aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΙσοπαλία με τη Μεγάλη Βρετανία για την Εθνική στην πρεμιέρα του EHF Euro 2026

Ισοπαλία με τη Μεγάλη Βρετανία για την Εθνική στην πρεμιέρα του EHF Euro 2026

Με ισοπαλία 25-25 με τη Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησε την πορεία της πρώτη φάση του EHF Euro 2026, που διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν, η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ, χάνοντας τη νίκη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, έχοντας απωλέσει και προβάδισμα με πέντε γκολ διαφορά.

Οι Βρετανοί είχαν το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με ένα γκολ διαφορά (13-12), με τους διεθνείς μας να κάνουν την ανατροπή και να μπαίνουν μπροστά στο σκορ, όμως η νίκη χάθηκε με δυο γκολ του αντιπάλου στα τρία λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού.

Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ εναλλασσόταν συνεχώς. Η Εθνική μας στο 17′ με το γκολ του Μιχαηλίδη προηγείτο με 9-7, ενώ στο 19′ το γκολ του Δημοσθένους έκανε το 10-9. Εν τέλει οι Βρετανοί έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας στο χέρι το προβάδισμα με τέρμα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η ομάδα του Ανδρέα Ανδρέου στο δεύτερο ημίχρονο έφτιαξε διαφορά μέχρι και πέντε γκολ, όταν στο 48′ με το γκολ του Παπακυπριανού έκανε 24-19, ενώ μέχρι και το 57′ είχε απόσταση δύο γκολ. Στο φινάλε ήρθαν δύο τέρματα από τον αντίπαλο και έτσι ο αγώνας έληξε ισόπαλος 25-25.

Πρώτοι σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οι Βασίλης Δημοσθένους και Χρίστος Αργυρού οι οποίοι πέτυχαν από έξι γκολ, ενώ ακολούθησαν με πέντε ο Νέαρχος Μιχαηλίδης και με τέσσερα οι Δημήτρης Νικηφόρου και Γιώργος Παπακυπριανού.

Το Σάββατο, στις 12:45, η Εθνική μας θα δώσει τον δεύτερο της αγώνα για την ίδια φάση με αντίπαλο τη Μάλτα, μία αναμέτρηση που επίσης θα μεταδοθεί από το EHFTV. Θα ακολουθήσει την Κυριακή το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν.

Κύπρος (Aνδρέας Ανδρέου): Παπαγιάννης (τ), Παπαλαμπριανού (τ), Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδης 5, Παρασκευά, Δημοσθένους 6, Ι. Αργυρού, Χατζηδάκης, Χ. Αργυρού 6, Στυλιανού, Νικηφόρου 4, Ιωάννου, Παπακυπριανού 4, Ιωάννου, Κρητικός, Χαραλάμπους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ