aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚαράτε: Αργυρό μετάλλιο για την Κοντού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Καράτε: Αργυρό μετάλλιο για την Κοντού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Δεύτερη αγωνιστική μέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε –Youth League που διεξάγεται στη Λεμεσό και στο αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» με σπουδαίες αναμετρήσεις στο «τατάμι», συγκινήσεις και ένα «μεγάλο» αργυρό μετάλλιο για την 17χρονη Ειρήνη Κοντού.

Πλούσιο σε δράση ήταν το αγωνιστικό πρόγραμμα και την 2η μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καράτε- Youth League που σηματοδότησε την «επανεκκίνηση» του αθλήματος στις μεγάλες διοργανώσεις με απόλυτη επιτυχία.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος έφυγε σήμερα Σάββατο από το νησί μας ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF) Antonio Espinós o οποίος βρέθηκε στην Κύπρο τις τελευταίες 3 μέρες για να στηρίξει την προσπάθεια για  διοργάνωση του πρώτου μετά το 2019 Youth League αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις και μοιράζοντας συγχαρητήρια στα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, τον Αντρέα Βασιλείου και τους συνεργάτες του.

Στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, η οποία διεξάγεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και με την παρουσία κορυφαίων νέων αθλητών, έγιναν σπουδαίες μάχες για τα μετάλλια με την Κύπρια Ειρήνη Κοντού να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά από τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε πολύ καλές αθλήτριες από Χιλή, Σαν Μαρίνο και Ρουμανία, χάνοντας το χρυσό κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.

Η νεαρή «καρατέκα» σε δηλώσεις της ανέφερε ότι είναι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα που πέτυχε, σε μια τόσο ψηλού επιπέδου διοργάνωση και εν μέσω εξεταστικής περιόδου καθώς είναι τελειόφοιτη.

«Κατακτώντας τη 2η θέση σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά θα μου δώσει την ώθηση να συνεχίσω να προσπαθώ και να αγωνίζομαι για κάτι μεγαλύτερο» είπε η Ειρήνη Κοντού που θέλησε να ευχαριστήσει την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε, τον προπονητή της Νικόλα Βατυλιώτη αλλά και την οικογένεια της που είναι δίπλα της σε κάθε της βήμα.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της 17χρονης, Νικόλας Βατυλιώτης, δήλωσε συγκινημένος από την επιτυχία της Ειρήνης Κοντού, καθώς όπως είπε, οι κόποι πολλών χρόνων απέδωσαν καρπούς.

«Να ξέρετε ότι αυτό το αργυρό μετάλλιο της Ειρήνης δεν είναι καθόλου τυχαίο» είπε ο 31χρονος «κόουτς» ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον πατέρα του, αλλά και την Παγκύπρια Ομοσπονδία Καράτε που «χωρίς αυτή δεν θα είχαμε στην Κύπρο τόσο μεγάλες διοργανώσεις και να αγωνιστούν οι αθλητές σε τόσο μεγάλα τουρνουά» κατέληξε ο κ. Βατυλιώτης.

Η μέχρι στιγμής συγκομιδή των Κύπριων αθλητών στους αγώνες είναι ένα άργυρο με την 2η θέση της Ειρήνης  Κοντού (JUNIOR KUMITE FEMALE -48 KG) το Σάββατο 5/6 καθώς και 5 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν την Παρασκευή 4/6 ο Αντώνης Χαραλάμπους και ο Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους στην κατηγορία  U14 KUMITE MALE +55 KG, Ελενα Τζανετάκη  στην κατηγορία U14 KUMITE FEMALE 47+KG, Νικόλας Αντωνίου U14 KUMITE MALE -50 KG  και Αντώνης Σαββίδης  στην κατηγορία KUMITE MALE -55 KG.

Πολύ καλή παρουσία και πλασάρισμα ψηλά από την Μαρία Νικολάου 5η θέση (JUNIOR KUMITE FEMALE -53 KG) που έχασε μετά από μεγάλο αγώνα στο ρεπασάζ το χάλκινο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε- Youth League, ολοκληρώνεται την Κυριακή 6/6, ενώ διεξάγεται –υπενθυμίζουμε- στη βάση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ