aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΕΚ: Ο υγρός στίβος αναδύεται… (τελετή βραβεύσεων)

ΚΟΕΚ: Ο υγρός στίβος αναδύεται… (τελετή βραβεύσεων)

Ήσαν όλοι τους εκεί. Οι πρώτοι ανάμεσα στους πρώτους. Στην τελετή βράβευσης των κορυφαίων για το 2016, της Ομοσπονδίας κολύμβησης έλαμψε και τιμήθηκε το ταλέντο, ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι θυσίες μιας χρονιάς.

Στην εκδήλωση, μάλιστα, στην παρουσία των αξιωματούχων του αθλητισμού (του προέδρου της ΚΟΕ, Ντίνου Μιχαηλίδη, του αντιπροέδρου του ΚΟΑ, Δημήτρη Λεοντή, και άλλων παραγόντων) δόθηκε η ευκαιρία να τονιστούν και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υγρός στίβος, που μέρα με τη μεγαλώνει και γιγαντώνεται, αφού πλέον αριθμεί δώδεκα σωματεία και χιλιάδες αθλητές και η υδατοσφαίριση έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής του υδάτινου κόσμου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλέξανδρος Χριστοφόρου στην ομιλία του αρχικά αναφέρθηκε στα πολύ καλά αποτελέσματα των αθλητών μας στην περσινή χρονιά: «Στην κολύμβηση υπάρχει άφθονο ταλέντο και γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά από τους Ομίλους και αναμένουμε ότι σύντομα θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Είμαστε βέβαιοι ότι το χρυσό μετάλλιο της Κάλιας Αντωνίου στους Βαλκανικούς αγώνες νέων και το χρυσό μετάλλιο της Αλεξάνδρας Σιεκόλεβα στους πολυεθνείς αγώνες, αποτελούν την απαρχή μιας νέας χρυσής εποχής για την κολύμβηση. Στην υδατοσφαίριση το επίπεδο έχει ανέβει ακόμα περισσότερο και τα πρωταθλήματα είναι πιο ανταγωνιστικά και συναρπαστικά. Γίνεται και εδώ πολύ καλή δουλειά από όλους τους ομίλους και όλες οι ομάδες είναι πλέον αρκετά δυνατές».

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τις ανάγκες που έχουν τα αθλήματα του υγρού στίβου: «Αποτελεί πραγματικότητα ότι η κολύμβηση είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στον τόπο μας μετά το ποδόσφαιρο. Ενώ πριν μερικά χρόνια είχαμε έξι σωματεία και μερικές εκατοντάδες αθλητές, τώρα έχουμε δώδεκα σωματεία και χιλιάδες παιδιά και ενήλικες που ασχολούνται με το άθλημα. Και είμαι σίγουρο ότι θα ήσαν πολύ περισσότεροι αν διαθέταμε περισσότερα κολυμβητήρια. Έχουν γίνει αρκετά για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και φέτος προγραμματίζονται να γίνουν περισσότερα. Πέραν όμως των εγκαταστάσεων, οι αθλητές μας χρειάζονται πολύ περισσότερα για να φέρουν διεθνείς επιτυχίες. Χρειάζονται κίνητρα, σχεδιασμούς, ομοσπονδιακούς προπονητές, συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες και προετοιμασίες. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν, όμως πιστεύουμε ότι η κολύμβηση αδικείται και ότι αξίζει περισσότερα και είναι εδώ που καλούμε τους φίλους μας στον ΚΟΑ για περαιτέρω ενίσχυση».

Ο αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Δημήτρης Λεοντή, στην ομιλία του ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης έχει πάντοτε τη στήριξη και τη βοήθεια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Είναι μια Ομοσπονδία που διαχρονικά αθλητές της χαρίζουν στη χώρα μας λαμπρές επιτυχίες και διακρίσεις. Ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στους αθλητές και στους Ομίλους μέσω της Ομοσπονδίας κολύμβησης. Ο Οργανισμός μέσω των σχεδιασμών του βοηθά και στηρίζει τους αθλητές. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση των κολυμβητηρίων δεν είναι η καλύτερη, όμως στο μέτρο που μας επιτρέπουν τα οικονομικά του Οργανισμού προχωρούμε σταδιακά σε βελτιωτικά έργα».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης, από τη μεριά του είπε: «Η κολύμβηση έχει μεγάλη παράδοση στον κυπριακό αθλητισμό και αποτελεί ένα από τα αθλήματα που προσέλκυε πάντα πολλούς νεαρούς αθλητές. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους για να γίνει το άθλημα ακόμα πιο ανταγωνιστικό στο ανώτατο διεθνές επίπεδο. Από πλευράς Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, κάτω από τις οποίες θα λάβουν μέρος οι αθλητές μας στους ΑΜΚΕ, στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες νέων και στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ νέων. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κολύμβηση, είναι στα θέματα υποδομής και αθλητικών εγκαταστάσεων και πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά αφού δυστυχώς τα κολυμβητήρια που υπάρχουν σήμερα στην Κύπρο είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πεπαλαιωμένα και αλλού δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ: Θωμάς Τσιοπανής (N.O. Αγλαντζιάς), Νικόλας Ιωαννίδης (ΑΠΟΕΛ), Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής (Ν.Ο. Λάρνακας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Κάλια Αντωνίου (Ν.Ο. Λεμεσού), Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Ειρήνη Κύζα (Ν.Ο. Κωνσταντίας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ: Νικόλας Ιωαννίδης (ΑΠΟΕΛ), Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής (Ν.Ο. Λάρνακας), Φίλιππος Ιακωβίδης (Ν.Ο. Λευκωσίας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Σωτηρία Νεοφύτου (Ν.Ο. Λεμεσού), Χρυσούλα Καραμάνου (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Κυπριανή Παρασκευοπούλου (Ν.Ο. Αμμοχώστου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ: Σταύρος Τζιρτζιπής (Ν.Ο. Λάρνακας), Παναγιώτης Καλαβάς (Ν.Ο. Κερύνειας), Μάρκος Ιακωβίδης (Ν.Ο. Λευκωσίας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Κάλια Αντωνίου (Ν.Ο. Λεμεσού), Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Ελένη Στεφανίδου (Ν.Ο. Λάρνακας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ  Α’: Κωνσταντίνος Φραγκουλίδης (Ν.Ο. Πάφου), Αντώνης Πατσαλίδης (Ν.Ο. Πάφου), Σοφοκλής Μούγης (Ν.Ο. Αμμοχώστου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’: Ιόλη Νικολαίδου (Ν.Ο. Αγλαντζιάς), Χρυστάλλα Παπαδοπούλου (Ν.Ο.  Λεμεσού), Αφροδίτη Αγαθοκλέους (Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β’: Αντώνιο Νικολάου (Ν.Ο. Πάφου), Λούκας  Χατζηευσταθίου (Ν.Ο. Πάφου), Στέφανος Ελευθερίου (Ν.Ο. Αμμοχώστου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’: Αμαλία Τσιτσεκλή (Ν.Ο. Λευκωσίας), Αναστασία Μπέκου (Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς), Δημητριάνα Ζήνωνος (Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς)

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου (Ν.Ο. Κωνσταντίας), Μάρκος Καλοψιδιώτης (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Όμηρος Ζάγκας (Ν.Ο. Λευκωσίας), Τρύφωνας Χατζηχριστοφόρου (Ν.Ο. Λευκωσίας),  Τάκης Παπαδόπουλος (Ν.Ο. Λεμεσού), Κατερίνα Σαββίδη (Ν.Ο. Κερύνειας), Κωνσταντίνος Ονουφρίου (Ν.Ο. Λεμεσού), Μάριος Θεμιστοκλέους (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Πέτρος Κουσής (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Γεώργιος Ζωτιάδης (Ν.Ο. Κερύνειας), Κωνσταντίνος Μιτσίδης (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Ζαχαρίας Παύλου (Ν.Ο. Κερύνειας), Χρίστος Φικάρδος (Ν.Ο. Κερύνειας), Χαράλαμπος Κωνσταντίνου (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Κωνσταντίνος Χατζηχριστοφή (Ν.Ο. Λεμεσού), Ναταλία Χατζηκυριάκου (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Παναγιώτης Πανάρετος (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Μαρίνος Μιτέλλας (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Νέρι Αρμάντο Γκαμάρα (Ν.Ο. Κερύνειας), Μέλανη Τρομπούκη (Ν.Ο. Λάρνακας), Νικόλας Χατζηευσταθίου (Ν.Ο. Πάφου).

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ν.Ο. Αμμοχώστου, Ν.Ο.  Λεμεσού, Ν.Ο. Λευκωσίας

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Ν.Ο. Αμμοχώστου, Ν.Ο.  Λεμεσού, Ν.Ο. Κερύνειας

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Ν.Ο. Αμμοχώστου, Ν.Ο.  Κερύνειας, Ν.Ο. Αγλαντζιάς

ΑΣΠΙΔΑ 2016-2020

Ν.Ο. Αμμοχώστου

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ

Ιωαννίδης Νικόλας (ΑΠΟΕΛ)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΑ

Έλενα  Μικελλίδη (ΑΠΟΕΛ)

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΑΠΟΕΛ, Ν.Ο. Κερύνειας, Ν.Ο. Πάφου

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ

Ν.Ο. Πάφου, Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, ΑΠΟΕΛ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, Ν.Ο. Πάφου, Ν.Ο. Λευκωσίας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

Ν.Ο. Πάφου, Ν.Ο. Λευκωσίας, Ν.Ο. Αμμοχώστου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ν.Ο. Λευκωσίας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΩΝ

Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ

Ν.Ο. Πάφου

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ

Νικολάου Σόλων (ΑΠΟΕΛ)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ

Αντώνης Προδρόμου (Ν.Ο. Λάρνακας)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΔΑΣ

Στέλιος Κωνσταντίνος Κυριάκου (Ν.Ο. Πάφου)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ