aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚαράτε: Στην Κροατία η Εθνική Κύπρου

Καράτε: Στην Κροατία η Εθνική Κύπρου

Αναχώρησε σήμερα το πρωί η Εθνική ομάδα καράτε Ανδρών και Γυναικών για να λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Πόρετς της Κροατίας. Την αποστολή απαρτίζουν οι αθλήτριες Ελίνα Παπαγεωργίου, Θεοδοσία Γιαμούκη και οι αθλητές Παναγιώτης Παπέτας, Μάρκος Ζίνγκας Τσαγγαράς, Παναγιώτης Λοΐζίδης, Συμεών Παρπούνας, Ματθαίος Στυλιανού και Βρυώνης Σωτηρίου.

Οι αθλητές μας, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί παρά το γεγονός των πολλαπλών περιορισμών στην προετοιμασία τους λόγω της πανδημίας, προετοιμάστηκαν για να ανταπεξέλθουν με απαιτήσεις στο δυσκολότερο ίσως πρωτάθλημα του κόσμου, το Πανευρωπαϊκό, στο οποίο συμμετέχουν κατά κύριο λόγο οι καλύτερες χώρες στο άθλημα.

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος 47 χώρες με 513 συμμετοχές. Το πρωτάθλημα αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο βαθμός δυσκολίας έχει εκτοξευθεί, εφόσον οι αθλητές και αθλήτριες καλούνται να ανταγωνιστούν για επιτυχία λήψης βαθμών στην κατάταξη της Παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε για ένα πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο 5-7 Αυγούστου 2021.

Την αποστολή συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Μαρνέρος, ο παγκόσμιος διαιτητής Μάριος Βατυλιώτης, ο Ευρωπαϊκός κριτής Πέτρος Μιχαηλίδης, ο έφορος αθλήματος της Ομοσπονδίας και αρχηγός αποστολής Φώτης Μαραθοβουνιώτης. Την αποστολή συνοδεύει και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ανδρέας Βασιλείου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και θα παρουσιάσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Youth League Cyprus, το οποίο διοργανώνεται στις 3-6 Ιουνίου 2021 στην Λεμεσό καθώς και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο διοργανώνεται και πάλι στην Λεμεσό το 2023.

Εκ μέρους του Δ.Σ ευχόμαστε οι αθλητές και οι αθλήτριες μας να πετύχουν τους στόχους τους ανεβάζοντας για άλλη μια φορά την χώρα μας στο διεθνές προσκήνιο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Θεσμικό Χορηγό μας τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τον διαχρονικό χορηγό μας ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για την παραχώρηση αθλητικού υλικού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ