aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚαλή αρχή, εντυπωσιακή η τελετή έναρξης!

Καλή αρχή, εντυπωσιακή η τελετή έναρξης!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΚΟΚ)

Αν όντως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…», τότε μπορούμε να λέμε ότι η πρωταθλήτρια μας Γεωργία Κωνσταντινίδου έχει καλύψει τον… μισό της στόχο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής! Η διεθνής σκοπεύτρια μας άρχισε τους αγώνες με μια μόλις απώλεια στην πρώτη της πούλα και με 24/25 βρίσκεται στην πρώτη θέση με άλλες τέσσερις αθλήτριες.

Βεβαίως, εδώ που τα λέμε, αυτή η διοργάνωση αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την αθλήτρια μας να εκπληρώσει το όνειρο της ολυμπιακής πρόκρισης, αφού από τις 34 αθλήτριες που συμμετέχουν τελικά στο τραπ γυναικών, οι 8 δεν διεκδικούν «κάρτα» για το Τόκυο, είτε γιατί την έχουν ήδη εξασφαλίσει, είτε επειδή η χώρα τους έχει «κλειστές» και τις δυο θέσεις που δικαιούται (βλέπε Ιταλία και Γαλλία).

Από τις υπόλοιπες 26 αθλήτριες, η μια είναι η ίδια και η άλλη είναι η δεύτερη Κυπρία Άντη Ιερείδη, η οποία δεν έχει προς το παρόν τέτοιες… βλέψεις, άρα οι «αντίπαλες» της πρωταθλήτριας μας είναι μόλις 24 για τις δυο «κάρτες» των Ολυμπιακών. Χωρίς βέβαια από αυτές τις 24 να αφαιρέσουμε τις 10 με 12 αθλήτριες που δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά τον αγώνα τους έχοντας 4 μέχρι και 9 απώλειες… Τέτοιες ευκαιρίες δεν νομίζουμε ότι είναι τακτικά φαινόμενα στη σκοποβολή, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη φάση όπου μετά τους Πανευρωπαϊκούς θα εκκρεμεί μόνο μια «κάρτα», η οποία θα δοθεί στους επόμενους Πανευρωπαϊκούς, τον Μάιο του 2020.

Η δεύτερη αθλήτρια μας, η Άντη Ιερείδη, στην «παρθενική» της πούλα σε αγώνα εξωτερικού ξεκίνησε με 8 απώλειες (17/25) και ο αρχικός της στόχος για απόκτηση εμπειριών, παραμένει ο ίδιος. Οι αθλήτριες σήμερα (5/9) επρόκειτο να ρίξουν τους πρώτους 75 δίσκους (3 πούλες) και αύριο Παρασκευή (6/9) θα ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους με τη συμπλήρωση των 125 δίσκων του προκριματικού αγώνα και τη διεξαγωγή του τελικού.

Τραπ ανδρών και εφήβων

Την Παρασκευή (6/9) θα αρχίσουν τις προσπάθειες τους και οι άνδρες και έφηβοι σκοπευτές του τραπ, οι οποίοι θα ρίξουν τους πρώτους 75 δίσκους και θα ολοκληρώσουν αύριο Σάββατο με τους υπόλοιπους 50 και τη διεξαγωγή των τελικών. Την εθνική μας ομάδα των ανδρών στελεχώνουν οι διεθνείς μας Ανδρέας Μακρής, Νικόλας Κυριάκου και Νιχάτ Ακτερζί, ενώ ο νεαρός Παναγιώτης Θεοδοσίου θα αγωνιστεί στο τραπ εφήβων και οι σκοπευτές Αδάμος Σελίπας και Σταύρος Τράγγολας θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τα ολυμπιακά όρια (MQS) στο τραπ.

Φαντασμαγορική τελετή έναρξης

Για άλλη μια φορά οι Ιταλοί εντυπωσίασαν με την επίσημη τελετή έναρξης το βράδυ της Τετάρτης (4/9), όπου παρουσίασαν ένα φαντασμαγορικό (και πολυέξοδο) ακροβατικό πρόγραμμα, με φόντο το νερό, τη φωτιά και το φώς, με φωτιστικά και μουσικά εφέ, που εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο διευθυντής τους Ολυμπιακού σκοπευτηρίου «Τραπ Κονκαβέρντε», ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής, και ο δήμαρχος του Λονάτο, ενώ την επίσημη έναρξη των αγώνων, κήρυξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής, Βλαδιμίρ Λίσιν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ