aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΕ: Συνάντηση με τις Ομοσπονδίες της

ΚΟΕ: Συνάντηση με τις Ομοσπονδίες της

Με σαφή εντολή προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ολοκληρώθηκε η χθεσινή κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, μεταξύ της ΚΟΕ και των Ομοσπονδιών Μελών της.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το οικονομικό και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει ο κυπριακός αγωνιστικός  αθλητισμός σήμερα στο θέμα αυτό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών που παρευρέθηκαν και στο πλαίσιο αυτό καταγράφηκαν τα κοινά προβλήματα που άπτονται  του οικονομικού και υποβλήθηκαν εισηγήσεις προς αντιμετώπιση τους.

Στα πλαίσια αυτά, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός για τα κονδύλια που διατίθενται στον Κυπριακό Αθλητισμό γενικά. Κοινή θέση και άποψη των Ομοσπονδιών είναι ότι, ο εν λόγω προϋπολογισμός χρίζει ενδελεχούς μελέτης και αναθεώρησης έτσι ώστε να στηριχθούν οικονομικά οι Εθνικές Ομοσπονδίες οι οποίες αποτελούν τα ενεργά κύτταρα του αγωνιστικού αθλητισμού.

Πέραν τούτου, μεταξύ άλλων, κατατέθηκαν και επί μέρους θέματα εξίσου όμως σοβαρά που απασχολούν τις Ομοσπονδίες και σχετίζονται με το οικονομικό θέμα όπως:

  • Λειτουργικές ανάγκες των Ομοσπονδιών έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι αρχές της χρηστής διοίκησης και καλής διακυβέρνησης.
  • Χρεώσεις Ομοσπονδιών για χρήση αθλητικών κρατικών εγκαταστάσεων.
  • Ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή των αγωνιστικών χώρων άθλησης (π.χ. Κολυμβητήρια, Σχολικές Αίθουσες).
  • Δυσκολία εξεύρεσης χορηγών και ανάγκη εφαρμογής κοινού χορηγικού προγράμματος, καθώς και παροχή κινήτρων από το Κράτος για προσέλκυση χορηγών προς τον αθλητισμό (π.χ. φορολογικά κίνητρα).

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε δίδοντας εντολή προς την ΚΟΕ όπως διεκδικήσει ρόλο στη διαμόρφωση αθλητικής πολιτικής, μέσω των θεσμικών οργάνων που Κράτους, καταθέτοντας τις θέσεις των Ομοσπονδιών τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, όσο και στα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, καθώς και στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ