aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ ώρα των ανδρών και των εφήβων

Η ώρα των ανδρών και των εφήβων

Μετά τις γυναίκες και τις νεάνιδες, αύριο ρίχνονται στη «μάχη» των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής οι άνδρες και οι έφηβοι αθλητές, με τον καθένα να έχει τους δικούς του ατομικούς στόχους και επιδιώξεις, όμως όλοι μαζί οι διεθνείς μας προσβλέπουν και σε ομαδική διάκριση…

Με την Εθνική ομάδα των Ανδρών, αγωνίζονται οι διεθνείς μας Γιώργος Αχιλλέως, Γιώργος Καζάκος και Δημήτρης Κωνσταντίνου, ενώ οι νεαροί Πέτρος Εγγλεζούδης, Κλεάνθης Βαρναβίδης και Σωτήρης Ανδρέου στελεχώνουν την Εθνική μας ομάδα των Εφήβων. Για εξασφάλιση ολυμπιακών ορίων στο σκητ, ο Σωτήρης Αντωνίου αγωνίζεται στην κατηγορία των ανδρών και ο Νικόλας Αναστασιάδης στους έφηβους.

Στην κατηγορία των ανδρών συμμετέχουν 75 αθλητές και 19 εθνικές ομάδες, ενώ στους έφηβους η συμμετοχή ανέρχεται στους 44 σκοπευτές και 8 ομάδες. Από τους 75 άνδρες σκοπευτές, οι 11 δεν μπορούν να διεκδικήσουν τις δυο ολυμπιακές προκρίσεις που θα δοθούν στους Πανευρωπαϊκούς, είτε γιατί οι ίδιοι την έχουν εξασφαλίσει σε προηγούμενη διοργάνωση, είτε γιατί η χώρα τους (Ιταλία και Γαλλία στην προκειμένη περίπτωση) έχει «κλείσει» και τις δυο θέσεις για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο.

Μέχρι στιγμής, στο αγώνισμα του σκητ ανδρών για τους Ολυμπιακούς του 2020, έχουν εξασφαλίσει θέση 17 αθλητές από 14 χώρες, με τις ΗΠΑ, την Ιταλία και τη Γαλλία να έχουν πάρει και τις δυο «κάρτες» που δικαιούνται. Από τους 17 αθλητές που έχουν την «κάρτα», οι 9 είναι Ευρωπαίοι, οι 4 από την Αμερική, οι 3 από χώρες της Ασίας και ένας Αιγύπτιος (Αφρική).

Το σκητ γυναικών / νεανίδων

Τα κορίτσια στο σκητ, που άρχισαν την Πέμπτη και την Παρασκευή ολοκληρώνουν τον αγώνα τους, δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς και σίγουρα και οι ίδιες μαζί με τους προπονητές τους προσδοκούσαν σε μια καλύτερη πρώτη πούλα, όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και όλα μπορούν να διορθωθούν. Καλύτερα από τις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας ξεκίνησε η Κωνσταντία Νικολάου με 23/25, αποτέλεσμα που την έφερε ισόβαθμη στην έβδομη θέση, με έξι αθλήτριες να προηγούνται με 24/25. Η Άντρη Ελευθερίου έριξε 22/25 στην πρώτη πούλα και η Παναγιώτα Ανδρέου 21/25. Με το ίδιο αποτέλεσμα (21/25) μπήκε στον αγώνα των νεανίδων και η νεαρή Αναστασία Ελευθερίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ