aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΕ: Αισιοδοξία στην Κυπριακή Αποστολή

ΚΟΕ: Αισιοδοξία στην Κυπριακή Αποστολή

Δύο μέρες απομένουν για την έναρξη των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων ΡΙΟ 2016 και η Κυπριακή αποστολή στο Ρίο αντιμετωπίζει με αισιοδοξία την παρουσία της στους Αγώνες. Η Κυπριακή ομάδα αποτελούμενη από 16 αθλητές, προσβλέπει σε μια αξιόλογη αγωνιστική παρουσία, και επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της τετραετίας.

Στο Ρίο βρίσκονται ήδη οι αθλητές της Σκοποβολής Ανδρέας Χάσικος και Άντρη Ελευθερίου, οι Κολυμβητές Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου και Σώτια Νεοφύτου, ο Γυμναστής Μάριος Γεωργίου, η αθλήτρια της Ποδηλασίας Άντρη Χριστοφόρου και οι δύο Ιστιοπλόοι Παύλος Κοντίδης και Ανδρέας Καριόλου.

Την Πέμπτη θα μπουν στο Ολυμπιακό Χωριό έξι αθλητές του Στίβου που ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους στο Σάο Πάολο (Ραμόνα Παπαϊωάννου, Ελένη Αρτυματά, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Κυριάκος Ιωάννου, Λεοντία Καλλένου και Απόστολος Παρέλλης), καθώς και ο Αρσιβαρίστας Αντώνης Μαρτασίδης. Τελευταία είσοδος στο χωριό θα είναι του αθλητή του ύψους Δημήτρη Χονδροκούκη στις 6 Αυγούστου.

Στο Ρίο αναμένεται να φτάσει, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Λόρδος, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον Πρόεδρο Ντίνο Μιχαηλίδη στις εκδηλώσεις και στις εργασίες της ΔΟΕ που θα διεξάγονται παράλληλα με τους αγώνες.

Ο Δημήτρης Λόρδος θα ασκεί κατά τη διάρκεια των αγώνων τα καθήκοντα του Προέδρου της Επιτροπής Κριτών στο άθλημα της Σκοποβολής. Μαζί του θα φτάσουν στο Ρίο ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιάννης Φωτίου. Στο Ρίο βρίσκεται επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Χαράλαμπος Λόττας.

Η επίσημη τελετή υποδοχής της Κυπριακής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 19.00 (ώρα Ρίο).

Πρόκειται για μια σύντομη τελετή διάρκειας 30 περίπου λεπτών, κατά την οποία ο Δήμαρχος του Ολυμπιακού Χωριού, υποδέχεται -ανά πέντε κάθε φορά- τις χώρες που συμμετέχουν στους αγώνες, και ανταλλάσσει δώρα με τους αρχηγούς των αποστολών παρουσία των μελών της κάθε ομάδας που βρίσκονται στο Χωριό.

Στο πλαίσιο της τελετής γίνεται ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, και αναρτάται η σημαία της κάθε χώρας , και ακολουθεί σύντομο καλλιτεχνικό  πρόγραμμα από τους διοργανωτές. Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Στάδιο Μαρακανά και θα αρχίσει στις 20.00 (ώρα Ρίο). Σημαιοφόρος της Κύπρου θα είναι ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ