aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΙωαννίδεια 2016: Τίμησαν τον Αρχιπλοίαρχο Ιωαννίδη

Ιωαννίδεια 2016: Τίμησαν τον Αρχιπλοίαρχο Ιωαννίδη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ιωαννίδεια 2016 έγιναν δύο φιλικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες, μεταξύ των παλαιμάχων της Ανόρθωσης με τον Ν. Ο. Αμμοχώστου στο Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου και των παλαιμάχων του Απόλλωνα με τον Ν. Ο. Αμμοχώστου στο γήπεδο του Απόλλωνα στο Τσίρειο.

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τιμώντας (η Ανόρθωση) τον επίτιμο πρόεδρο του Ν. Ο. Αμμοχώστου Αρχιπλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη.Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με την Ανόρθωση να πολιορκεί συνεχώς την περιοχή του Ν. Ο. Αμμοχώστου στο πρώτο ημίχρονο και να σκοράρει δύο φορές με τον Βέσκο Μιχαΐλοβιτς στο 3′ και 7′ κλείνοντας έτσι το ημίχρονο με το καθαρό σκορ 2-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ν. Ο. Αμμοχώστου έκανε εσωτερικές αλλαγές, πέρασε στον αγώνα τον Δημήτρη Ιωάννου ο οποίος αναστάτωνε διαρκώς την άμυνα της Ανόρθωσης σημειώνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ του Ν.Ο.Α. μειώνοντας στο 48′ σε 2-1. Στη συνέχεια ο Γιάννος Οκκάς, μετά από δύο περίτεχνες ενέργειες, έκανε το 3-1 στο 51′ και το 4-1 στο 53′.

Στο 55′ ο Σόσιν τροφοδότησε τον πρωταθλητή της κολύμβησης Μάρκο Καλοψιδιώτη ο οποίος με ωραίο σουτ μείωσε σε 4-2.Το τελικό 4-3 ήρθε στο 65′ όταν ο Πανίκος Πρωτοπαπάς με ωραία σέντρα ακριβείας βρήκε τον Σόσιν που με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ανόρθωσης.

2ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Νίκος Παναγιώτου, Άντρος Παναγιώτου, Μέμιος Αποστόλου, Σπύρος Καστάνας, Δώρος Κωνσταντίνου, Πανίκος Πούνας (Βασίλης Καλλή), Γιαννάκης Καραγιάννης (Πανίκος Κυριάκου), Βέσκο Μιχαΐλοβιτς, Γιάννος Οκκάς, Λουκά Λουκάς, Σάββας Θούπος.

Προπονητής: Άντρος Παναγιώτου

Ν.Ο. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Μιχάλης Σιημητράς, Πανίκος Πρωτοπαπάς, Μάρκος Καλοψιδιώτης, Δημήτρης Ιωάννου, Σπύρος Οδυσσέως, Γιώτης Εγκωμίτης (Χριστόφορος Ιωαννίδης), Γιώργος Θεοδότου, Μάριος Πασιαλλής, Λούκας Σόσιν, Αντώνης Σκάγιας, Γεώργιος Ζάγκυλος

Προπονητής: Γεώργιος Ζάγκυλος

Ν. Ο. Αμμοχώστου – Απόλλων 4-4

Ο δεύτερος αγώνας έγινε για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ιωαννίδεια 2016 με τους παλαίμαχους του Απόλλωνα να τιμούν τον Αρχιπλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός με τον Απόλλωνα να προηγείται και τον Ν. Ο. Α. να ισοφαρίζει. Μόλις στο 2′ ο Βαλεντίνος Κουλουντής έκανε το 1-0 και ο Μάριος Χριστοδούλου στο 4’ ισοφάρισε σε 1-1.

Το 2-1 για τον Απόλλωνα ήρθε από τον Μάριο Χαραλάμπους μετά από μπαλιά ακριβείας του Πάμπου Πίττα και ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου ισοφάρισε εκ νέου με τον Αντώνη Αντωνίου. Στο 18’ ο Πίττας έκανε το 3-2 και στο 25’ ο Νίκος Ιωαννίδης ισοφάρισε σε 3-3.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου στο 48′ ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μάριος Χαραλάμπους κάνοντας το σκορ 4-3. Το τελικό 4-4 έγραψε ο Αντώνης Αντωνίου στο 53′ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Ο Ν. Ο. Αμμοχώστου είχε και δύο οριζόντια δοκάρια με τους Νίκο Ιωαννίδη στο 1′ και τον Ζάγκυλο στο 54′.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δημήτρης Κύρου, Ανδρέας Λαμπούρης, Μάριος Χρυσοστόμου, Φίλιππος Φιλίππου, Γιώργος Αδάμου, Αναστάσης Χαραλάμπους, Πάρης Λαμπούρης, Βαλεντίνος Κουλουντής, Μάριος Χαραλάμπους, Πάμπος Πίττας, Μαρίνος Ερμογένους

Προπονητής: Γιαννάκης Πιερή

Ν. Ο.  ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Χριστόφορος Ιωαννίδης, Νίκος Ιωαννίδης, Χριστοφής Χ”Κυπρής, Μάρκος Καλοψιδιώτης, Θανάσης Σαρρής, Μάριος Τσίγγης, Πανίκος Φραντζέσκου, Παύλος Σάββα, Αντώνης Αντωνίου, Μάριος Χριστοδούλου, Γεώργιος Ζάγκυλος

Προπονητής: Γεώργιος Ζάγκυλος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ