aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Κύπρος θα φιλοξενήσει το Κονγκρέσο της ΕΟΑ

Η Κύπρος θα φιλοξενήσει το Κονγκρέσο της ΕΟΑ

Μετά την ιδρυτική γενική της συνέλευση του Σεπτεμβρίου 2018, που διεξήχθη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΟΑ) επέλεξε την Κύπρο και τη Λευκωσία ως ο τόπο διεξαγωγής της 2ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου. Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, έδρα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), μεταξύ 12-16 Νοεμβρίου 2019.

Στην ΕΟΑ μετέχουν πάνω από 30 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η χώρα μας, που συμμετέχει με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ).

Η ΕΟΑΚ -η οποία υπάγεται στην ΚΟΕ- έχει ως βασικό στόχο τη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών, την εφαρμογή παιδαγωγικών αρχών του Ολυμπισμού και τη συνεργασία με φορείς με σκοπό την επικράτηση των αξιών της Ολυμπιακής Ιδέας. Κάθε χρόνο η ΕΟΑΚ διοργανώνει συνέδρια και σεμινάρια και εκδίδει έντυπο υλικό, μεταξύ άλλων, με σκοπό την επίτευξη των στόχων της. Η ΕΟΑ, από την πλευρά της, ιδρύθηκε με σκοπό να συντονίσει τις εθνικές ακαδημίες και να αποτελέσει το πανευρωπαϊκό όργανο προώθησης αυτών των ιδεών.

Πρόκειται για ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός για τη χώρα μας, η επιλογή της Κύπρου ως τόπο διεξαγωγής του 2ου ετήσιου Κογκρέσου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Η επιβεβαίωση της Κύπρου ως διοργανώτρια, έγινε μετά την παρουσίαση του προέδρου της ΚΟΕ και της ΕΟΑΚ κ. Ντίνου Μιχαηλίδη τον περασμένο Μάιο στην Ολυμπία, όπου συνεδρίασε η ΕΟΑ.

Το α’ μέρος του Κονγκρέσου θα αναλωθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΑ, ενώ το β’ μέρος θα αφιερωθεί στο Συνέδριο, με εισηγητές από Κύπρο και εξωτερικό και με βασικό θέμα «Διαμορφώνουμε το μέλλον του Ολυμπισμού». Οι τρεις εισηγητές, ένας Κύπριος και δύο ξένοι, θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με το ρόλο των Ολυμπιακών Επιτροπών και Ακαδημιών, το ρόλο των ΜΜΕ στο Ολυμπιακό Κίνημα και την Ολυμπιακή Εκπαίδευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ