aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΕΚ: Ζεστή, ιδιαίτερη και συγκινητική η γιορτή βράβευσης

ΚΟΕΚ: Ζεστή, ιδιαίτερη και συγκινητική η γιορτή βράβευσης

Ήσαν όλοι τους εκεί. Σε μια σεμνή, αλλά πολύ ζεστή και ιδιαίτερη τελετή για όλους όσους διακρίθηκαν και έκαναν την υπέρβαση. Η Ομοσπονδία Κολύμβησης, πραγματοποίησε τη γιορτή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και ομάδων για τις χρονιές 2019, 2020, 2021 και 2022, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε τα τελευταία τρία χρόνια (2019, 2020, 2021) να γίνει η γιορτή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Ο.Α., του προέδρου και μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και άλλων επίσημων προσκεκλημένων από τον χώρο του αθλητισμού, σε μία κατάμεστη αίθουσα, με πέραν των 300 ατόμων.

Ξεχωριστή και συγκινητική η στιγμή που ο πρόεδρος της ΚΟΕΚ Αλέξανδρος Χριστοφόρου, απένειμε μεταθανάτια το Αριστείο της Ομοσπονδίας, την ανώτατη τιμητική διάκριση, στον Επίτιμο Πρόεδρο της ΚΟΕΚ Πανίκο Προκοπίου. Το Αριστείο παρέλαβαν η σύζυγος και οι θυγατέρες του.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Χρυσοστόμου, αφού ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΚ για την πρόσκληση, συνεχάρει εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ τους αθλητές, τους προπονητές, τις οικογένειες τους και τους Ναυτικούς Ομίλους για το έργο που επιτελούν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν και δήλωσε ότι η ΚΟΕ βρίσκεται στο πλευρό τους.  Η υπόσχεση του Εκτελεστικού Συμβουλίου να δίδει ίσες ευκαιρίες σε αθλητές και αθλήματα γίνεται ήδη πράξη. Το μήνυμα μας προς τους αθλητές είναι ότι στόχος δεν είναι ο πρωταθλητισμός και η πρώτη θέση, στόχος είναι οι αξίες του ολυμπισμού.

Ο αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κωστάκης Κουκκουλλής, στο δικό του μήνυμα ανέφερε: «Εκ μέρους του Οργανισμού επαναβεβαιώνω ότι ο ΚΟΑ παραμένει πιστός στην βοήθεια που προσφέρει στην ΚΟΕΚ.  Χαίρομαι που η Ομοσπονδία δεν ξέχασε τους αθλητές της και τις βραβεύσεις τους λόγω κορωνοιού και κάλεσε αυτή την σύναξη απόψε.  Πίσω από κάθε αθλητή βρίσκονται οι γονείς, οι αφανείς ήρωες, χωρίς αυτούς τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν.  Χαίρομαι γιατί παρόλα τα τρία δύσκολα χρόνια του κορωνοϊού, η κολύμβηση είχε αυτές τις τεράστιες επιτυχίες.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλέξανδρος Χριστοφόρου, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τελετή βράβευσης και μέσα από τις δυσκολίες, τις δοκιμασίες και την αβεβαιότητα που διανύσαμε, βρισκόμαστε εδώ πιο δυνατοί και με την οικογένεια της κολύμβησης ακόμη  πιο μεγάλη. Οι μεγάλες επιτυχίες επέστρεψαν και ατενίζουμε πλέον το μέλλον με αισιοδοξία.

Τα πραγματικά οφέλη του αθλητισμού δεν είναι οι διακρίσεις και οι επιτυχίες αλλά κυρίως ο χαρακτήρας που διαμορφώνουν τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό. Οι επιτυχίες έχουν ημερομηνία λήξης, ο χαρακτήρας όμως και η ψυχική δύναμη που αποκτούν μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να κρατήσουν για μια ζωή.  Κλείνοντας κάλεσε τους αθλητές να αφομοιώσουν και να διαφυλάξουν τις πραγματικές αξίες που προσφέρει ο αθλητισμός που δεν είναι άλλες από το “Ευ Αγωνίζεσθαι” και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη ως κόρην οφθαλμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ