aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ μεγάλη στιγμή του Γεωργίου, άλλες δύο κούρσες για Κοντίδη

Η μεγάλη στιγμή του Γεωργίου, άλλες δύο κούρσες για Κοντίδη

ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΟ ΡΙΟ)

Πανέτοιμος για τη μεγαλύτερη -μέχρι τώρα- πρόκληση της ζωής του είναι ο Μάριος Γεωργίου (φωτό). Ο 18χρονος γυμναστής του Παναγιώτη Πετρίδη αγωνίζεται στις 22:00 (ώρα Κύπρου) της Τετάρτης 10 Αυγούστου στον τελικό του σύνθετου ατομικού της ενόργανης γυμναστικής.

Μαζί με άλλους 23 από τους καλύτερους γυμναστές του πλανήτη, θα αγωνιστεί στα έξι όργανα, χωρίς άγχος και με βασικό στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό του, πετυχαίνοντας ένα όσο το δυνατόν πιο ψηλό πλασάρισμα.

«Απλά θέλουμε να βγάλουμε ένα καλό σκορ για μας. Είναι δικός μας αγώνας. Θέλω μια καλή εμφάνιση και ένα καλό σκορ και να ξεπεράσω το εαυτό μου. Μιλώντας για αριθμούς, θέλω να περάσω τους 86.500 βαθμούς», μας δήλωσε ο Μάριος Γεωργίου. Ο 18χρονος θα είναι ο νεαρότερος της 24άδας του τελικού, εκεί όπου ξεχωρίζει ασφαλώς ο Ιάπωνας Κοχέι Ουτσιμούρα, ο χρυσός το 2012 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Το μέγεθος της επιτυχίας της πρόκρισης του Μάριου είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Γι΄ αυτό το λόγο, τα συγχαρητήρια που δέχεται ο νεαρός από τις 6 Αυγούστου, όταν διεξήχθη ο προκριματικός, είναι δεκάδες. Ανάμεσα τους και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Συγχαρητήρια στον Μ. Γεωργίου για την πρόκριση στον τελικό του σύνθετου ατομικού στην ενόργανη. Ευχή μας να ανέβει ακόμη πιο ψηλά».

Marios-Georgiou-(4-of-5)

Μιλώντας με τον 18χρονο, του είπαμε ότι ανάμεσα σε αυτούς που τον συγχάρηκαν ήταν και ο ΠτΔ: «Σοβαρά; Δεν το ήξερα!» μας είπε ενθουσιασμένος ο γυμναστής. «Μου δίνουν πολύ δύναμη όλα αυτά, νιώθω πολύ περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μας. Είναι μεγάλη η χαρά που παίρνω από τα διάφορα μηνύματα», συμπλήρωσε ενθουσιασμένος ο νεαρός από τη Λεμεσό.

Με βάση την κατάταξη του στον προκριματικό, ο Μάριος Γεωργίου θα ξεκινήσει με άλμα, ακολούθως θα κάνει δίζυγο και μονόζυγο και στη συνέχεια έδαφος. Μετά θα ανεβεί στον πλάγιο ίππο, πριν ολοκληρώσει με τους κρίκους. «Θα κάνω το ίδιο πρόγραμμα με τον προκριματικό, αλλά αυτή τη φορά χωρίς λάθη. Θέλω να κάνω έναν τέλειο αγώνα, για να κάνω και καλή εντύπωση!».

Για τον πλάγιο ίππο (το καλό του όργανο, όπου είχε βάλει στόχο την πρόκριση στην 8άδα, αλλά μια πτώση στον προκριματικό του το στέρησε), μας είπε: «Θα κάνω το πρόγραμμα μου και να το εκτελέσω. Για μένα είναι προσωπικό θέμα, θέλω να κάνω πάνω από 15.000 στον πλάγιο ίππο, κάτι που δεν έχω ξανακάνει».

pavlos kontides

Πέραν από τον τελικό του Μάριου Γεωργίου, την Τετάρτη 10 Αυγούστου η Κύπρος θα δώσει την παρουσία της γι΄ άλλη μια μέρα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια. Ο Παύλος Κοντίδης θα αγωνιστεί στην 5η και 6η κούρσα της προσπάθειας του, από το σύνολο των δέκα κουρσών που θα κάνει πριν το medal race. Η προσπάθεια του Παύλου ξεκινά στις 19:05 (ώρα Κύπρου) και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 22:00.

Τα highlights της σημερινής μέρας

Πέραν από τον τελικό του σύνθετου ατομικού στην γυμναστική, η προσοχή της ημέρας πέφτει και στην κολύμβηση, εκεί όπου θα έχουμε τη συμμετοχή των Μάικλ Φελπς και Ράιαν Λόχτι στους προκριματικούς των 200μ. μικτής, τον τελικό των 100μ. ελεύθερο ανδρών και των 4×200μ. ελεύθερο γυναικών.

Από ελληνικής πλευράς, αρκετές είναι οι συμμετοχές. Ο τζουντόκα Ηλίας Ηλιάδης αγωνίζεται στα προκριματικά των 90 κιλών. Η Εθνική υδατοσφαίρισης θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία. Στην πισίνα, στα 200μ. ύπτιο αγωνίζεται ο Απόστολος Χρήστου και στα 200μ. μικτή ο Ανδρέας Βαζαίος. Στη ξιφασκία και στα προκριματικά του ξίφους ασκήσεως θα δούμε την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, ενώ στην ατομική χρονομέτρηση ανδρών στην ποδηλασία τον Γιάννη Ταμουρίδη.

Τέλος, στην ιστιοπλοΐα αγωνίζονται ο Γιάννης Μιτάκης στα Finn, οι Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης στα Nacra 17 μεικτό και οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΕΛΗΝΗ ΑΛΕΞΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ