aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΑ: Εδραιώνει τη θέση του στην Ευρώπη

ΚΟΑ: Εδραιώνει τη θέση του στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 24η Γενική Συνέλευση του European Non-Governmental Sport Organisation (ENGSO) η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 13-15 Μαΐου 2016. Τον ΚΟΑ εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν 59 άτομα από 23 χώρες τα οποία εκπροσωπούσαν φορείς-μέλη του ENGSO και συνεργάτες του όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Διευρυμένη Μερική Συμφωνία για τον Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Γυναίκα και τον Αθλητισμό, κ.α.

Το ENGSO αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους μη-κυβερνητικούς αθλητικούς οργανισμού στην Ευρώπη, ο οποίος μέσα από τις διάφορες δράσεις του προάγει τα συμφέροντα του αθλητισμού. Σημειώνεται ότι ο ΚΟΑ ήδη συνεργάζεται στενά με τον ENGSO στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος με την επωνυμία SCORE.

Με ομόφωνη απόφαση της, η ολομέλεια της 24ης Γενικής Συνέλευσης του European Non-Governmental Sport Organisation (ENGSO) επικύρωσε αίτημα του ΚΟΑ και ενέκρινε τη συμμετοχή του ως ένα από τα πλήρη, τακτικά μέλη του.  Η Πρόεδρος του ΚΟΑ παρουσίασε το προφίλ, τις πολιτικές και τις δράσεις του Οργανισμού στα υπόλοιπα μέλη του ENGSO.

Η κα Παπαέλληνα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Γενική Συνέλευση είχε επαφές με εκπροσώπους διαφόρων αθλητικών οργανισμών κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τρόποι μελλοντικής συνεργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ