aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ κορυφαία διάκριση: Στον Παύλο Κοντίδη το χρυσό κλειδί της Λεμεσού

Η κορυφαία διάκριση: Στον Παύλο Κοντίδη το χρυσό κλειδί της Λεμεσού

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σε μια όμορφη και σεμνή τελετή ο Δήμος Λεμεσού τίμησε με το Χρυσό Κλειδί της πόλης τον Ολυμπιονίκη μας Παύλο Κοντίδη για τις παγκόσμιες διακρίσεις του, οι οποίες έβαλαν την Κύπρο αλλά και την γενέτειρά του Λεμεσό στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση να του απονέμει την ανώτατη τιμητική διάκριση, το Χρυσό Κλειδί της πόλης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Το Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού Λοΐζο Μαυρουδή και το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού προχώρησαν σε μια σωστή και σοφή απόφαση να παραχωρήσουν το Χρυσό Κλειδί της πόλης στον Παύλο Κοντίδη.

Με την ποικιλόμορφη προσφορά του στον αθλητισμό, ο πρωταθλητής μας κατάφερε να προβάλει την Κύπρο ανά το παγκόσμιο. Παραλαμβάνοντας το Χρυσό Κλειδί από τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαίδη, ο Παύλος Κοντίδης, έκανε αναφορά για «γλυκιά ευθύνη», προσθέτοντας πως «η λύση για όσα μαστίζουν την κοινωνία μας είναι ο αθλητισμός. Αυτό που έχω να κάνω με αυτό το Κλειδί, είναι να ξεκλειδώσω τα όνειρα των παιδιών και να τα βοηθήσω να τα υλοποιήσουν».

Φάνηκε και προψές στην κατάμεστη αίθουσα, πως οι επιτυχίες δεν τον τύφλωσαν, αντίθετα τον έκαναν πιο σεμνό, καλύτερο αθλητή και άνθρωπο. Ο κόσμος τον γνωρίζει πλέον σαν παγκόσμιο πρωταθλητή και αθλητή χωρίς έπαρση. Ο αθλητισμός τον γεμίζει και προψές με το χειροκρότημα των συμπολιτών του, ένοιωσε την ευλογία της προσφοράς.

Ο Παύλος Κοντίδης είναι ο μοναδικός Ολυμπιονίκης (Αργυρός στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012), Παγκόσμιος πρωταθλητής (δύο φορές), ο καλύτερος ιστιοπλόος στον κόσμο για το 2018 από τα Rolex Award και ο πρώτος αθλητής μας που από το 2017 πήρε το όριο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Μάλιστα θα είναι η 5η φορά που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε χαιρετισμό του, που διάβασε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι «οι αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν στον Παύλο Κοντίδη, ο οποίος αποτελεί φωτεινό φάρο για τη νεολαία μας και πρότυπο για τα παιδιά μας».

Ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε πως, ο Παύλος Κοντίδης, «με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το 2012, έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού χαρίζοντας στην Κύπρο το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο, στη σύγχρονη εποχή».

Πρόσθεσε ακόμη, πως «ο Παύλος ένα παιδί της αθλητομάνας Λεμεσού, με την πορεία του, με την αγωνιστική του διαδρομή, με τον χαρακτήρα και το ήθος του, εκφράζει ότι καλύτερο έχει να δείξει αυτή η πόλη, εκφράζει ότι καλύτερο, ότι μεγάλο και ότι αληθινό εκφράζει η πατρίδα μας. Σε εποχές πολύμορφης κρίσης αξιών, χρειαζόμαστε ανθρώπους που να είναι αναχώματα σε αυτήν την διολίσθηση. Η κοινωνία μας χρειάζεται φωτεινά παραδείγματα και πρότυπα και ο Παύλος Κοντίδης, αυτό το σεμνό παιδί της Λεμεσού, είναι το άριστο πρότυπο ανθρώπου και αθλητή, ιδιαίτερα για τους νέους μας, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, Λοίζος Μαυρουδής, αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Παύλου, σημειώνοντας, πως είναι «ευχή όλων να συνεχίσει να την προσπάθεια του και μια μέρα να δει την θάλασσα της Λεμεσού γεμάτη πανιά και παιδιά να παλεύουν με τα κύματα και να ασχολούνται με τον αθλητισμό».

Για τον Παύλο Κοντίδη μίλησαν με πολλή συγκίνηση ο Έλληνας ιστιοπλόος, παγκόσμιος πρωταθλητής και πέντε φορές Ολυμπιονίκης Ανδρέας Κοσματόπουλος και ο βετεράνος Κύπριος πρωταθλητής στίβου, Γιώργος Μικελλίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ