aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ κυπριακή σκοποβολή πενθεί για το χαμό του Μάικ Τύμβιου

Η κυπριακή σκοποβολή πενθεί για το χαμό του Μάικ Τύμβιου

Από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, η σκοπευτική οικογένεια θρηνεί για το χαμό του μεγάλου Πανελληνιονίκη, Βαλκανιονίκη και Μεσογειονίκη σκοπευτή Μάικ Τύμβιου, ο οποίος έχασε τη «μάχη» με την επάρατη ασθένεια στο Ογκολογικό Κέντρο στη Λευκωσία όπου νοσηλευόταν.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΣΚΟΚ, με το άκουσμα του χαμού του αποφάσισε τα ακόλουθα: Να κηρύξει τριήμερο πένθος και οι σημαίες σε όλα τα Ολυμπιακά, διεθνή και επαρχιακά σκοπευτήρια να κυματίζουν μεσίστιες μέχρι την ημέρα της κηδείας του. Να εκπροσωπηθεί στην κηδεία, με τα κορυφαία στελέχη του με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Λόρδο, να συλλυπηθεί την οικογένεια και να καταθέσει στεφάνι. Στην επόμενη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου, να μελετήσει τρόπους και ενέργειες για να τιμήσει επάξια την μνήμη του κορυφαίου σκοπευτή, αθλητικού παράγοντα και επιστήμονα.

Ο Μάικ Τύμβιος υπήρξε κορυφαίος σκοπευτής του σκητ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του  ως αθλητής της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας, την εποχή που οι Κύπριοι σκοπευτές αγωνίζονταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ο ίδιος αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδας.

Μετά την ίδρυση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου το 1983, ο Μάικ Τύμβιος υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Κύπρου στο σκητ και το 1984 συμμετείχε στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Το 1987 υπήρξε ο πρώτος Κύπριος «Μεσογειονίκης», κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο σκητ στους Μεσογειακούς Αγώνες της Συρίας, ενώ τον ίδιο χρόνο στη Φιλανδία εξασφάλισε την πρόκρισή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 κι έγινε ο πρώτος Κύπριος σκοπευτής που κέρδισε «επί των βατήρων» Quota Place (Ολυμπιακή κάρτα). Μετά τη Σεούλ «κατέθεσε τα όπλα» και τον επόμενο χρόνο ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, τον διόρισε στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΑ, από όπου συνέχισε να υπηρετεί τον κυπριακό αθλητισμό.

Με τη σκοποβολή συνέχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά, αγωνιζόμενος μέχρι τελευταία σε αγώνες σπόρτιγκ και κόμπακ, με φίλους και παλιούς συναθλητές. Για την όλη προσφορά του στη σκοποβολή, η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας το 2005 τον ανακήρυξε «Επίτιμο Μέλος» της.

Μέλος της εθνικής ομάδας σκητ της Ελλάδας (δεύτερος από αριστερά), σε αποστολή στους Βαλκανικούς Αγώνες
Βαλκανιονίκης στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του σκητ
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ