aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΙστιοπλοΐα: Εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες

Ιστιοπλοΐα: Εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες

Ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου πραγματοποίησε αποστολή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser Radial Ανδρών/Νέων/Εφήβων 2017 που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη από τον ΝΑΟΚΘ κάτω από την επίβλεψη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στόχος ήταν οι αθλητές να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα και ενόψει των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων στα οποία θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο αλλά και των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων. Στην αποστολή συμμετείχαν οι αθλητές Αλέξιος Παπάζογλου, Στέλιος Μοδέστου και Πάνος Κωνσταντίνου, ενώ συνοδός /προπονητής ήταν ο προπονητής Laser του ΝΟΑ, Τσώλης Χάρης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρωτάθλημα Radial αποτελεί το δυνατότερο αγώνα στην Ελλάδα στην εν λόγω κατηγορία και αποτελεί παράλληλα και την μοναδική πρόκριση για την Εθνική Ομάδα του 2017. Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό και οι αθλητές που συμμετείχαν βρίσκονταν στην καλύτερη τους κατάσταση.

Στην κατηγορία Νέων συμμετείχαν 46 αθλητές και στην κατηγορία Εφήβων 28. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 19 και 22/4. Έγιναν 10 ιστιοδρομίες με μεγάλη ποικιλία συνθηκών, από ισχυρό άνεμο 18-23 kts μέχρι ασθενή άνεμο 6-8 kts την τελευταία μέρα των αγώνων.

Μέσα από τους αγώνες οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν πολύτιμες εμπειρίες οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην πορεία τους. Συνολικά οι Κύπριοι αθλητές στάθηκαν επάξια μέσα σε ένα δύσκολο στόλο και οι υποσχέσεις που άφησαν για την συνέχεια είναι ενθαρρυντικές.

Τα αποτελέσματα των αθλητών του Ναυτικό Ομίλου Αμμοχώστου είχαν ως εξής: Αλέξης Παπάζογλου: 14ος Γενική (64), 9ος Νέων (46), 3ος Εφήβων (28). Πάνος Κωνσταντίνου: 18ος Γενική(64.σύν.), 13ος Νέων (46), 5ος Εφήβων (28)Στέλιος Μοδέστου: 40ος Γενική (64), 29ος Νέων (46).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ