aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚ.Ο.Κωπ.: Επιτυχής η ετήσια τελετή βράβευσης των Αρίστων αθλητών (ομιλίες)

Κ.Ο.Κωπ.: Επιτυχής η ετήσια τελετή βράβευσης των Αρίστων αθλητών (ομιλίες)

Πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή 29 Ιανουαρίου) στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μέσα Γειτονιάς, η ετήσια τελετή βράβευσης των Αρίστων αθλητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτητών Παναγιώτης Παναγιώτου και οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι Ναυτικών Ομίλων και Σωματείων.

Στην φετινή τελετή βραβεύτηκαν 87 αθλητές στις κατηγορίες Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Παίδων, Κορασίδων, Εφήβων 15-16, Νεανίδων 15-16, Εφήβων 17-18, Νεανίδων 17-18, Ανδρών, Γυναικών, Μάστερ, οι οποίοι διακρίθηκαν στο παγκύπριο πρωτάθλημα κωπηλασίας το 2016, καταλαμβάνοντας την 1η μέχρι και την 3η θέση.

Βραβεύτηκαν, επίσης, οι τρεις πρώτοι Ναυτικοί Όμιλοι και Σωματεία του περσινού πρωταθλήματος. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, κατακτώντας 20 χρυσά, 11 αργυρά και 16 χάλκινα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα, κατακτώντας 4 χρυσά, 8 αργυρά και 5 χάλκινα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, κατακτώντας 3 χρυσά, 7 αργυρά και 2 χάλκινα.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην τελετή, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε ότι το 2016 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την κυπριακή κωπηλασία και πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι όμιλοι μας αναγκάστηκαν, λόγο της μείωσης της στάθμης του νερού στα δύο φράγματα, Κούρρη και Γερμασόγειας, στα οποία πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους, να τα εγκαταλείψουν και να  μεταφερθούν στην θάλασσα με αρκετά μεγάλο κόστος αλλά και με πολύ διαφορετικές συνθήκες προπόνησης».

«Ευελπιστούμε σύντομα να επιστρέψουν ξανά στα φράγματα για να συνεχίσουν τις προπονήσεις,  αφού τους τελευταίους 2 μήνες είχαμε αρκετές βροχές και με αρκετή ροή νερού σε αυτά. Επίσης αναμένουμε με την επιστροφή στα φράγματα να έχουμε και θετικές εξελίξεις όσον αφορά την έγκριση των κανονισμών Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων (Χρήση Υδατικών Έργων για Ναυταθλητισμό με Πλωτά Μέσα). Από ενημέρωση που είχα  αυτήν την εβδομάδα, όλα τα αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα που εμπλέκονται στο θέμα έχουν υποβάλει τις απόψεις τους στο Υπουργείο και αναμένεται πολύ σύντομα να αποσταλούν στη Νομική Υπηρεσία πριν κατατεθούν στην Βουλή για συζήτηση και έγκριση. Παρ’ όλα αυτά η χρονιά ήταν αρκετά καλή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χριστοδούλου, καλωσορίζοντας τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ και το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην τελετή και επεσήμανε ότι η παρουσία τους στην εκδήλωση δείχνει, για ακόμα μια φορά, το ενδιαφέρον τόσο της ΚΟΕ όσο και του ΚΟΑ, αλλά και το προσωπικό τους ενδιαφέρον για το άθλημα της κωπηλασίας.

Ευχαρίστησε, παράλληλα, τους χορηγούς της Ομοσπονδίας, τον ΟΠΑΠ ο οποίος τους στηρίζει διαχρονικά, την Cyta που παρέχει την τηλεφωνική και διαδικτυακή σύνδεση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και το Ελεγκτικό Γραφείο Σ. Αναστασίου για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Ομοσπονδίας.

Ευχαριστίες, εξέφρασε, επίσης στο Σώμα Διαιτητών της Ομοσπονδίας και την πρόεδρο τους, την Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Χατζηηλία και στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που, όπως ανέφερε, αναλώνει καθημερινά αρκετό προσωπικό χρόνο, αφού ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εγκριθούν για πρόσληψη έμμισθου προσωπικού, αλλά και στα μέλη σωματεία / ομίλους που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε η Ομοσπονδία να παράξει έργο το οποίο είναι ομαδικό.

Ευχαρίστησε, παράλληλα, τη δημοσιογράφο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Δήμητρα Νικολάου, για την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης και το Δήμο Μέσα Γειτονίας για την παραχώρηση της αίθουσας για την εκδήλωση.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι αυτά τα οποία σημειώνει στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας: «Αντιλαμβάνομαι αναγκάζει την πολιτεία, το ΚΟΑ αλλά και την ΚΟΕ να δει διαφορετικά την Κωπηλασία».

Απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο του ΚΟΑ, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι είναι σίγουρος ότι θα μεταφέρει το μήνυμα, να πάρει η Κωπηλασία την θέση που τις αξίζει. Όπως είπε, οι επιτυχίες στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας, αλλά και η ξεχωριστή θέση που έχει αύριο η Κωπηλασία στην ετήσια τελετή βράβευσης της ΚΟΕ, με την Σταυριάνα Χαραλάμπους να βραβεύεται σαν η 3η καλύτερη αθλήτρια από όλα τα αθλήματα, «αντιλαμβάνεστε το έργο που επιτελείται».

«Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα και εκ μέρους του Προέδρου αλλά και των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και εμένα προσωπικά, να συγχαρώ, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Κωπηλασίας για το δύσκολο έργο που επιτελείται σε ένα ομολογουμένως δύσκολο άθλημα. «Αγαπητά μέλη της Ομοσπονδίας, θεωρείστε τη δική μου παρουσία ως ένδειξη στήριξης στο δύσκολο έργο που επιτελείται», είπε.

Ο κ. Χρυσοστόμου, σημείωσε και υπογράμμισε, απευθυνόμενος προς την Ομοσπονδία, ότι «όλα αυτά τα έχετε επιτύχει, με εθελοντές, αυτό που έχετε πει ότι δεν έχετε κανένα έμμισθο υπάλληλο, είναι ακόμα πιο σημαντικό και επειδή η βραδιά ανήκει στους αθλητές, σε όλους αυτούς που θα βραβευτούν απόψε, τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια, μέσα από την καρδιά μου».

«Ταυτόχρονα, συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας και δεν έχουν καταφέρει να διακριθούν σε αυτή την σεζόν και είμαι σίγουρος ότι με προσπάθεια, επιμονή και υπομονή, σε μια από τις επόμενες εκδηλώσεις θα είμαστε σε θέση να χειροκροτήσουμε και άλλους αθλητές. Η βραδιά ανήκει στους αθλητές, στους γονείς τους που τους στηρίζουν και τους ευχαριστώ, διότι χωρίς την στήριξη των γονιών δύσκολα μπορούν να πετύχουν οτιδήποτε. Καλή χρονιά, πάντα με υγεία και ο καθένας να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει», συμπλήρωσε.

Το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού, στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι σίγουρα τα μηνύματα του αντιπροέδρου της ΚΟΕ έχουν ληφθεί και διαβεβαίωσε ότι ο ΚΟΑ παραμένει σταθερά υποστηριχτής και συμπαραστάτης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας. Συνεχάρη τους βραβευθέντες αθλητές για τις επιτυχίες τους και τους ευχήθηκε κάθε καλό και νέες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες.

«Στο πρόσωπο τους, τιμούμε, επίσης, και όλους εκείνους τους αφανείς εργάτες του αθλητισμού που όλοι μαζί συνθέτουμε το κυπριακό αθλητικό οικοδόμημα. Ο ΚΟΑ αποδίδει, επίσης, τα εύσημα, στην Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας η οποία προσπαθεί τα μέγιστα για την εξάπλωση και καθιέρωση της Κωπηλασίας στην Κύπρο και τις προσπάθειες της για διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες. Συγχαίρω τον πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για τις προσπάθειες τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Στυλιανού έστειλε, παράλληλα, και τρία μηνύματα. Το πρώτο μήνυμα, είπε, αφορούσε την πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Θεωρώ ότι η νεολαία, η παιδεία και ο αθλητισμός είναι οι πυλώνες που μπορούν να δώσουν ισχυρό αντίδοτο στην μάστιγα των ναρκωτικών και άλλων βλαβερών ουσιών που μαστίζουν τις μέρες μας. Σε μια κοινωνία, όπου τα πρότυπα που προβάλλονται πιεστικά από τα ΜΜΕ, δεν έχουν καμιά σχέση με την παιδεία και τον πολιτισμό, η προβολή των νέων μας που ασχολούνται και διακρίνονται στους τομείς αυτούς, όπου και όσο επηρεάζει είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε», ανέφερε.

Το δεύτερο του μήνυμα απευθυνόταν προς τους γονείς και όπως είπε: «Αγαπητοί γονείς, ενθαρρύνετε τις θετικές δραστηριότητες του παιδιού σας. Οι αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες μπορούν να αποτρέψουν το παιδί σας από την χρήση αλκοόλ, καπνού, ναρκωτικών και μπορούν να δώσουν νόημα στην ζωή του».

Το τρίτο και τελευταίο μήνυμα του κ. Στυλιανού απευθυνόταν προς τους τιμώμενους και σε όλους τους αθλητές. «Η επιμονή, η σωστή ψυχική και σωματική προετοιμασία και η συνεχής προσπάθεια οδηγούν τελικά στη νίκη και στην καταξίωση. Και αυτό που τελικά έχει σημασία, δεν είναι απαραίτητα το πρώτο σκαλί και η διάκριση, σημασία έχει η συμμετοχή, η εμπειρία και το Ευ Αγωνίζεσθαι», τόνισε.

Ακολούθησε η βράβευση των 87 αθλητών και αθλητριών η οποία αποτελεί ύψιστη τιμή για έναν αθλητή και η οποία αποτελεί την επιβράβευση και την αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας των αθλητών, των θυσιών και της αφοσίωσης τους.  Κατά τη διάρκεια της βράβευσης, παρουσιάζονταν σε οθόνη τα αποτελέσματα του κάθε αθλητή.

Πριν ολοκληρωθεί η όλη εκδήλωση, η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας κάλεσε όλους να στηρίξουν το 14o Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας 2017 το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου Αγ. Ιωάννη και ώρα έναρξης αγώνων στις 15:00.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχήθηκε σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες  να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αγάπη τις προσπάθειες τους και να έχουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες κατά την φετινή χρονιά. Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση και κοπή βασιλόπιτας, καθώς και κλήρωση ανάμεσα στους βραβευθέντες αθλητές με δώρο ένα κορμάκι της Εθνικής Κύπρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ