aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΕ και ΚΥΠΕ υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας

ΚΟΕ και ΚΥΠΕ υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο οργανισμών προς αμοιβαίο όφελος, κάτι που θα οδηγήσει και στη διάδοση των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού στην Κύπρο.

Το μνημόνιο υπέγραψαν σε σεμνή τελετή στο Ολυμπιακό Μέγαρο, εκ μέρους του ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Λάρκος Λάρκου και εκ μέρους της ΚΟΕ, ο Πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης. Η υπογραφή έγινε στην παρουσία του αναπληρωτή Διευθυντή του ΚΥΠΕ, Γιώργου Πενηνταέξ, της Γενικής Διευθύντριας της ΚΟΕ, Όλγας Πιπερίδου, μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, και Προέδρων ή εκπροσώπων αθλητικών Ομοσπονδιών.

Χαιρετίζοντας την υπογραφή του Μνημονίου ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ανέφερε ότι θα υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη για τα δύο μέρη της συνεργασίας σημειώνοντας τα εξής: «Αυτή τη στιγμή το ΚΥΠΕ θεωρείται ως ο πλέον αξιόπιστος φορέας πληροφόρησης στην Κύπρο. Η αναβάθμιση των Υπηρεσιών του, και το επίπεδο του προσωπικού του, αποδεικνύουν ότι εξελίσσεται σε ένα μεγάλο οργανισμό πληροφόρησης. Αποτελεί για μας μεγάλη τιμή και επιτυχία το γεγονός ότι καταφέραμε να κάνουμε αυτή την συμφωνία και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε. Ο βασικός στόχος της ύπαρξης μιας Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε όλα τα κράτη είναι η εμπέδωση και διάδοση της Ολυμπιακής φιλοσοφίας η οποία βασίζεται σε τρεις βασικές αξίες, την φιλία, τον σεβασμό και την αριστεία. Αυτές τις αξίες, όμως, δεν αρκεί να τις αναφέρουμε, αλλά να τις προωθούμε προς τα έξω. Το βασικό είναι να τις προβάλουμε, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τις εμπεδώσει ο κόσμος. Και νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να προβάλουμε αυτή την φιλοσοφία, αυτή την ιδεολογία στον κόσμο είναι μέσω του ΚΥΠΕ».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ, από την πλευρά του είπε ότι είναι μια σπουδαία μέρα και για το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, γιατί, όπως ανέφερε: «Υπογράφουμε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία έχει καταξιωθεί παγκυπρίως για τη σοβαρότητα, την εγκυρότητα, και το υψηλό επίπεδο των δράσεων της. Όσα παράγονται από αυτόν τον χώρο και τον οργανισμό μέσω του ΚΥΠΕ θα γίνονται ένα παγκύπριο κτήμα. Σε μια εποχή που πολλά πράγματα έγιναν φτηνά και το επίπεδο κατεβαίνει, είναι πολύ σημαντικό θέματα που συνδέονται με το Ολυμπιακό κίνημα, με τον Ολυμπισμό και τις Ολυμπιακές αξίες, να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να μπουν ξανά  στην ατζέντα της κυπριακής κοινωνίας διότι σε μια εποχή όπου οι κρίσεις έρχονται η μια μετά την άλλη είναι σημαντικό ότι παράγεται στο χώρο του έγκυρου αθλητισμού, να πάρει την συμμετοχή που πρέπει και που του αξίζει στα κυπριακά ΜΜΕ».

Ο κ. Λάρκου συνέδεσε τη δράση της ΚΟΕ σε αντιδιαστολή με προβλήματα που αναφύονται στις σύγχρονες κοινωνίες: «Οι ολυμπιακές αξίες συνδέονται με τις αξίες που θέλουμε να υπάρχουν στην Κύπρο, στην μεγαλύτερη μας οικογένεια που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση  γιατί είμαστε σε μια εποχή όπου αυτές οι αξίες, της ανοχής, της συνεργασίας, της κατανόησης, της συνύπαρξης, δέχονται μια ισχυρή πίεση από δυνάμεις ακραίες που σκέφτονται ότι η επιβολή και ο αυταρχισμός μπορεί να είναι η λύση. Για μένα η λύση είναι οι ευρωπαϊκές αξίες και μέσα σ’ αυτές, συμπεριλαμβάνονται και οι αξίες του Ολυμπιακού κινήματος, τις οποίες με ένα εξαιρετικά σοβαρό τρόπο υπηρετείτε στην πατρίδα μας».

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΚΥΠΕ Γιώργος Πενηνταέξ, σε παρέμβαση του είπε ότι νιώθει μεγάλη χαρά γι’ αυτή την συνεργασία που θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο οργανισμών και πρόσθεσε ότι και το ΚΥΠΕ βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές, που είναι η εγκυρότητα, η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα του σημειώνοντας:  «Ο στόχος είναι ως δημόσια υπηρεσία ενημέρωσης, να δίνουμε την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση σε όλους τους τομείς στην κυπριακή κοινωνία».

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου, επισημάνθηκε ότι οι δραστηριότητες της ΚΟΕ υπερβαίνουν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αποδεδειγμένα ενδιαφέρει στον ύψιστο βαθμό το κυπριακό κοινό. Αφορούν, πολύ περισσότερες αθλητικές συμμετοχές της Κύπρου ανά τον κόσμο με μεγάλες αθλητικές αποστολές, θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, και Ολυμπισμού και επιμέρους τομείς αυτών των θεμάτων συνδεδεμένους με τον αθλητισμό. Ως εκ τούτου, η συμβολή του ΚΥΠΕ, στην προώθηση των στόχων της ΚΟΕ μέσω αυτής της συνεργασίας θα είναι ουσιαστική.

Σύμφωνα με πρόνοιες του Μνημονίου Συνεργασίας, από την πλευρά της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής υπάρχει η δέσμευση έτσι ώστε να παρέχεται η ακριβής πληροφόρηση για δραστηριότητες που έγιναν ή και θα γίνουν στο μέλλον με βάση τον προγραμματισμό της ΚΟΕ, την οποία θα αναμεταδίδει, ή θα διαμορφώνει σύμφωνα με τις ανάγκες του το ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο πάντα των σύγχρονων μέσων μετάδοσης των πληροφοριών αυτών.

Τα δύο μέρη συμφωνούν, επίσης, μεταξύ άλλων, την από κοινού ή με τρίτους διοργάνωση σημαντικών συνεδρίων/ημερίδων, κατόπιν συνεννόησης και τη διερεύνηση για την από κοινού εμπλοκή του ΚΥΠΕ και της ΚΟΕ σε κοινά ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής έδωσε στον Πρόεδρο του ΚΥΠΕ μία αναμνηστική πλακέτα και το Καράβι της Κερύνειας ως αναμνηστικό δώρο, το οποίο, όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης, κουβαλούσε πριν να βυθιστεί κρασί, ελιές και λάδι σημειώνοντας: «Το λάδι της ελπίδας, τις ελιές της ζωής και το κρασί της χαράς. Είναι τα τρία χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν τον Ολυμπισμό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ