aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΙστιοπλοΐα: Ο Κοντίδης φουλάρει τις μηχανές για το 2022

Ιστιοπλοΐα: Ο Κοντίδης φουλάρει τις μηχανές για το 2022

Με τον… αέρα του Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης των σκαφών Laser για το 2021, ο Παύλος Κοντίδης φουλάρει την προετοιμασία του ενόψει των αγωνιστικών του υποχρεώσεων του 2022. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα παραμονής στη Λεμεσό, πριν από μερικές ημέρες επέστρεψε οικογενειακώς στη βάση του στο Σπλιτ της Κροατίας, όπου θα συνεχίσει να προπονείται υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου Κροάτη κόουτς Jozo Jakelic.

To τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου καθώς και το πρώτο του Μαρτίου είναι προγραμματισμένοι στην Κροατία οι δύο πρώτοι φετινοί αγώνες για τον Κύπριο Ολυμπιονίκη, οι οποίοι θα έχουν προπονητικό χαρακτήρα. Το πρώτο μεγάλο ραντεβού της τρέχουσας χρονιάς είναι το 51ο Trofeo Princesa Sofia τον Απρίλιο στη Μαγιόρκα που θα είναι και το πρώτο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Hyeres τον ίδιο μήνα ενώ τον Μάιο θα διεξαχθεί στο Μεξικό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser. Το Φθινόπωρο θα γίνει και το Πανευρωπαϊκό, επίσης στο Hyeres.

Για το 2022 ήταν αρχικά προγραμματισμένο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στη Χάγη το οποίο μετατέθηκε για τον Αύγουστο του 2023 λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για τον κυριότερο αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

«Η προετοιμασία για το 2022 έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο με το καμπ που φιλοξενήσαμε στη Λεμεσό με την παρουσία κορυφαίων αθλητών. Τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία ενόψει των αγώνων αφού η Άνοιξη θα είναι γεμάτη σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις» δηλώνει ο Κοντίδης. «Το ότι ξεκινώ από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης – όπως αυτή ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα – μου δίνει ώθηση αλλά και ικανοποίηση καθώς το 2021 ήταν μια περίεργη χρονιά, αφού οι πολύ καλές αγωνιστικές εμφανίσεις δεν συνοδεύτηκαν από σημαντικά μετάλλια» προσθέτει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Πέρα από τις σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις του τρέχοντος έτους, κατά το 2022 ξεκινάει ουσιαστικά η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», με τον Κοντίδη και την προπονητική του ομάδα να προγραμματίζουν εντός του καλοκαιριού την πρώτη επαφή τόσο με τα νερά που θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (και ο κυριότερος αγώνας Ολυμπιακής πρόκρισης) του 2023 όσο και με τα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ