aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΑ και Ομοσπονδίες συνοδοιπόροι

ΚΟΑ και Ομοσπονδίες συνοδοιπόροι

Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και Αθλητικές Ομοσπονδίες μπορούν μαζί να ξεκινήσουν μία εκστρατεία προς την κοινωνία για να δείξουν «ότι τα ολυμπιακά και αθλητικά ιδεώδη μπορούν να βελτιώσουν την κοινωνία μας, μπορούν να απαλλάξουν την κοινωνία μας από τα κακώς έχοντα», είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης στη συνάντηση γνωριμίας που είχε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού με τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τους αθλητικούς φορείς.

Στη συνάντηση που έγινε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ, ΚΟΕ και Ομοσπονδίες διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους και ότι όλοι είναι συνοδοιπόροι για ένα καλύτερο μέλλον στον κυπριακό αθλητισμό και την κυπριακή κοινωνία. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, μιλώντας στην συνάντηση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την σημερινή παρουσία των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

«Αυτή η αίθουσα, αυτή την στιγμή που μιλούμε σφύζει από αθλητισμό. Εσείς είστε οι άνθρωποι οι οποίοι παράγεται τον αθλητισμό. Είστε οι εθελοντές που κρατάτε στους ώμους σας τις επιτυχίες και όλη την προσπάθεια που κάνουμε ως μικρή πατρίδα τόσο για να προσφέρουμε στην κοινωνία μας, την εναλλακτική λύση από τα αδιέξοδα αλλά και τις επιτυχίες στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

Ο ρόλος του ΚΟΑ, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, είναι πολύ συγκεκριμένος. «Εμείς ως ΚΟΑ, ως πολιτεία είμαστε στο πλευρό σας για να σας στηρίξουμε να παράξετε αθλητισμό. Το έργο σας είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία μας, ειδικά σε αυτές τις εποχές, όπου βλέπουμε καθημερινά προβλήματα. Ο αθλητισμός είναι η διέξοδος πολλών ανθρώπων στην μιζέρια και την ταλαιπωρία της εποχής μας. Στα χέρια σας εξαρτάτε αν θα δώσουμε κάτι καλό σε αυτή την κοινωνία η οποία ταλαιπωρείται. Ταυτόχρονα, όμως, είναι πάλι στα χέρια μας, στα χέρια σας περισσότερο να μπορέσουμε να αναδείξουμε την μικρή μας πατρίδα στο εξωτερικό, για να μπορέσουμε να βροντοφωνάξουμε ότι η ψυχή μας είναι μεγαλύτερη από το μέγεθος της πατρίδας μας».

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ ευχήθηκε, παράλληλα, καλή επιτυχία στην Κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. «Ευελπιστούμε να μας χαρίσουν χαρές με την κατάκτηση μεταλλίων».

Απευθυνόμενος και πάλι στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Η πολιτεία οφείλει να σας στηρίξει. Ξέρουμε ότι όσα λεφτά κι αν δοθούν στον αθλητισμό δεν είναι ποτέ αρκετά. Πάντα θα πρέπει να είναι περισσότερα. Δυστυχώς όμως περνούμε δύσκολες εποχές και θα πρέπει να προσαρμόσουμε όλοι μας τα οικονομικά μας, βάση των συνθηκών».

Είπε, επίσης, ότι το Δ.Σ. του ΚΟΑ θα συναντηθεί με όλες τις Ομοσπονδίες ξεχωριστά. Ο ΚΟΑ πέραν της οικονομικής συνεισφοράς, εξετάζουμε και κάποιους άλλους τρόπους να στηρίξουμε τις Ομοσπονδίες μας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Ξέρουμε ότι όλα γίνονται με θυσίες από τους εθελοντές και γι’ αυτό η πολιτεία πρέπει να σας στηρίξει. Είμαστε μία υπηρεσία η οποία πλέον λειτουργούμε σε ρυθμούς αθλητισμού, θέλουμε να ξεφύγουμε τις πολλές γραφειοκρατίες, θέλουμε απευθείας επαφή και τα τηλέφωνα όλων μας είναι στη διάθεση σας για οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε και επειδή εσείς είστε οι «πατέρες» του αθλητισμού, ζητούμε και την βοήθεια σας».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Λόρδος, παίρνοντας πρώτος το λόγο, συνεχάρη θερμά, εκ μέρους της ΚΟΕ, το νέο ΔΣ του ΚΟΑ για το διορισμό του. «Να υποσχεθούμε ότι γυρίζει μια νέα σελίδα και θα βρούμε σίγουρα τον τρόπο για μια εξαιρετική συνεργασία. Δεν υπάρχει τίποτα που μας χωρίζει και πιστεύω ότι αυτό το πράγμα να το επιδιώξουμε και οι δύο. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία», συμπλήρωσε. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, σε παρέμβαση του, διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ ότι καμία διαφορά δεν υπάρχει με καμία Ομοσπονδία. «Είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό που θα κάνουμε και στο τέλος της ημέρας εάν πετύχουμε κάτι καλό θα το πετύχουμε μαζί, αν δεν το πετύχουμε και αποτύχουμε, μαζί θα αποτύχουμε», συμπλήρωσε.

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Νάκης Μιχαηλίδης συνεχάρη, επίσης, το νέο ΔΣ του ΚΟΑ για τον διορισμό του. «Εμείς σαν Ομοσπονδίες είμαστε ταγμένοι να υπηρετήσουμε τον αθλητισμό και υιοθετούμε πλήρως τους στόχους τους οποίους έχετε αναλύσει εδώ. Θα μας βρείτε συνοδοιπόρους στην πορεία σας για ένα καλύτερο μέλλον στον αθλητισμό μας, για να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια στα οποία αναφερθήκατε», συμπλήρωσε

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ