aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚαινοτομίες και μεγάλο ενδιαφέρον

Καινοτομίες και μεγάλο ενδιαφέρον

Το ανθρώπινό του πρόσωπο και τις ιδιαίτερές του ευαισθησίες θα δείξει φέτος ο 13ος Διεθνής Μαραθώνιος Ανοικτής Θάλασσας, ο οποίος θα διεξαχθεί, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο στη Λάρνακα το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου.

Ο αγώνας, τον οποίο συνδιοργανώνουν από κοινού η ΚΟΕΚ και ο Δήμος Λάρνακας, έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας για τον Ραδιομαραθώνιο 2017, τον οποίο διοργανώνει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και το ΡΙΚ, με στόχο την ενίσχυση του ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος. Σλόγκαν της όλης εκδήλωσης της φετινής χρονιάς το «Κάθε εισφορά μια νέα ιστορία αγάπης» και φυσικά «όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια». Πέρα όμως από τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, η διοργάνωση αγκαλιάζει και τα μικρά παιδιά με την ένταξη νέων αγωνισμάτων.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 170 αθλητές από έντεκα χώρες: Σκωτία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Αγγλία, Ουκρανία, Ρωσία, Αυστρία, Γερμανία, Νότιο Αφρική, Ισραήλ και Κύπρο. Η συμμετοχή που ξεχωρίζει είναι αυτή της 23χρονης Γερμανίδας Νάταλι Πολ, η οποία έχει να παρουσιάσει πλούσιο βιογραφικό και εντυπωσιακές επιδόσεις. Ανάμεσα σε άλλα, έχει περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ -απόσταση 14χλμ.- σε χρόνο ρεκόρ, διέσχισε τη θάλασσα της Μάγχης (33χλμ.), τη λίμνη Κονσταντίν στο Κολοράντο (12χλμ.). Στους αγώνες βέβαια θα πάρουν μέρος και άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου και ο συναγωνισμός αναμένεται να είναι φέτος έντονος.

Τα αγώνισμα με την πολυπληθέστερη συμμετοχή θα είναι τα 2,5χλμ., στο οποίο θα πάρουν μέρος 46 άνδρες και 19 γυναίκες, στα 5χλμ. θα συμμετάσχουν 29 άνδρες και 11 γυναίκες και στο 1,25χλμ. 33 άνδρες και 22 γυναίκες. Παράλληλα με τον Διεθνή Μαραθώνιο διεξάγεται και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου για τα 5χλμ., 2,5χλμ. και 1,25χλμ. Συμμετέχουν εννέα Ναυτικοί Όμιλοι (Λευκωσίας, Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου, Κωνσταντίας, Αγλαντζιάς και ΑΠΟΕΛ) και ο συναγωνισμός αναμένεται να είναι εντονότερος όσο ποτέ προηγουμένως.

Χορηγοί της διοργάνωσης: Ο Δήμος Λάρνακας (ο οποίος είναι και συνδιοργανωτής), ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ο ΟΠΑΠ Κύπρου, το Connected Sky, η Petrolina Holdings, η TYR, η Τουριστική Ανάπτυξη Λάρνακας και η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Χορηγός επικοινωνίας το Radio Active.

Καινοτομίες και αγώνας ενθάρρυνσης: Για πρώτη φορά φέτος θα διοργανωθεί και αγώνας ενθάρρυνσης απόστασης 500μ. για παιδιά ηλικίας 9-13 χρόνων  Εξήντα πέντε δελφινάκια θα δώσουν το «παρών» τους σε μια πρώτη γνωριμία με τα αγωνίσματα του μαραθωνίου, αλλά και για να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του υγρού στίβου. Σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής.  Άλλη μια καινοτομία του φετινού Μαραθωνίου και το γεγονός ότι πέρα από τις βραβεύσεις στην ανοικτή κατηγορία, η Ομοσπονδία θα βραβεύσει και τους τρεις πρώτους αθλητές στις κατηγορίες νέων/νεανίδων και παίδων/κορασίδων.  Πέραν από την ατομική κατάταξη είναι και η ομαδική. Να θυμίσουμε ότι πέρσι το πρωτάθλημα κατέκτησε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, με 2ο τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας και 3ο τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ