aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΙστορική πρόκριση του Κυπριακού Σάμπο στο «Μινσκ 2019»!

Ιστορική πρόκριση του Κυπριακού Σάμπο στο «Μινσκ 2019»!

Ιστορικό θα είναι το καλοκαίρι του 2019 για το κυπριακό σάμπο! Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σάμπο γνωστοποίησε στην κυπριακή ομοσπονδία ότι ο αθλητής Νικόλας Παπαδόπουλος έχει λάβει μία από τις οκτώ κάρτες πρόκρισης για την κατηγορία 100+ κιλών των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων που θα διεξαχθούν στα τέλη Ιουνίου στο Μινσκ της Λευκορωσίας!

Το Σάμπο αν και δεν είναι Ολυμπιακό άθλημα (έχει αποκτήσει όμως πρόσφατα ως σπορ Ολυμπιακή αναγνώριση από τη ΔΟΕ), βρίσκεται κανονικά στο καλεντάρι των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Η συγκεκριμένη διοργάνωση ξεκίνησε το 2015, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOC) και με πρώτο διοργανωτή το Αζερμπαϊτζάν. Στους Αγώνες συμμετέχουν αθλητές και από τις 50 χώρες της Ευρώπης, σε μια σειρά από αθλήματα. Στο «Μινσκ 2019», που θα διεξαχθεί 21-30 Ιουνίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκαπέντε αθλήματα, εκ των οποίων στα δέκα θα προσφέρονται προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».

Η συμμετοχή της Κύπρου στο άθλημα του Σάμπο στο «Μινσκ 2019» θα είναι η πρώτη εμφάνιση της χώρας μας στο συγκεκριμένο σπορ σε μεγάλη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων. Εννιά κατηγορίες βάρους στους άνδρες και εννιά στις γυναίκες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, με το άθλημα να διεξάγεται το διήμερο 22-23 Ιουνίου στο Minsk Sports Palace.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος διαθέτει εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, αφού μεταξύ άλλων το 2018 συμμετείχε στο 42ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο στο Βουκουρέστι, ενώ ήταν 5ος στο Πανευρωπαϊκό Σάμπο που διεξήχθη στην Αθήνα. Το 2018 ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία του.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο, Μάριος Ανδρέου, δήλωσε για την ιστορική επιτυχία: «Είναι μεγάλη τιμή για το σάμπο στη χώρα μας η πρόκριση του Νικόλα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και απόδειξη της καλής δουλειάς που γίνεται. Για τον ίδιο αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του τον τελευταίο χρόνο για πρόκριση στο Μινσκ».

Όσον αφορά τους στόχους στους Αγώνες, ο κ. Ανδρέου είπε: «Ο πήχης είναι πολύ υψηλός στο Μινσκ. Όμως από τη στιγμή που μόλις οκτώ αθλητές θα μετέχουν στην κάθε κατηγορία, ξέρουμε πως με μια νίκη θα μπούμε στα μετάλλια. Θα πάμε με στόχο να πετύχουμε την υπέρβαση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ