aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ «γιορτή της σκοποβολής»!

Η «γιορτή της σκοποβολής»!

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, ανάλογη της λάμψης των επιτυχιών και διακρίσεων των σκοπευτών και σκοπευτριών μας, πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια τελετή βράβευσης της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου.

Την εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία και στην οποία πέρα από τους τιμώμενους αθλητές και τις οικογένειες τους, τίμησαν με την παρουσία τους αξιωματούχοι όλων των αρμοδίων αθλητικών φορέων, σκοπευτικά σωματεία, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας, εκπρόσωποι του μεγάλου χορηγού της ΣΚΟΚ και της εκδήλωσης ΟΠΑΠ Κύπρου, καθώς και εκπρόσωποι των άλλων χορηγών και υποστηρικτών της Ομοσπονδίας.

Μιλώντας στην τελετή, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος, αναφέρθηκε στις διεθνείς επιτυχίες των αθλητών της σκοποβολής και στις διεθνείς διοργανώσεις που ανέλαβε κι έφερε σε πέρας η ομοσπονδία και συγχάρηκε τόσο τους σκοπευτές και σκοπεύτριες, όσο και τους αθλητές των άλλων ομοσπονδιών που εξασφάλισαν την πρόκριση τους για τους Ολυμπιακούς του  Τόκυο το 2020. Συγχάρηκε επίσης όλους τους αθλητές της ΣΚΟΚ που διακρίθηκαν στο αγώνισμά τους στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ 2010, καθώς και για τις διεθνείς διακρίσεις τους. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον χορηγό της εκδήλωσης και μεγάλο χορηγό της ΣΚΟΚ και του κυπριακού αθλητισμού ΟΠΑΠ Κύπρου, καθώς και όλους όσους στηρίζουν το έργο που επιτελεί η Ομοσπονδία και οι αθλητές της.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, η αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Καίτη Χατζηκυριάκου και ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Φοίβος Ζαχαριάδης, ενώ τον χαιρετισμό του υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, μετέφερε στην εκδήλωση η εκπρόσωπος του Κάλλη Χατζηϊωσήφ. Όλοι οι ομιλητές συγχάρηκαν τη ΣΚΟΚ για τις μεγάλες σκοπευτικές διοργανώσεις που φιλοξενεί στη χώρα μας, καθώς και τους αθλητές της σκοποβολής για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους και δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες τους.

Ως «κορυφαίοι αθλητές» της Ομοσπονδίας, στους οποίους  απονεμήθηκε το «Έπαθλο Λάκη Ψημολοφίτη», θα βραβεύτηκαν ο Ανδρέας Μακρής (χρυσό μετάλλιο και εξασφάλιση ολυμπιακής πρόκρισης στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κορέα) και η Άντρη Ελευθερίου (αργυρό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και χάλκινο μετάλλιο και  ολυμπιακή πρόκριση στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αλ Αιν), ενώ ως «κορυφαία ομάδα» τιμήθηκε η εθνική σκητ ανδρών, με το αργυρό μετάλλιο στους Παγκόσμιους και το χάλκινο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής. Ως «κορυφαία σωματεία» βραβεύτηκαν, πρώτη η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας, δεύτερη η Σκοπευτική Οργάνωση Λεμεσού και τρίτη η Σκοπευτική Οργάνωση Λάρνακας.

Βραβεύτηκαν επίσης για τις διεθνείς επιτυχίες τους, η εθνική ομάδα κόμπακ, η εθνική σκητ εφήβων, οι αθλητές του σκητ Δημήτρης Κωνσταντίνου, Νικόλας Βασιλείου, Σωτήρης Ανδρέου, Πέτρος Εγγλεζούδης και Αναστασία Ελευθερίου, οι διεθνείς σκοπευτές του τραπ Νικόλας Κυριάκου και Νιχάτ Ακτερζί, ο αθλητής του πάρα τραπ Νεόφυτος Νικολάου και οι αθλητές του σταθερού στόχου Ανδρέας Χαραλάμπους και Μαριλένα Κωνσταντίνου.

Το «Έπαθλο Ήθους» μοιράστηκε στο βετεράνο διεθνή σκοπευτή του σταθερού στόχου Ανδρέα Κωνσταντίνου και στο Τουρκοκύπριο βετεράνο σκοπευτή Εμίρ Εμιρζάτε, ενώ το «Αριστείο» της ΣΚΟΚ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΣΚΟΚ απονεμήθηκε στον βετεράνο σκοπευτή και αθλητικό παράγοντα Πέτρο Κυρίτση, που αφυπηρέτησε φέτος από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΣΚΟΚ, θέση στην οποία υπηρέτησε για πάνω από 30 χρόνια.

Η ΣΚΟΚ τίμησε επίσης τον αντιπρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ISSF, Αλέξανδρο Δημακάκο ο οποίος έχει ανακηρυχτεί «Επίτιμο Μέλος» του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, καθώς και το βετεράνο αθλητικογράφο Μιχάλη Σωτηρίου, ο οποίος αφυπηρέτησε φέτος από την ενεργό δράση, για τη στήριξη και την προβολή που πρόσφερε στο άθλημα της σκοποβολής, στις διοργανώσεις και τους αθλητές της Ομοσπονδίας από όλα τα ΜΜΕ στα οποία εργάστηκε.

Για τις επιτυχίες τους στα παγκύπρια πρωταθλήματα της ΣΚΟΚ, βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι αθλητές και αθλήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΣΚΗΤ: Γιώργος Αχιλλέως, Νικόλας Βασιλείου, Μενέλαος Μιχαηλίδης, Πέτρος Εγγλεζούδης, Κλεάνθης Βαρναβίδης, Σωτήρης Ανδρέου, Γιώργος Πετρίδης, Θεόδωρος Ιωαννίδης, Κωνσταντίνα Νικολάου, Παναγιώτα Ανδρέου, Αναστασία Ελευθερίου και Σωτηρία Ανδρέου.

ΤΡΑΠ: Ανδρέας Μακρής, Νικόλας Κυριάκου, Νιχάτ Αχτερζί, Αλέξανδρος Τσαγγαρίδης, Παναγιώτης Θεοδοσίου, Γιώργος Αναστασίου, Γεωργία Κωνσταντινίδου, Άντη Ιερείδη και Κεμάλ Γκιουρσέλ.

ΠΑΡΑ – ΤΡΑΠ: Ραφαήλ Μαρκουλλή, Νίκος Δημητρίου και Μάριος Στυλιανού

ΑΕΡ. ΠΙΣΤΟΛΙ: Χρίστος Μακρυγιάννης, Χρίστος Γερασίμου, Τάκης Ηλιάδης, Ευριπίδης Γεωργίου, Σάββας Ευαγγέλου, Αντώνης Θεοδώρου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Δημήτρης Ανδρέου, Αντώνης Σοφοκλέους, Μιχάλης Μακρυγιάννης, Ανδρέας Σοφοκλέους, Ιωάννης Θεοδότου, Γιώργος Μακρυγιάννης, Παναγιώτα Χαραλάμπους, Κωσταντίνα Πρατσή, Βασιλεία Αλαμπρίτη, Χριστιάνα Γεωργίου, Στέφανη Αλκιβιάδου, Ανδρεάνα Κυρίλλου, Κωνσταντίνα Μαρκίδου και Ειρήνη Αντωνίου.

ΑΕΡ. ΤΟΥΦΕΚΙ: Αλέξανδρος Χριστοφόρου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Γιώργος Ευαγγέλου, Μαριλένα Κωνσταντίνου, Κάλια Παπασωζομένου, Ιακωβία Πιτταρά, Νικολέτα Κυρίλλου, Ανδρέας Αντωνίου, Χάρης Χαρή, Δημήτρης Παπαλοΐζου, Αχιλλέας Σοφοκλέους, Μιχάλης Παφίτης, Οδυσσέας Βασιλειάδης, Ανδρέας Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Νεοφύτου, Ιωάννης Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνα Μαρκίδου, Κατερίνα Χαρή, Ειρηάννα Καγιά, Θέα Φράγκου, Άντρεα Πιτταρά και Λυδία Σοφοκλέους.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Άγγελος Αβραάμ, Ανδρέας Βασιλείου, Ηλίας Ηλία, Αντώνης Αντωνίου, Κωστάκης Κωνσταντίνου, Γιάννος Νεοφύτου, Νικόλας Μαυρουδής, Ευάγγελος Καραβόλιας και Γιώργος Ευστρατίου.

ΚΟΜΠΑΚ: Ντίνος Κωνσταντίνου, Δώρος Λουκαΐδης, Άγγελος Αβραάμ, Κύπρος Κυπριανού, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Νικόλας Μαυρουδής, Αλέξανδρος Δημητρίου, Μιλτιάδης Καραολής, Αντώνης Αντωνίου, Μίλαν Μαρκ, Ανδρέας Κατζιανής και Ευάγγελος Καραβόλιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ