aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Κύπρος στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου!

Η Κύπρος στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου!

Χρυσός, ασήμι και χαλκός για την Κύπρο στους 4ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, στο καράτε, στη Μάλτα. Είκοσι τρία χρυσά, 18 αργυρά και 48 χάλκινα ήταν ο απολογισμός της Κύπρου στους αγώνες, οι οποίοι έγιναν στην Ανδόρα από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Συγκομιδή που έφερε τη χώρα μας στην πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων, μια μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο και το καράτε γενικότερα, καθώς το επίπεδο ήταν αρκετά ψηλό και η συμμετοχή μεγάλη (πήραν μέρος πάνω από 400 αθλητές), από τις οκτώ χώρες που συμμετείχαν (Ανδόρα, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν,  Μόναχο, Ισλανδία, Λουξεμβούργο και Κύπρος) στους αγώνες.

Οι 85 αθλητές που μας εκπροσώπησαν πήραν μέρος και στις τέσσερις κατηγορίες αγωνισμάτων που έχουν γίνει, ατομικό Κούμιτε (αγώνας πάλης), ομαδικό Κούμιτε (αγώνας πάλης), ατομικό ΚΑΤΑ (αγώνας επίδειξης) και ομαδικό ΚΑΤΑ (αγώνας επίδειξης). Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρών Κρατών Ευρώπης, Ανδρέας Βασιλείου συνεχάρη τους αθλητές για τις επιτυχίες τους και απένειμε τα εύσημα στην Ομοσπονδία Καράτε για την πολυπληθή αποστολή με την οποία πήρε μέρος στη διοργάνωση. Στους αγώνες διαιτήτευσαν τέσσερις Κύπριοι διαιτητές (Πόπη Κιλίλη-Ξενοφώντος, Πέτρος Μιχαηλίδης, Πέτρος Μαυρομμάτης και Ματθαίος Κωνσταντίνου).

Συνοδοί της εθνικής μας ομάδας ήσαν οι δύο Ομοσπονδιακοί προπονητές Μάριος Σάκκης και Στέφανος Μαρνέρος καθώς και σωματειακοί προπονητές, οι οποίοι βοήθησαν στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Αρχηγός αποστολής ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κώστας Ελληνίδης, ενώ την αποστολή συνόδευσε και ο ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου Χρίστος Θεοδοσίου. Ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά το διαχρονικό χορηγό μας, την εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου, για την υποστήριξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ