aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Γιορτή Βραβεύσεων του Χάντμπολ

Η Γιορτή Βραβεύσεων του Χάντμπολ

Η ετήσια γιορτή βραβεύσεων του χάντμπολ έφτασε. Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, οι χειροσφαιριστές/ριες που έλαμψαν δια της παρουσίας τους, τη χρονιά που μας πέρασε τιμώνται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στις 19:30 στην αίθουσα «ευ αγωνίζεσθαι». Το γεγονός λαμβάνει χώρα ανελλιπώς από το 1983. Φέτος, οι βραβεύσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου με μεγαλύτερο και διαχρονικό συμπαραστάτη την ΟΠΑΠ Κύπρου.

Το βράδυ της Τετάρτης θα ανήκει στους πρωταγωνιστές της χειροσφαίρισης. Συνολικά θα τιμηθούν 52 αθλητές και ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνουν τιμητικές και μεταθανάτιες βραβεύσεις, με στόχο την ηθική αμοιβή στους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο άθλημα και πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια σε αυτό.

Όσον αφορά στις τιμητικές διακρίσεις, στο προσκήνιο θα εμφανιστούν τρεις πρώην προέδροι οι οποίοι για χρόνια ήταν στυλοβάτες σε όλα τα επίπεδα εκτός γηπέδου. Πρόκειται για τους Δημήτρη Σταύρου (πρώην πρόεδρος ΣΠΕ Στροβόλου), Ανδρέας Ελευθεριάδης (πρώην πρόεδρος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου) και δρ. Μιχάλης Παπαγρηγορίου (πρώην πρόεδρος Α.Ο Αραδίππου). Στους προαναφερθέντες προστίθεται μια γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της με το άθλημα. Η Λουκία Φωτίου, πρώην πρόεδρος των Ακριτών Ποταμιάς θα τιμηθεί μεταθανάτια για την τεράστια συνεισφορά της στο κυπριακό χάντμπολ. Να σημειωθεί ότι ο Ακρίτας Ποταμιάς ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της ομοσπονδίας.

Στο βήμα θα κληθούν να ανέβουν μεταξύ άλλων οι πρωταθλήτριες και κυπελλούχες ομάδες ανδρών και γυναικών, ενώ θα απονεμηθούν βραβεία στις ομάδες και στους αθλητές του beach handball. Επιπλέον, ως είθισται θα τιμηθούν όλες οι πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες ομάδες από τα τμήματα υποδομής κ19 μέχρι κ13. Παράλληλα, θα δουν τους κόπους να ανταμείβονται οι πρώτοι σκόρερ των τριών πρωταθλημάτων ΟΠΑΠ. Φυσιολογικά ξεχωρίζουν οι βραβεύσεις των πρωταθλητών, Παρνασσού Στροβόλου, Α.Σ. Λατσιά και Sabbianco Ανόρθωσης Αμμοχώστου.

Με την ολοκλήρωση της βραδιάς θα δοθούν διπλώματα στους αφανείς ήρωες του αθλήματος. Ως εκ τούτου, διαιτητές, προπονητές και παρατηρητές beach handball θα λάβουν την επιβράβευση τους από την Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ