aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΑ: «Ποδηλατώ για ένα ευρώ για ένα χαμόγελο»

ΚΟΑ: «Ποδηλατώ για ένα ευρώ για ένα χαμόγελο»

Με το σύνθημα «Ποδηλατώ για ένα ευρώ για ένα χαμόγελο» αρχίζει την 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Ποδηλατική Πορεία ΟΠΑΠ, με εμπνευστή και εκτελεστή την αθλήτρια ποδηλασίας Μαρίνα Θεοδώρου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Η ποδηλατική πορεία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-5 Ιουνίου 2016 με τις ακόλουθες διαδρομές: Τετάρτη 01/06/2016: Αφετηρία το κεντρικό κτίριο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στη Λευκωσία με κατεύθυνση τον Καλοπαναγιώτη, Πέμπτη 02/06/2016: Μοναστήρι του Κύκκου, Πόλη Χρυσοχούς, Πάφος, Παρασκευή 03/06/2016: Λεμεσός, Λάρνακα, Πρωταράς, Σάββατο 04/06/2016: Τελικός προορισμός η Λευκωσία, Κυριακή 05/06/2016: Περίχωρα της Λευκωσίας.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο πλαίσιο της ποδηλατικής πορείας και στην παρουσία του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρη Αλετράρη, του Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» Γιώργου Πενηνταέξ, του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Νάκη Μιχαηλίδη και της ίδιας της αθλήτριας, η Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, είπε ότι η Μαρίνα Θεοδώρου είναι αθλήτρια της ποδηλασίας και πέρσι, με δική της πρωτοβουλία, αποφάσισε να διανύσει με το ποδήλατό της μία απόσταση 650 περίπου χιλιομέτρων, με μοναδικό σκοπό να μαζέψει ένα ευρώ από κάθε πολίτη, για οικονομική ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», έτσι ώστε να συμβάλει και αυτή με το δικό της τρόπο στην εκπλήρωση ευχών παιδιών με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

«Η λατρεία της για το ποδήλατο, σε συνδυασμό με την αγάπη της προς τα παιδιά που υποφέρουν και έχοντας στο πλευρό της την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, κατάφερε πέρυσι να μαζέψει το ποσό των €4.000, το οποίο παρέδωσε στο Σύνδεσμο, για να πραγματοποιηθούν ευχές παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και να ενισχυθούν οικονομικά οι οικογένειές τους. Φέτος, θέλοντας η εκστρατεία αυτή να αποκτήσει μαζικότερο χαρακτήρα, αποτάθηκε στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, με την παράκληση να θέσει υπό την αιγίδα του τη φετινή Ποδηλατική Πορεία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, αντικρίζοντας θετικά το αίτημά της Μαρίνας Θεοδώρου, όχι μόνο έθεσε υπό την αιγίδα του την Ποδηλατική Πορεία, αλλά και τη θεσμοθέτησε», πρόσθεσε. Η κ. Παπαέλληνα ανέφερε ότι από το θεσμό αυτό, ο ΚΟΑ έχει στο πλευρό του το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού, αλλά και την ΟΠΑΠ Κύπρου.

«Για να στεφθεί με επιτυχία η μεγάλη προσπάθεια της Μαρίνας Θεοδώρου χρειάζεται και η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή». Για αυτό, καλούμαστε όλοι να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη μας προς τα παιδιά που υποφέρουν, εισφέροντας έστω και ένα ευρώ, για να σχηματίσουμε, όλοι μαζί, ένα χαμόγελο στα πονεμένα προσωπάκια των μικρών συνανθρώπων μας που διεξάγουν ένα τιτάνιο αγώνα επιβίωσης. Όλοι πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει προοπτική και να προσφέρει απλόχερα αχτίδες αισιοδοξίας. Μαζί μπορούμε. Γιατί ο αθλητισμός έχει ανθρώπινο πρόσωπο και δημιουργεί ελπίδα, έχει τη δύναμη να ενώνει, είναι σημαντικό κοινωνικό εργαλείο και έχει ρόλο κυρίως κοινωνικό. Μαζί μπορούμε. Γιατί τα παιδιά ενσαρκώνουν την έννοια μιας καλύτερης προοπτικής, αρκεί αυτό που θα τους παραδώσουμε να επιτρέπει μια αισιόδοξη προοπτική. Γιατί τα παιδιά είναι η χαρά και το μέλλον, γιατί κάθε παιδί είναι ανάσα ζωής», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΟΑ.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, στο χαιρετισμό του συνεχάρη την Μαρίνα Θεοδώρου «διότι δεν φοβήθηκε να ξεκινήσει μια δραστηριότητα από μόνη της ως εθελόντρια, ως αθλήτρια, για να αναδείξει ένα κοινωνικό πρόβλημα, να επενδύσει το χρόνο της, και την προσπάθεια της σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας που είναι τα παιδιά με καρκίνο, να στηρίξει μια οργάνωση που συμβάλει σημαντικά σε αυτό το θέμα, να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα παιδιών τα οποία αντιμετωπίζουν και δίνουν την δική τους μάχη για την ζωή με το πρόβλημα του καρκίνου». «Είναι αυτό που θέλουμε από την κοινωνία των πολιτών. Θέλουμε υγιείς πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο τους, οι οποίοι έχουν ευαισθησία και αξιοποιούν με τις ικανότητες τους για το σωστό τρόπο. Από την 1η μέχρι τις 5 Ιουνίου, η Κύπρος θα καλλιεργηθεί με αυτό το μήνυμα. Θα περάσουμε το μήνυμα: Ποδηλατεί η Μαρίνα για τα παιδιά με καρκίνο. Θα περάσουμε το μήνυμα ότι η πολιτεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Θέλουμε γενικότερα ένα ευνοϊκό περιβάλλον ανθρωπισμού, αγάπης και προσφοράς. Η Μαρίνα μας δείχνει το δρόμο που όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, σε χαιρετισμό του είπε ότι οι ορθοπεταλιές της Μαρίνας Θεοδώρου είναι ορθοπεταλιές ανθρωπιάς και ταυτόχρονα, είναι πρόσκληση στον καθένα μας, να ακολουθήσουμε την πορεία της, η οποία στοχεύει να ενισχύσει το έργο του Συνδέσμου «Ένα όνειρο, μια ευχή».

«Συγχαίρω την Μαρίνα για την έμπνευση και προπαντός για την υλοποίηση αυτής της δύσκολης πορείας των επτακοσίων χιλιομέτρων. Ξέρει όμως η Μαρίνα, ότι οι πέντε ημέρες της προσπάθειας της θα προσθέσουν χαρά και ικανοποίηση στην ίδια, αλλά προπαντός θα προσθέσουν στο χαμόγελο της ελπίδας και της ζωής, πολλών παιδιών μας. Κι αυτή θα είναι η πιο μεγάλη νίκη της από όλες τις αγωνιστικές διακρίσεις της. Θα είναι και το πιο ακριβό έπαθλο της επίπονης προσπάθειας της. Φόρτσα, λοιπόν, το πετάλι της καρδιάς μας για να δώσουμε παλμούς στην προσπάθεια της Μαρίνας από την 1η μέχρι τις 5 Ιουνίου. Κι όσοι πιο πολλοί ακολουθήσουμε, έστω και για λίγο την πορεία της, τόσο πιο πολλά όνειρα και ευχές παιδιών θα υλοποιηθούν», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Νάκης Μιχαηλίδης, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες τις υποστηρίζουν, τις βοηθούν, συμπράττουν και καλούν τους αθλητές της Ομοσπονδίας να είναι πάντοτε έτοιμοι να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους.

«Μέσα στα πλαίσια αυτά, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας συμβάλει και η ίδια με τους αθλητές της στην προσπάθεια πολλών φορέων κοινωνικής παροχής ώστε να επιτελέσουν και οι ίδιοι το έργο τους, με κάθε βοήθεια που ζητούν. Η Μαρίνα πρέπει να είναι περήφανη για τον εαυτό της, για την οικογένεια της και για το άθλημα το οποίο εκπροσωπεί, το οποίο άθλημα θα την στηρίξει ανεπιφύλακτα σε αυτή της την προσπάθεια. Τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν την ευαισθησία μελών της κοινωνίας να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους. Καλούμε όλα τα Σωματεία Ποδηλασίας, όλους τους φορείς αθλητισμού, όλα τα σωματεία της κοινωνικής ποδηλασίας, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια», συμπλήρωσε.

Η αθλήτρια Μαρίνα Θεοδώρου, μιλώντας για την ποδηλατική πορεία εξέφρασε την ευχή να καταφέρει φέτος να δώσει περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά αυτά, διότι, όπως είπε, «πέρσι που έδωσα αυτά τα χρήματα, ήταν υπέροχο το συναίσθημα να δίνεις αυτά τα χρήματα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη». «Προτρέπω όλο τον κόσμο φέτος να με ακολουθήσει. Η πορεία διαρκεί πέντε ημέρες. Όλος ο κόσμος είτε είστε αθλητές είτε είστε λάτρεις του ποδηλάτου, είτε έχετε ένα ποδήλατο και ένα κράνος, όπου δείτε την πορεία, μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτήν και η ικανοποίηση που θα πάρουν όλοι θα είναι όπως ένοιωσα και εγώ», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» Γιώργος Πενηνταέξ, στο δικό του και πολύ συγκινητικό χαιρετισμό του είπε ότι «είναι ψευδαίσθηση ότι εμείς βοηθάμε αυτά τα παιδιά, είναι αυτά τα παιδιά που μας θυμίζουν ότι είμαστε άνθρωποι και τι πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας».

«Η Μαρίνα είναι ο φάρος και θα πρέπει να την παρουσιάζουμε ως πρότυπο για τους νέους μας που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, ένα κοινωνικό πρότυπο που έχουμε πολλοί ανάγκη. Εγώ θέλω να πω στην Μαρίνα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, να έχει την υγεία της, την δύναμη της, την πίστη της και όταν έμαθα στην ζωή μου να ξεκινάς από αυτό το εργαλείο που λέγεται καρδιά, δεν έχει παρά να πετύχεις. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, Μαρίνα, μέσα από την καρδιά μας, ως εθελοντές και από τα παιδιά και τις οικογένειες που υποφέρουν», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πενηνταέξ αναφέρθηκε και σε ιστορίες παιδιών με καρκίνο, οι οποίες καθήλωσαν και συγκλόνισαν όλους όσους βρέθηκαν στην διάσκεψη, και κυρίως παιδιών τα οποία επιβίωσαν χάριν της ψυχολογικής στήριξης μέσω της πραγματοποίησης ευχών.

«Ακόμα και για τα παιδιά που χάνουν την μάχη, εμείς ως αδύναμοι άνθρωποι πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, να νοιώθουμε μέσα μας ότι παλέψαμε για την κάθε περίπτωση, διότι δυστυχώς οι στατιστικές είναι αμείλικτες. Χάνουμε ένα στα τρία παιδιά. Όμως, πρέπει να είμαστε εκεί, έστω και με οποιονδήποτε τρόπο. Και η Μαρίνα και όλοι εσείς που συμβάλλεται σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, να φέρουμε σε πέρας ένα μεγάλο έργο, της οικονομικής ενίσχυσης αυτών των οικογενειών και πολύ περισσότερο της ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών αυτών, πραγματοποιώντας τις καλύτερες ευχές αυτών των παιδιών στο πλαίσιο ενός προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης», πρόσθεσε.

Η Υπεύθυνη Λειτουργός κοινωνικού αθλητισμού του ΚΟΑ Αντιγόνη Τάμπα, σε ένα σύντομο επίλογο της είπε ότι ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει σε κοινωνικό επίπεδο και πρόσθεσε ότι με την ποδηλατική πορεία θα ικανοποιηθούν πολλές ευχές. «Ένα ευρώ από τον καθένα μας είναι λίγο, αλλά αρκετό για να δώσει όχι μόνο ένα αλλά πολλά χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ