aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Κάλια γράφει Ιστορία!

Η Κάλια γράφει Ιστορία!

Οι ψηλές πτήσεις της Κάλιας Aντωνίου πέρα από τον Ατλαντικό συνεχίζονται! Η απογείωση για την πρωταθλήτρια μας ήρθε στην τελευταία μέρα των αγώνων, όπου και πάλι με την ομάδα της σκυταλοδρομίας με το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, αυτή τη φορά στα 4Χ100 υάρδες ελεύθερο, εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ πανεπιστημίου (3.09.78). Όλα αυτά αποτελούν φυσικά τον προάγγελο του τι θα ακολουθήσει, για την πρωταθλήτρια μας, στη συνέχεια στη σεζόν που διανύουμε και με την ελπίδα πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν κανονικά.

Η 21χρονη αθλήτρια μας συμμετείχε στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της Αμερικής (NCAA Championships) στο Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας. Στην πρώτη ημέρα των αγώνων, κατέκτησε την 6η θέση στα 4Χ200 υάρδες ελεύθερο, με επίδοση 7.00.38, που αποτελεί και ρεκόρ του πανεπιστημίου της.

Τη δεύτερη ημέρα κατέκτησε την 6η θέση στις 50 υάρδες ελεύθερο και στη σκυταλοδρομία 4Χ50 υάρδες ελεύθερο. Ο χρόνος της Κάλιας στις 50 υάρδες ελεύθερο ήταν 21.85, 16 μόλις εκατοστά μακριά από το ατομικό της ρεκόρ, που σημείωσε πριν από ένα μήνα στου Περιφερειακούς Πανεπιστημιακούς Αγώνες (21.69). Η Κάλια είναι η πρώτη Κύπρια αθλήτρια που κατάφερε να εξασφαλίσει συμμετοχή σε τελικό ατομικού αγωνίσματος στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της Αμερικής. Την περίοδο 1990-94 ο Σταύρος Μιχαηλίδης (ο προπονητής της Κάλιας, όπως λέμε «το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά»),  ήταν σε πέντε τελικούς του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος NCAA με τις ομάδες σκυταλοδρομιών του Πανεπιστήμιου της Αλαμπάμα με καλύτερη θέση την 4η. Έτσι η Κάλια συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση που άρχισε ο άνθρωπος που την ανέδειξε, ως μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της χώρας μας στην κολύμβηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ