aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚέρδισε Μάλτα και ελπίζει σε πρωτιά η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ

Κέρδισε Μάλτα και ελπίζει σε πρωτιά η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στη Μάλτα η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ κερδίζοντας με 47-26, στον δεύτερο αγώνα της στην πρώτη φάση του EHF Euro 2026. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε από την αρχή τον έλεγχο και κυνηγούσε όσο μεγαλύτερο σκορ μπορούσε, αφού μετά την ισοπαλία με τη Μεγάλη Βρετανία στην πρεμιέρα, είναι σημαντική η διαφορά των γκολ στην προσπάθεια για εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Πολύ νωρίς στο παιχνίδι, η Εθνική μας άνοιξε τη διαφορά γέρνοντας την πλάστιγγα προς την πλευρά της και το μόνο ερωτηματικό στην πορεία της αναμέτρησης ήταν μέχρι που θα έφτανε ο δείκτης του σκορ. Στο ημίχρονο προηγείτο με 23-12. Η απίστευτη ευστοχία των διεθνών μας συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε και σφραγίστηκε η νίκη με 47-26. Αξιοσημείωτο ό,τι κατέληξαν στα δίχτυα τα 47 από τα 55 σουτ που επιχειρήθηκαν από τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ανδρέου Ανδρέου, ο Χρίστος Αργυρού, ο οποίος πέτυχε εννέα τέρματα. Ο Αργυρού, μαζί με τον Βασίλη Δημοσθένους, είχε σκοράρει τα περισσότερα γκολ, και συγκεκριμένα έξι, και κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία. «Ένα ξέσπασμα απέναντι στη Μάλτα. Ήταν κάτι που το χρειαζόμασταν αφού χθες δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό» δήλωσε ο Χρίστος Αργυρού μετά το τέλος της αναμέτρησης και συμπλήρωσε: «Τρέξαμε όσο μπορούσαμε και κάναμε τη διαφορά όσο μεγαλύτερη μπορούσαμε. Περιμένουμε τον αυριανό αγώνα για την πρόκριση και την πρώτη θέση στον όμιλο».

Δίχτυα βρήκαν οι 12 από τους 16 χειροσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή. Με οκτώ γκολ ακολούθησε ο Ιούλιος Αργυρού, με εφτά ο Νικηφόρου,  έξι ο Χαραλάμπους, πέντε ο Κρητικός, από τρία οι Κ. Ιωάννου και Χατζηδάκης, δύο ο Δημοσθένους και από ένα οι Μιχαηλίδης, Παπακυπριανού, Στυλιανού και Παρασκευά.

Την Κυριακή, στις 13:00, η Εθνική μας θα παίξει το τελευταίο της παιχνίδι στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, με αντίπαλο την οικοδέσποινα ομάδα του Αζερμπαϊτζάν. Το παιχνίδι θα προβληθεί από το EHFTV. Στόχος είναι η δεύτερη σερί νίκη, με όσον το δυνατόν περισσότερα τέρματα, ώστε αν βολέψουν και τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια, να μπορέσει να υλοποιηθεί ο στόχος της πρωτιάς και της πρόκρισης.

Κύπρος (Aνδρέας Ανδρέου): Παπαγιάννης (τ), Παπαλαμπριανού (τ), Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδης 1, Παρασκευά 1, Δημοσθένους 2, Ι. Αργυρού 8, Χατζηδάκης 3, Χ. Αργυρού 9, Στυλιανού 1, Νικηφόρου 7, Α. Ιωάννου, Παπακυπριανού 1, Κ. Ιωάννου 3, Κρητικός 5, Χαραλάμπους 6

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ