aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚαλή αρχή από τον Ανδρέα Μακρή

Καλή αρχή από τον Ανδρέα Μακρή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Μετά την χθεσινή εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων Σκοποβολής, οι αθλητές και αθλήτριες έριξαν σήμερα τους πρώτους 50 δίσκους στο αγώνισμα του τραπ, στο οποίο συμμετέχουν 308 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 78 χώρες. 154 άνδρες, 50 έφηβοι, 68 γυναίκες και 36 νεάνιδες, και πήραν το «βάπτισμα του πυρός» στο σκοπευτήριο FOXLODGE της Μόσχας «κυνηγώντας» ο καθένας τους δικούς του στόχους…

Από κυπριακής πλευράς, αρκετά καλά άρχισε ο διεθνής σκοπευτής μας Ανδρέας Μακρής, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα με 48 επιτυχίες (24+24), ενώ προηγούνται τρεις αθλητές χωρίς απώλειες (50/50) και 12 με 49/50. Ο δεύτερος διεθνής μας Χριστόφορος Κωνσταντινίδης έχασε αρκετό έδαφος, αφού «μετρά» ήδη 10 απώλειες (40/50).

Πίσω από τις δυνατότητές της έμεινε και η πρωταθλήτρια μας Γεωργία Κωνσταντινίδου, της οποίας η πρώτη πούλα ξεκίνησε με 45 λεπτά καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η διεθνής σκοπεύτριά μας άρχισε τον αγώνα με 8 απώλειες (17/25) γεγονός που τη θέτει εκτός στόχων από την αρχή. Στο τραπ γυναικών μετά την πρώτη πούλα, προηγούνταν δυο αθλήτριες με 25/25 και ακολουθούσαν άλλες δέκα με 24/25.

Οι παγκόσμιοι αγώνες συνεχίζονται αύριο με άλλους 25 δίσκους σε κάθε κατηγορία, με τους οποίους θα ολοκληρωθούν το τραπ γυναικών και νεανίδων. Το απόγευμα θα διεξαχθούν οι τελικοί στις δυο αυτές κατηγορίες και θα απονεμηθούν τα μετάλλια στις νικήτριες, ενώ το τραπ ανδρών και εφήβων θα ολοκληρωθεί αύριο με τους τελευταίους 50 δίσκους και τη διεξαγωγή των τελικών.

MOSCOW – AUGUST 31: the Opening Ceremony of the ISSF World Championship Shotgun at the Foxlodge Shooting Range on August 31, 2017 in Moscow Region, Russia. (Photo by Nicolo Zangirolami)

Σε ό,τι αφορά στην τελετή έναρξης, οι Ρώσοι πέρα από την πολύ καλή μέχρι στιγμής διοργάνωση, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν όλους τους ξένους αθλητές και παράγοντες με την εξαιρετική και «αρχοντική» τελετή έναρξης των αγώνων. Μια τελετή την οποίαν, πέρα από τους άμεσα εμπλεκόμενους αθλητές και παράγοντες παρακολούθησαν και πολλοί επίσημοι της Μοσχοβίτικης και της Ρωσικής κοινωνίας.

Αυτή περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και συγκροτήματα, τενόρους, συγκροτήματα και καλλιτέχνες τζαζ και ροκ και εντυπωσιακή ρίψη πυροτεχνημάτων, ενώ την κορύφωση αποτέλεσε η άφιξη των σημαιών της ISSF και της Ρωσίας πάνω από το χώρο της τελετής με ελικόπτερο. Σ’ όλους τους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν επίσης παραδοσιακά εδέσματα και ποτά (μη αλκοολούχα).

Στην εκδήλωση διαβάστηκε χαιρετισμός του προέδρου της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής Βλαδιμίρ Λίσιν. Την επίσημη έναρξης των αγώνων κήρυξε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής Ολεγκάριο Βάσκες Ράνια, ο οποίος στην ομιλία του καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και συγχάρηκε τους διοργανωτές και προσωπικά τον κ. Λίσιν για την άριστη προετοιμασία και την άψογη διοργάνωση των αγώνων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ