aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ ομορφιά του αθλητισμού μας με τον Παύλο Κοντίδη

Η ομορφιά του αθλητισμού μας με τον Παύλο Κοντίδη

Εξαιρετική εκδήλωση διοργάνωσε o Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ Κύπρου και με ομιλητή τον Ολυμπιονίκη μας Παύλο Κοντίδη, με θέμα: «ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΜΟΥ».

Η εκδήλωση έγινε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ με την αθρόα συμμετοχή αθλητών και προπονητών, που είναι ενταγμένοι στους Σχεδιασμούς του ΚΟΑ, όπως και των Ολυμπιονικών μας. Παρέστησαν επίσης μαθητές – αθλητές των Αθλητικών Σχολείων Παγκύπρια, καθώς και γονείς των  αθλητών και.

«Η αίθουσα του ΚΟΑ σήμερα γέμισε από την ομορφιά του Αθλητισμού μας, ενάντια στην ασχήμια που βιώσαμε σε αγωνιστικούς χώρους το τελευταίο διάστημα. Αυτή την ομορφιά προάγει και επικροτεί ο ΚΟΑ, για αυτό και η στήριξη του στους αθλητές μέσω το Σχεδιασμών  του είναι για την προβολή και διάκριση των αθλητών μας και κατ’ επέκταση του Κυπριακού Αθλητισμού» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Υψηλής Επίδοσης και Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Άντρη Σιάλου, τόνισε και τα εξής: «Ως πρωταθλήτρια και τώρα ως διοικητικός παράγοντας, υπερτονίζω ότι το Κυπριακό αθλητικό οικοδόμημα διαθέτει στέρεα θεμέλια και έχει μεγάλη προοπτική να μεγαλουργήσει και να διακριθεί. Το βασικό στήριγμα του αθλητικού μας οικοδομήματος, είναι το ποιοτικό έμψυχο υλικό που διαθέτουμε, δηλαδή όλοι εσείς οι αθλητές και αθλήτριες. Η Άντρη Σιάλου έκαμε  επίσης  αναφορά και στα σημαντικά στοιχεία που αφορούν τον Σχεδιασμό Υψηλής Επίδοσης του ΚΟΑ. Παρά τον κατά 50% μειωμένο προϋπολογισμό του ΚΟΑ σε σχέση με το 2012, η νυν Επιτροπή Υψηλής Επίδοσης και το ΔΣ του ΚΟΑ, μέσα από ορθολογιστικές πράξεις και ανακατανομή κεφαλαίων του προϋπολογισμού.

Αύξησε το ποσό των €350.000 που διατίθεται προς εσάς τους αθλητές Υψηλής Επίδοσης. Για το 2017 και βάσει των επιτυχιών, καταφέραμε να διαθέσουμε περί τις €600.000.

Επιπλέον, αυξήθηκαν τα ποσά που διατίθενται σε σας για σκοπούς προετοιμασίας, δίδοντας σας έτσι τη δυνατότητα για αύξηση του αριθμού των προετοιμασιών τους, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.

Μέσα στα πλαίσια της στήριξης των αθλητών που εξασφαλίζουν επιτυχίες υψηλού επιπέδου, πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, ολοκλήρωσε ένα εμπεριστατωμένο Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης, το οποίο έχει αποσταλεί μέσω του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση. Με την έγκριση του ΣΕΑ, υλοποιείται ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα σας για διασφάλιση της επαγγελματικής αποκατάστασης με το πέρας της αθλητικής σας καριέρας, έτσι ώστε απρόσκοπτα και χωρίς το καθημερινό άγχος για το τι μέλλει γενέσθαι, να παραμένετε επικεντρωμένοι στις καθημερινές τους προπονήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Ως ΟΠΑΠ Κύπρου με τη διαχρονική έννοια μας για τους νέους του τόπου μας θεωρούμε τη σημερινή εκδήλωση του ΚΟΑ, ουσιαστική και ευθυγραμμισμένη και με τη δική μας φιλοσοφία».

Η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κάλλη Χατζηιωσήφ, τόνισε τη σημασία των αθλητικών σχολείων και κάλεσε τους μαθητές – αθλητές να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για πετυχημένη με διακρίσεις πορεία.

Σας «μαγνήτης» τράβηξε τους παρευρισκόμενους η ομιλία του Ολυμπιονίκη μας Παύλου Κοντίδη, με θέμα: «ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΜΟΥ». Μια ομιλία με ουσία και σημασία, κάνοντας τη δική του διαδρομή πως έφτασε στην κορυφή.

Την εκδήλωση από πλευράς ΚΟΑ τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Λεοντής, τα Μέλη του Δ.Σ. Τάσος Προκοπίου, Αντώνης Νικολαΐδης, Στέλιος Στυλιανού, Καίτη Χατζηκυριάκου Λουκαίδου, Λεόντιος Τσέλεπος,  ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Φίλιππος Σοφοκλέους και από την ΚΟΕ η Διευθύντρια Όλγα Πιπερίδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ