aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗμερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα

Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4/11/2017 η 7η Ετήσια Ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα. Τις εργασίες της Ημερίδας παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες υγείας από όλη την Κύπρο, ενώ, παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα, λειτούργησε για πρώτη φορά και εφαρμοσμένο κλινικό φροντιστήριο, που αφορούσε καινοτομίες στον Σακχαρώδη Διαβήτη, ως προς τη ρύθμιση, τη διατροφή και τις επιπλοκές, με συνεργασία γιατρών, νοσηλευτών, ποδολόγων και διατροφολόγων.

Η Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την σωστή αντιμετώπιση των νοσημάτων του μεταβολισμού, όπως είναι η παχυσαρκία, το μικροβίωμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η δυσλιπιδαιμία.

Οι επαγγελματίες υγείας που έλαβαν μέρος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 14 επιστημονικές εισηγήσεις από έγκριτους γιατρούς, νοσηλευτές, διατροφολόγους και ακαδημαϊκούς, από την Κύπρο και την Ελλάδα, με επίκεντρο την θεραπευτική αντιμετώπιση με εξατομίκευση στην κλινική πράξη των παραπάνω παθολογικών καταστάσεων, σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες. Οι εξειδικευμένες ενότητες του παράλληλου κλινικού φροντιστηρίου ήταν το διαβητικό πόδι, η διατροφή στον διαβήτη, η διαβητική οξέωση και η διαβητική νεφροπάθεια.

Την Ημερίδα διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα, σε συνεργασία με τα προγράμματα Νοσηλευτικής, Διατροφολογίας και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την Παθολογική Εταιρεία Κύπρου, τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκωσίας-Κερύνειας Ιπποκράτη από την Κύπρο και την Ε.ΔΕ., την Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π. και το Ι.Μ.Ε.Ε.Σ.Δ.Μ.Ν. από την Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ