aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΙΟ: Προδιαγραφές καταξίωσης και ανάπτυξης

ΚΙΟ: Προδιαγραφές καταξίωσης και ανάπτυξης

Η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΚΙΟ), σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε τα τεράστια οφέλη που έχει για την κυπριακή ιστιοπλοΐα το Εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης και εκπαίδευσης.

Η Κύπρος έχει την τιμή να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μόλις 13 χώρες απ’ όλο τον κόσμο με διαπιστεύμένους ομίλους ως εκπαιδευτικά κέντρα ιστιοπλοΐας και να εκδίδει διπλώματα εκπαιδευτών και προπονητών.

Κάτι που αναβαθμίζει το επίπεδο εκπαίδευσης μέσω εργοδότησης πιστοποιημένων προπονητών και εκπαιδευτών. Για να μπορέσει η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία να φθάσει σε αυτό το επίπεδο χρειάστηκε μια διαδικασία περίπου 2,5 χρόνων σκληρής δουλειάς από το Διοικητικό Συμβούλιο και της αρμόδιας επιτροπής.

Τα ωφελήματα για τους διαπιστευμένους ομίλους είναι πάρα πολλά, όπως και για τους εκπαιδευτές, προπονητές και αθλητές. Το επίπεδο ανεβαίνει, όπως και οι απαιτήσεις με απώτερο στόχο να απασχοληθούν περισσότεροι αθλητές με την ιστιοπλοΐα, κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης και ανάπτυξης.

Τα τέσσερα διαπιστευμένα προπονητικά κέντρα είναι τα ακόλουθα: Begafigo, Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού και Pafos International Sailing Club.

Οι διαπιστευμένοι όμιλοι παρέχουν προπόνηση σε όλα τα επίπεδα (εκμαθήσεις και αγωνιστική ιστιοπλοΐα) μέσα σε ένα δομημένο περιβάλλον, όπου το πρόγραμμα προπόνησης γίνεται από αναγνωρισμένους προπονητές και εκπαιδευτές που ακολουθούν συγκεκριμένο τρόπο και κατάλληλα σκάφη για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα, έχοντας πάντα υπόψη τους κανόνες διαχείρισης της ασφάλειας.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΚΙΟ Γιάννος Φωτίου, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Ο Παύλος Κοντίδης έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά και εμείς ως ομοσπονδία έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τον πήχη ψηλά, να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει και συνέχεια και ότι θα μπουν και νέοι αθλητές. Έχουμε εκπονήσει ένα στρατηγικό σχεδιασμό τετραετίας και ευελπιστούμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα έχουμε τουλάχιστον τέσσερις προκρίσεις για να μην μπω και πέντε. Το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης και εκπαίδευσης διασφαλίζει όλες τις διαδικασίες και όλα τα προγράμματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να φέρουμε τον αθλητή στο επίπεδο που επιθυμούμε».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι τα εύσημα και τα συγχαρητήρια ανήκουν αποκλειστικά στην ΚΙΟ: «Δεν είναι απλό αυτό που πετύχατε. Είναι οι προδιαγραφές καταξίωσης κα ανάπτυξης του αθλητισμού σε οποιοδήποτε αγώνισμα. Ο αθλητισμός πια είναι ένα λειτούργημα που εργάζεται σε επιστημονικές μεθόδους. Επιβάλλεται να ακολουθήσεις το σωστό πρόγραμμα οργάνωσης ανάπτυξης και προγραμματισμού. Αυτό το έχει πετύχει η ομοσπονδία και γι’ αυτό πέτυχε να είναι μια από τις 13 χώρες που δικαιούται να δίνει διπλώματα σε προπονητές. Είναι μεγάλη υπόθεση. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου από την ΚΟΕ στην Έλενα Παπάζογλου η οποία ήταν ο συντονιστής του προγράμματος που ήταν ο βασικός συντελεστής της επιτυχίας. Αυτό που έγινε πιθανόν να σημαδέψει την Κύπρο, δεν είναι απλό πράγμα».

Με τη σειρά του ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντή, είπε τα ακόλουθα: «Είναι ένα πρόγραμμα που θα φέρει νέα δεδομένα και περαιτέρω ώθηση ανάπτυξη στην κυπριακή ιστιοπλοΐα. Ο ΚΟΑ ενθαρρύνει τέτοιες προσπάθειες οι οποίες αποκλειστικά αγγίζουν σε βάθος την υποδομή. Η ΚΙΟ συγκαταλέγεται μέσα στις κορυφαίες ομοσπονδίες του τόπου μας με τους αθλητές της να επιτυγχάνουν μεγάλες επιτυχίες. Είναι η ομοσπονδία που ο αθλητής της κατάφερε να χαρίσει στην Κύπρο την υπέρτατη διάκριση στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού με τον Παύλο Κοντίδη το 2012».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ