aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Πάφος στον Παγκόσμιο Χάρτη

Η Πάφος στον Παγκόσμιο Χάρτη

Σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου, η Πάφος θα υποδεχθεί τον πρώτο αγώνα τριάθλου Ocean Lava που θα διεξαχθεί στην Κύπρο. Ο αγώνας εντάσσεται στους διεθνείς τριαθλητικούς αγώνες Ocean Lava Planet. Πρόκειται επίσης και για τη μετεξέλιξη του Pafos Triathlon, αγώνας που διεξάγεται εδώ και πέντε χρόνια στην Πάφο.

Οι διεθνείς αγώνες Ocean Lava Planet διεξάγονται σε διάφορες τοποθεσίες της Ευρώπης, όπως Τενερίφη, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Ρόδος, Ουκρανία, Μαδέιρα, Σλοβενία, Δανία, Ισπανία, Ουαλία και η Ολλανδία. Ο αγώνας Ocean Lava Paphos είναι μία διοργάνωση της Bikin’Cyprus Events και της Mokapot Productions με μεγάλο χορηγό τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου. Τον αγώνα στηρίζουν επίσης η Atlantic Insurance, ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου, η RPS Promotions και η Bolse Vita. Χορηγός φιλοξενίας είναι η Thanos Hotels.

Ο αγώνας στην Ολυμπιακή Απόσταση αποτελεί για πρώτη φορά και το πρωτάθλημα Κύπρου γι αυτό ήδη υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον απο Κύπριους τριαθλητές. Από τον αγώνα Ocean Lava Paphos θα αναδειχθεί και ο πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια Κύπρου στην Ολυμπιακή Απόσταση για το 2018.

Η Κύπρος και η Πάφος εντάχθηκαν σε αυτούς τους αγώνες τριάθλου που απευθύνονται σε αθλητές όλων των επιπέδων, δίνοντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και παράλληλα να συμμετέχουν σε διεθνείς αναγνωρισμένους αγώνες. Η μετεξέλιξη του Pafos Triathlon σε Ocean Lava Paphos πρόκειται για μία πολύ σημαντική καινοτομία που βάζει το νησί μας στο χάρτη μεγάλων τριαθλητικών διοργανώσεων.

Στο Ocean Lava Paphos οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, σε Olympic και Sprint. H κατηγορία Olympic απευθύνεται σε πιο έμπειρους και προχωρημένους αθλητές του τριάθλου, ενώ η κατηγορία Sprint απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα, διανύοντας μικρότερες αποστάσεις.

Ο αγώνας ξεκινάει από νωρίς το πρωί της 15ης Απριλίου. Οι αθλητές θα συγκεντρωθούν στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου, εκεί όπου οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Olympic θα διανύσουν κολυμπώντας 1.5χλμ και οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sprint θα διανύσουν 750μ. Στη συνέχεια, οι αθλητές των δύο κατηγοριών με τα ποδήλατά τους θα διανύσουν 40χλμ (Olympic) και 20χλμ (Sprint). Το τρίτο και τελευταίο μέρος του Olympic Lava Paphos περιλαμβάνει τρέξιμο 10χλμ για τους Olympic και 5χλμ για τους Sprint.

Οι απονομές θα διεξαχθούν στα Δημοτικά Μπάνια και θα βραβευθούν οι νικητές των δύο κατηγοριών, όπως επίσης και Junior Men/ Women B (Sprint 14-16 ετών) και Junior Men Women A (Olympic και Sprint 17-19 ετών).

Ανοικτές οι εγγραφές: Οι εγγραφές για το διεθνή αγώνα Ocean Lava Paphos 2018 έχουν ήδη ανοίξει για το κοινό στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oceanlavacyprus.com. Περισσότερες πληροφορίες και στο www.facebook.com/OceanLavaPaphosCyprus.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ