aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων: Με 13 αθλητές η Κύπρος

Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων: Με 13 αθλητές η Κύπρος

Με μία αποστολή είκοσι τεσσάρων ατόμων, από τους οποίους οι δεκατρείς είναι αθλητές και αθλήτριες, η ΚΟΕ θα είναι παρούσα στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν στο Νασάου των Μπαχαμών (18-23). Η αποστολή θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Λάρνακας αύριο (16/7)  βράδυ και, με ενδιάμεσο σταθμό το Λονδίνο, θα αφιχθεί περίπου είκοσι έξι ώρες αργότερα στις Μπαχάμες, τη χώρα των 400 χιλιάδων κατοίκων και των περίπου 700 νησιών -που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό και την Καραϊβική, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Φλώριδας των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η αμερικάνικη ήπειρος θα υποδεχτεί τους συγκεκριμένους αγώνες. Στους αγώνες λαμβάνουν μέρος αθλητές μέχρι δεκαοκτώ ετών, με 71 χώρες της Κοινοπολιτείας (η οποία αποτελείται από πρώην βρετανικές αποικίες) να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1000 αθλητές. Η Κύπρος θα λάβει μέρος με 13 αθλητές στα έξι από τα εννέα αθλήματα των αγώνων.

Συγκεκριμένα, τα κυπριακά χρώματα θα εκπροσωπηθούν οι Σπύρος Σάββα (ακόντιο), Λουκία Γεωργίου (ακόντιο), Στυλιάνα Κυριακίδου (σφαιροβολία), Δέσποινα Χαραλάμπους (ύψος), Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής (100μ. ελεύθερο, 200μ. ελεύθερο, 400μ. ελεύθερο, 1500μ. ελεύθερο), Μάρκος Ιακωβίδης (50μ. πρόσθιο, 50μ. ελεύθερο), Σωτήρης Σιαπάνης και Κωνσταντίνος Σκορδής (μπιτς βόλεϊ), Δημήτρης Χριστοφή (πυγμαχία -60 κ.), Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (τζούντο -60 κ.), Σοφία Ασβεστά (τζούντο -48 κ.), Λευτέρης Νέος (τένις στο μονό και μικτό διπλό) και Ελίζα Ομήρου (τένις στο μονό και μικτό διπλό). Κυπριακή συμμετοχή δεν θα υπάρξει σε ράγκμπι 7s, μπιτς σόκερ και ποδηλασία δρόμου.

Από κει και πέρα, την αποστολή συνοδεύουν οι Κάλλη Χατζηιωσήφ (αρχηγός αποστολής), Αλέξης Σαμμούτης (ιατρός), Αντώνης Ζαχαρόπουλος (φυσιοθεραπευτής), Ηρόδοτος Μιλτιάδους (δημοσιογράφος), Παναγιώτης Χαραλάμπους (προπονητής στίβου), Αγνή Χαραλάμπους (προπονήτρια στίβου), Φοίβος Δουκανάρη (προπονητής κολύμβησης), Γιάννης Πετρούδη (προπονητής μπιτς βόλεϊ), Ανδρέας Ιωάννου (προπονητής πυγμαχίας), Χρίστος Χριστοδουλίδης (προπονητής τζούντο) και Λούκας Τσεκατέλι (προπονητής τένις).

Ο ανταγωνισμός σε όλα τα αθλήματα βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο, αφού ισχυρές χώρες, όπως η Αγγλία, η Αυστραλία, η Ινδία, η Νότια Αφρική, η Τζαμάικα, η Σκωτία, η Νέα Ζηλανδία, συμμετέχουν μεταξύ άλλων. Με την Κύπρο να έχει κατακτήσει μόλις ένα χάλκινο μετάλλιο κατά την προηγούμενη διοργάνωση, το 2015 στη Σαμόα, γίνεται αντιληπτή η αγωνιστική δυσκολία.

Όμως η επιτυχία στο αγωνιστικό σκέλος δεν αποτελεί το μοναδικό στόχο της κυπριακής αποστολής, όπως τόνισε η αρχηγός αποστολής Κάλλη Χατζηιωσήφ: «Πρώτο μας μέλημα είναι να παρουσιάσουμε μια σοβαρή και σωστή εικόνα, δημιουργώντας ένα ομαδικό κλίμα. Θέλουμε οι νεαροί και νεαρές να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες που θα τους ωφελέσουν στη συνέχεια της αθλητικής τους σταδιοδρομίας. Όσον αφορά το αγωνιστικό, θέλουμε να δώσουν το 100% και να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Αν το κάνουν αυτό, θα έρθουν και τα μετάλλια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ