aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Καρολίνα Πελενδρίτου σε προκαλεί να κολυμπήσεις με μαύρα γυαλάκια

Η Καρολίνα Πελενδρίτου σε προκαλεί να κολυμπήσεις με μαύρα γυαλάκια

Η τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου προσκαλεί και προκαλεί αθλητές, αθλούμενους αλλά και οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να προσφέρει, βιώνοντας παράλληλα μια μοναδική εμπειρία, να κολυμπήσουν μαζί την Παρασκευή, 21 Απριλίου φορώντας μαύρα γυαλάκια Swams, της μοναδικής εταιρείας παγκοσμίως που εξειδικεύεται σε αυτό το είδος κολυμβητικού εξοπλισμού.

Η κολυμβητική ημερίδα με τίτλο «Blackend Goggle Challenge» θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού από τις 11:00 έως τις 14:00 με τη στήριξη της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΚΟΑ.

50μ ελεύθερο στο απόλυτο σκοτάδι

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα κολυμπήσουν 50μ ελεύθερο φορώντας μαύρα γυαλάκια (blackend goggles) σαν αυτά που φοράει η Πελενδρίτου όταν αγωνίζεται. Πρόκειται για ειδικά κολυμβητικά γυαλιά μαύρου χρώματος από τα οποία δεν περνάει η παραμικρή ακτίδα φωτός και βυθίζουν τον αθλητή στο απόλυτο σκοτάδι. Χρησιμοποιούνται στην κατηγορία αθλητών S11 στην οποία συμμετέχουν άτομα με πολύ χαμηλή οπτική οξύτητα ή ολική τύφλωση, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι διαγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Τα έσοδα για καλό σκοπό

Το κόστος συμμετοχής είναι €10 για αθλητές και όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές θα δοθούν σε σκοπό σχετικό με τον Παραθλητισμό τον οποίο θα αποφασίσει η Πελενδρίτου.

Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε κατηγορίες ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους ενώ θα υπάρξει ανοικτή κατηγορία για όλο τον κόσμο με κόστος €10 και ειδικές κατηγορίες όπου το κόστος συμμετοχής είναι €50.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πάρουν αναμνηστικό σκουφάκι και μπλουζάκι.

«Όραμα μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία»

«Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί πρωτίστως στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της ισότητας ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρίες και ειδικότερα στην μετάδοση του μηνύματος ότι τα άτομα με αναπηρίες μπορούν και πρέπει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και οι αθλητικοί φορείς οφείλουν να στηρίζουν αυτή την ενασχόληση, παρέχοντάς τις απαραίτητες υποδομές» δηλώνει σχετικά η Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία τονίζει ότι «όραμα μου είναι μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία».

Α. Δημητρίου: «Στηρίζουμε την προσπάθεια της Καρολίνας»

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων με τη σειρά της δήλωσε: «Δεν θα μπορούσαμε ασφαλώς να μην ανταποκριθούμε σ’ ένα τέτοιο κάλεσμα. Στηρίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία της Καρολίνας Πελενδρίτου, συνεισφέροντας στην προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ως προς τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό. Συμβάλλουμε παράλληλα στη συζήτηση και την ενίσχυση της προσπάθειας για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων που θα ενθαρρύνουν την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στον αθλητισμό ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων».

Ποια είναι η Καρολίνα Πελενδρίτου

Η Καρολίνα Πελενδρίτου είναι τρεις φορές Χρυσή Παραολυμπιονίκης, κάτοχος έξι Παραολυμπιακών μεταλλίων, παγκόσμιων ρεκόρ, δέκα μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα και τεσσάρων σε πανευρωπαϊκά, ενώ παράλληλα, λόγω της επιμονής και της μαχητικότητάς της αποτελεί πρότυπο για χιλιάδες άτομα που καθημερινά καταφέρνουν να ξεπερνούν τα εμπόδια της ζωής και να επιτυγχάνουν, καθένας στο δικό του τομέα.

Η Πελενδρίτου διαγνώστηκε για πρώτη φορά με απώλεια όρασης στην ηλικία των 9 χρόνων. Η όρασή της σταδιακά επιδεινώνεται και από τους Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020» αγωνίζεται στην κατηγορία S11, εξ ου και φοράει τα μαύρα γυαλιά τα οποία απαιτεί η κατηγορία προκειμένου να διασφαλίζεται ότι όλοι αγωνίζονται με τους ίδιους όρους.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου. Υποστηρίζουν η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica και η Swams. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το αθλητικό ραδιόφωνο ΣΠΟΡ FM 95.0 και οι ιστοσελίδες 24sports.cm.cy και alphanews.live. Οργάνωση Total Sports Marketing.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ