aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚατακτητές της κορυφής!

Κατακτητές της κορυφής!

Έδωσαν τα πάντα σε μία μάχη με το σώμα και το μυαλό τους και κατέκτησαν τον Όλυμπο οι υπεραθλητές του O3 Olympus Man 2019. Σε έναν από τους δυσκολότερους τριαθλητικούς αγώνες του κόσμου που διεξήχθη το Σάββατο (16/11), οι Sean McFarlane, Gemma Hughes και η ομάδα Tri-Animals, ήταν αυτοί που έκοψαν πρώτοι το νήμα, διανύοντας μία απόσταση 108,9χλμ με συνολική ανάβαση 3.000μ.

Απόλυτος Olympus Man αναδείχθηκε ο Σκοτσέζος Sean McFarlane, ο οποίος τερμάτισε μπροστά από όλους τους υπόλοιπους υπεραθλητές, με συνολικό χρόνο 6:41:53. Ενάμισι λεπτό αργότερα τερμάτισε ο Charles Ashwanden από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος είναι ο νικητής της κατηγορίας Veteran Men 50+, αφήνοντας πίσω του πολύ νεαρότερους αντιπάλους. Τρίτος στους Άνδρες τερμάτισε ο Simon Rogers, επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία με χρόνο 6:55:58, ενώ εφτά λεπτά αργότερα, στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Κύπριος Ανδρέας Νεοφύτου. Πέμπτος με χρόνο 7:12:19 τερμάτισε ο Ρώσσος Sergey Khlopov.

Όσον αφορά τις Γυναίκες, τον Όλυμπο κατέκτησε η Αγγλίδα Gemma Hughes, με συνολικό χρόνο 8:19:45 και δεύτερη τερμάτισε η Galina Balagurova από τη Ρωσία, με χρόνο 8:22:44. Στις ομαδικές κατηγορίες, πρώτη κατέκτησε την κορυφή με συνολικό χρόνο 5:37:57 η ομάδα Tri-Animals, η οποία αποτελείται από τους Κύπριους Χρήστο Παπαδαυίδ, Χαράλαμπο Καθητζιώτη, και Αριστοτέλη Ιρζένσκι. Τη δεύτερη θέση με χρόνο 5:46:40 κατέκτησε η ομάδα Ratio CC, των Αβρααμίδη, Δημοσθένους και Ρένκο, ενώ τρίτη τερμάτισε η μικτή ομάδα Beauties and the Beast, των Deeves, Toms και Patterson με χρόνο 6:14:25.

«Από τους πιο εμβληματικούς στον πλανήτη»

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη μεγάλη του νίκη στο O3 Olympus Man 2019 ο Sean McFarlane. Ο Σκοτσέζος αγωνίστηκε για πέμπτη φορά στον αγώνα και στις δηλώσεις του σημειώνει:

«Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, αφού έχω αγωνιστεί σε μερικά από τα πιο φανταστικά μέρη της γης φέτος. Από τα Νησιά Λοφότεν στον Αρκτικό Κύκλο, στα Πυρηναία Βουνά και από τις Άλπεις στις Δυτικές Ακτές της αγαπημένης μου Σκωτίας, όμως πραγματικά το O3 Olympus Man είναι πάντα ότι πιο ξεχωριστό για εμένα. Είναι προνόμιο για εμένα το γεγονός ότι έχω αγωνιστεί πέντε φορές σε έναν από τους πιο εμβληματικούς και πιο δύσκολους αγώνες στον πλανήτη. Είναι απλούστατα ένας πανέμορφος αγώνας και ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσω ότι τον έχω κερδίσει!»

«Αγάπησα τον αγώνα»

Για την εμπειρία που έζησε το Σάββατο στον αγώνα O3 Olympus Man μίλησε η νικήτρια Gemma Hughes, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στον αγώνα αυτόν:

«Αγάπησα αυτόν τον αγώνα! Αγωνίζομαι εδώ και οκτώ χρόνια σε τρίαθλα, αλλά ο αγώνας αυτός ήταν πραγματικά ξεχωριστός. Απίθανες διαδρομές και πολλές βοήθειες από τους διοργανωτές. Στο τέλος της ημέρας παρά την υπερβολικη κουραση ήμασταν όλοι χαμογελαστοί και χαρούμενοι»

Ο δρόμος για τον Όλυμπο

Μια πραγματική μάχη έδωσαν οι υπεραθλητές που συμμετείχαν στο O3 Olympus Man 2019, αφού διένυσαν μία απόσταση 108,9χλμ με συνολική ανάβαση 300μ. Ο αγώνας ξεκίνησε στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου με 1.9χλμ κολύμβησης. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες πήραν τα ποδήλατά τους και έφτασαν μέχρι την Πλατεία Τροόδους, διανύοντας 84χλμ, σε μία φανταστική διαδρομή, περνώντας μεταξύ άλλων από Νικόκλεια, Πλάτρες και Πρόδρομο. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του αγώνα, οι αθλητές έτρεξαν 21χλμ, περνώντας μέσα από διαδρομές και μονοπάτια μοναδικής ομορφιάς που μόνο η κυπριακή φύση μπορεί να προσφέρει, καταλήγοντας στην κορυφή του Ολύμπου, σχεδόν στα 2000μ.

Οι συμμετοχές ήταν διπλάσιες σε σύγκριση με τον περσινό αγώνα, με περισσότερους από 50 αθλητές να συμμετέχουν ατομικά και με 14 ομάδες των τριών αθλητών κάθε μία.Τόσο οι άντρες όσο και γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες: Sport (18-34 ετών), Masters (35-49 ετών) και Veterans (50+ ετών).,  Οι βραβεύσεις τελέστηκαν στο Troodos Hotel.

Ο αγώνας O3 Olympus Man είναι μία διοργάνωση της Activate Cyprus με την στήριξη του Troodos Hotel. Υποστηρίζουν επίσης η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους (ΑΝΕΤ) και η ΕΤΑΠ Τροόδους, το Γεωπάρκο Τροόδους, ο Δήμος Πάφου και η NamedSport.

Περισσότερες πληροφορίες και αποτελέσματα στο www.activatecyprus.com και στον επίσημο λογαριασμό www.facebook.com/olympusmancy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ