aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ ετήσια γιορτή της σκοποβολής (pics)

Η ετήσια γιορτή της σκοποβολής (pics)

Με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα, όπως άλλωστε αρμόζει στις διεθνείς επιτυχίες των  αθλητών της ΣΚΟΚ, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, η ετήσια τελετή βράβευσης της κυπριακής σκοποβολής, στην οποία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν αξιωματούχοι της Πολιτείας, του ΚΟΑ, της ΚΟΕ, της ΕΑΚ και της ΟΠΑΠ, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι οργανισμών, σωματείων και άλλων οργανωμένων φορέων.

Στην εκδήλωση, της οποίας για άλλη μια χρονιά, χορηγός ήταν ο  «μέγας χορηγός» της ΣΚΟΚ, ΟΠΑΠ Κύπρου, μίλησε ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος ο οποίος καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στις επιτυχίες των σκοπευτών και σκοπευτριών, καθώς και στις διεθνείς διοργανώσεις που ανέλαβε και έφερε σε πέρας η ΣΚΟΚ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Ισίδωρος Μακρίδης, εκ μέρους της ΕΑΚ ο Νίκος Τσιαλής, εκ μέρους της ΚΟΕ ο πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης και εκ μέρους του ΚΟΑ ο Αντώνης Νικολαΐδης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ τον χαιρετισμό του υπουργού Παιδείας μετέφερε στην εκδήλωση η Κάλλη Χατζηϊωσήφ.

Όλοι οι ομιλητές συγχάρηκαν τους αθλητές της σκοποβολής για τις διεθνείς και παγκόσμιες επιτυχίες τους, με τις οποίες προβάλλουν διεθνώς την πατρίδα μας, καθώς και τη ΣΚΟΚ για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που αναλαμβάνει και φέρνει σε πέρας στην Κύπρο.

Πέρα από τους αθλητές και αθλήτριες που βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους στα διάφορα πρωταθλήματα της ΣΚΟΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τίμησε επίσης, τον Νικόλα Βασιλείου και την Άντρη Ελευθερίου ως τους «Κορυφαίους Αθλητές» για το 2016, τις εθνικές ομάδες σκητ γυναικών και εφήβων ως τις «Κορυφαίες Ομάδες» της χρονιάς, και τη Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ως το «Κορυφαίο Σωματείο».

Για τις διεθνείς διακρίσεις τους τιμήθηκαν οι  Ανδρέας Χάσικος, Παναγιώτα Ανδρέου, Κωνσταντία Νικολάου, Γιώργος Καζάκος, Ανδρέας Μακρής, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Νιχάτ Ακτερζί, Μενέλαος Μιχαηλίδης, Σωτήρης Αντωνίου, Πέτρος Ιωάννου, Ηλίας Ηλία και Νεόφυτος Σιαλής.

Το «Έπαθλο Ήθους» της Ομοσπονδίας απονεμήθηκε στον αθλητή του σπόρτιγκ Νίκο Δημητρίου, ενώ το «Αριστείο» της ΣΚΟΚ, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, φέτος απονεμήθηκε στον τέως πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Παύλο Κανελλάκη, για την πολύχρονη προσφορά του στη σκοποβολή ως αθλητής και ως παράγοντας.

Τιμήθηκαν επίσης για την προσφορά τους στο άθλημα, οι βετεράνοι διεθνείς διαιτητές Ανδρέας Μαρκίδης, Αλέξανδρος Τσαγγαρίδης, Κωστάκης Δημητρίου και Θάσος Φωκά. Στη διάρκεια της τελετής θα ανακοινώθηκε και επίσημα η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας για ανακήρυξη του τέως αντιπροέδρου της ISSF Μέτχατ Γουατάν από την Αίγυπτο σε «Επίτιμο Μέλος» της ΣΚΟΚ και του απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και ειδική τιμητική διάκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ