aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΕ: Συμμετέχει στην διεθνή εκστρατεία #WhiteCard

ΚΟΕ: Συμμετέχει στην διεθνή εκστρατεία #WhiteCard

Στην καμπάνια του διεθνή οργανισμού Peace and Sport, συμμετέχει και φέτος η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), προωθώντας με τη σειρά της την προσπάθεια για παγκόσμια ειρήνη, διαμέσου του αθλητισμού.

Κάθε χρόνο, στις 6 Απριλίου, η καμπάνια της λευκής κάρτας (#WhiteCard) στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού στην παγκόσμια προσπάθεια για ειρήνη στον κόσμο. Εκατοντάδες είναι οι δράσεις που διεξάγονται σε όλο τον πλανήτη, από Ολυμπιακές Επιτροπές, φορείς του αθλητισμού, αθλητές και το κοινό.

Στις 6 Απριλίου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Προόδου και Ειρήνης μέσω του Αθλητισμού. Για το 2020, η ΚΟΕ συμμετείχε με τους δύο λειτουργούς της και Olympians, Άντρη Σιάλου και Σταύρο Μιχαηλίδη, να δείχνουν #WhiteCard, από το σπίτι τους, όπου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες μέρες, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

«Είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, την οποία είναι με χαρά που στηρίζουμε. Ειδικά για μια χώρα όπως είναι η Κύπρος, κάθε ενέργεια για προώθηση της ειρήνης είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο Σταύρος Μιχαηλίδης, ο οποίος αγωνίστηκε στην κολύμβηση σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Βαρκελώνη 1992, στην Ατλάντα 1996 και στο Σίδνεϊ 2000.

Από την πλευρά της, η Άντρη Σιάλου -η οποία εκπροσώπησε την Κύπρο στην Αθήνα το 2004 στα 400μ εμπόδια, είπε: «Χαίρομαι που στηρίζω και εγώ αυτή την πρωτοβουλία και ευχή μου είναι στις δύσκολες αυτές μέρες, τέτοιες θετικές ενέργειες να αποτελέσουν φάρο ελπίδας για τον κόσμο».

Περισσότερες πληροφορίες για την 6η Απριλίου, στο εξής link: april6.org

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ