aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ κυπριακή ομάδα που θα αγωνιστεί στις Μπαχάμες

Η κυπριακή ομάδα που θα αγωνιστεί στις Μπαχάμες

Δεκατρία ταλαντούχα παιδιά ηλικίας 15 με 18 ετών θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων, που θα διεξαχθούν μεταξύ 18 και 23 Ιουλίου 2017 στο Νασάου των Μπαχαμών. Η χώρα μας θα συμμετάσχει σε έξι αθλήματα, που είναι ο στίβος, το μπιτς βόλεϊ, το τζούντο, η κολύμβηση, το τένις και η πυγμαχία. Παρά το υψηλό επίπεδο των Αγώνων, όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων ισχυρές αθλητικά χώρες όπως οι Αγγλία, Αυστραλία, Νότια Αφρική και Ινδία, η επιλογή των αθλητών έγινε με βάση τον στόχο της κατάκτησης μεταλλίων.

Με τέσσερις αθλητές θα λάβει μέρος στο στίβο η Κύπρος, ενώ στα άλλα αθλήματα θα συμμετέχουν δύο Κύπριοι. Εξαίρεση η πυγμαχία, που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή ενός αθλητή μας. Από τους δεκατρείς αθλητές, οι δύο έχουν εμπειρία από τους Κοινοπολιτειακούς Νέων. Το 2015 στη Σαμόα είχαν ταξιδέψει ο κολυμβητής Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής και ο τενίστας Λευτέρης Νέος. Η κυπριακή ομάδα στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων.

ΣΤΙΒΟΣ: «Θέλουμε επιδόσεις»

«Περιμένουμε να δούμε τα start list, για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα του ανταγωνισμού», λέει ο προπονητής Παναγιώτης Χαραλάμπους, που μαζί με την Αγνή Χαραλάμπους, είναι οι δύο συνοδοί των τεσσάρων αθλητών του στίβου. «Όσον αφορά τους στόχους μας, θέλουμε τα παιδιά να κάνουν τις επιδόσεις που στοχεύουν και οι οποίες μπορούν να τους φέρουν σε ψηλό πλασάρισμα».

  1. Σπύρος Σάββα

Αγώνισμα: Ακοντισμός

Ημ. Γέννησης: 24/01/2000

Σύλλογος: Γ.Σ. Κόροιβος

  1. Λουκία Γεωργίου

Αγώνισμα: Ακοντισμός

Ημ. Γέννησης: 28/02/2000

Σύλλογος: Γ.Σ. Ευαγόρας

  1. Στυλιάνα Κυριακίδου

Αγώνισμα: Σφαιροβολία

Ημ. Γέννησης: 14/08/2000

Σύλλογος: Γ.Σ. Παγκύπρια

  1. Δέσποινα Χαραλάμπους

Αγώνισμα: Άλμα εις ύψος

Ημ. Γέννησης: 22/05/2000

Σύλλογος: Γ.Σ. Ευαγόρας

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: «Στόχο το βάθρο»

Τους στόχους της κολύμβησης στις Μπαχάμες αναλύει ο προπονητής Φοίβος Δουκανάρης: «Οι πρωταρχικοί μας στόχοι είναι να πετύχουμε ατομικά ρεκόρ. Από πλευράς επιδόσεων των αθλητών μας, με βάση τις προηγούμενες διοργανώσεις, τα παιδιά έχουν στόχο το βάθρο. Ο Κωνσταντίνος (σ.σ. Χατζηττοουλής) είναι ιδιαίτερα καλός στις μεγάλες αποστάσεις στο ελεύθερο όπου μπορεί για το μετάλλιο. Ο Μάρκος (σ.σ. Ιακωβίδης) είναι ιδιαίτερα καλός στο πρόσθιο».

  1. Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής

Αγωνίσματα: 100 μ. ελεύθερο, 200 μ. ελεύθερο, 400 μ. ελεύθερο, 1500 μ. ελεύθερο

Ημ. Γέννησης: 25/05/1999

Ναυτικός Όμιλος: Λάρνακας

  1. Μάρκος Ιακωβίδης

Αγωνίσματα: 50 μ. πρόσθιο, 50 μ. ελεύθερο

Ημ. Γέννησης: 28/09/2000

Ναυτικός Όμιλος: Λευκωσίας

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: «Δύσκολη κλήρωση»

Πριν ακόμη διεξαχθεί η τελετή έναρξης την Τρίτη 18 Ιουλίου, τα παιδιά της Εθνικής μπιτς βόλεϊ, ο Σωτήρης Σιαπάνης και ο Κωνσταντίνος Σκορδής, θα κληθούν να δώσουν τα δύο τους παιχνίδια για τον α΄ όμιλο. Αρχικά θα παίξουν απέναντι στη Νότια Αφρική και ακολούθως κόντρα στην οικοδέσποινα Μπαχάμες. Δύο μέρες μετά, στις 20 του μήνα, ξεκινούν τα νοκ-άουτ, είτε για την οκτάδα (αν περάσουν από τον όμιλο), είτε για πλασάρισμα στις πιο κάτω θέσεις. «Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά, με καθημερινές προπονήσεις για δύο μήνες τώρα. Η κλήρωση δεν ήταν και η καλύτερη, αφού θα αντιμετωπίσουμε την πιο ισχυρή από τις αφρικάνικες χώρες καθώς και τους γηπεδούχους. Όμως τα παιδιά είναι αισιόδοξα ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους».

  1. Σωτήρης Σιαπάνης

Ημ. Γέννησης: 25/01/2001

Σωματείο: Νέα Σαλαμίνα

  1. Κωνσταντίνος Σκορδής

Ημ. Γέννησης: 20/08/2001

Σωματείο: Παφιακός

ΤΖΟΥΝΤΟ: «Στόχος δύο μετάλλια»

Το πρωί της 18ης Ιουλίου, δηλαδή πριν τη διεξαγωγή της τελετής έναρξης, θα ριχτούν στη μάχη οι δύο αθλητές του τζούντο. Το γεγονός ότι ο αγώνας τους λαμβάνει χώρα λιγότερο από 24 ώρες μετά την άφιξη της κυπριακής ομάδας στις Μπαχάμες, αποτελεί ερωτηματικό για τον προπονητή Χρίστο Χριστοδουλίδη. «Ο στόχος μας είναι να πάρουμε δύο μετάλλια. Οι αθλητές μας είναι έτοιμοι και έμπειροι. Όμως είναι δύσκολο το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε την πρώτη μέρα, χωρίς να προλάβουμε να εγκλιματιστούμε».

  1. Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι

Αγώνισμα: μέχρι 60 κιλά

Ημ. Γέννησης: 23/09/2002

Σωματείο: Χριστοδουλίδης Judo Academy

  1. Σοφία Ασβεστά

Αγώνισμα: μέχρι 48 κιλά

Ημ. Γέννησης: 05/06/2000

Σωματείο: Πιέρος Judo Academy

ΤΕΝΙΣ: «Θέλουμε μετάλλιο»

Με δύο έμπειρους τενίστες, όπως είναι οι διεθνείς σε Davis και Fed Cup αντίστοιχα, Λευτέρης Νέος και Ελίζα Ομήρου, να αγωνίζονται για την Κύπρο, οι προσδοκίες είναι αρκετά ψηλά. «Συμμετέχουν ισχυρές τενιστικά χώρες, όπως η Αγγλία, η Σκωτία, η Ινδία και η Αυστραλία. Και έτσι δεν θα είναι καθόλου εύκολο το έργο μας. Όμως ο στόχος όμως είναι να πάρουμε μετάλλιο. Οι δύο τενίστες μας είναι πολύ καλοί και έμπειροι, με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες», τονίζει ο προπονητής Λούκα Τσεκατέλι.

  1. Λευτέρης Νέος

Αγωνίσματα: μονό, μικτό διπλό

Ημ. Γέννησης: 06/09/1999

Όμιλος: Παραλίμνι

  1. Ελίζα Ομήρου

Αγωνίσματα: μονό, μικτό διπλό

Ημ. Γέννησης: 25/08/1999

Όμιλος: Ελαιών

ΠΥΓΜΑΧΙΑ: «Έχει τις δυνατότητες»

Ελπίδες για μια καλή κλήρωση, που θα του ανοίξει το δρόμο για μια πορεία προς το βάθρο, έχει ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κύπρου στην πυγμαχία, Δημήτρης Χριστοφή. Ο προπονητής Ανδρέας Ιωάννου τονίζει: «Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Με μόλις δεκαπέντε άτομα περίπου να λαμβάνουν μέρος σε κάθε κατηγορία, πολλά εξαρτώνται από την κλήρωση. Όμως ο Δημήτρης είναι ένας πολύ καλός αθλητής, πρωταθλητής Κύπρου στους Νέους και έχει τις δυνατότητες να φτάσει μακριά».

  1. Δημήτρης Χριστοφή

Αγώνισμα: μέχρι 60 κιλά

Ημ. Γέννησης: 18/08/1999

Σωματείο: Πυγμαχίας Λατσιών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ