aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ απάντηση της ΚΟΕ για τον Τραΐκοβιτς: «Προτιμήσαμε να δώσουμε την υποτροφία σε αθλητές που...

Η απάντηση της ΚΟΕ για τον Τραΐκοβιτς: «Προτιμήσαμε να δώσουμε την υποτροφία σε αθλητές που την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»

Σε επίσημη τοποθέτηση σε σχέση με την ανάρτηση του Μίλαν Τραΐκοβιτς και το θέμα που αφορά στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του 2024, προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώτης Ιωαννίδης στο Goal.com.cy. Όπως διευκρίνισε αφορά τις υποτροφίες του Olympic Solidarity (Ολυμπιακή αλληλεγγύη) που προσφέρονται από τη ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή).

Ο κ. Ιωαννίδης εξήγησε αρχικά πως οι υποτροφίες Olympic Solidarity παρέχονται εδώ και πολλά χρόνια σε αθλητές προκειμένου να τους βοηθήσουν να πετύχουν τον στόχο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό τις απαραίτητες δύο προϋποθέσεις ως ακολούθως:

  • Ο αθλητής να είναι υψηλού επιπέδου και να έχει στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Ο αθλητής να μην έχει άλλα μεγάλα έσοδα και να έχει απόλυτη ανάγκη τη συγκεκριμένη υποτροφία.

Τόσα χρόνια, όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, η δεύτερη προϋπόθεση δεν εφαρμοζόταν κατά γράμμα, κάτι που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή να γίνει φέτος. Η ΚΟΕ απευθύνθηκε, σύμφωνα με τον κ. Γιώτη Ιωαννίδη, στις Ομοσπονδίες παρέχοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ώστε να προτείνουν αθλητές για να συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, η Ομοσπονδία του Στίβου, επέμενε και πρότεινε πρωτοκλασάτους αθλητές, οι οποίοι είναι γνωστό ότι έχουν αρκετές προσωπικές χορηγίες ήδη.

Η Επιτροπή προτίμησε να τηρήσει και τις δύο προϋποθέσεις του σχεδιασμού της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης κατά γράμμα, και τις 14 υποτροφίες που είχε στη διάθεση της (500 δολάρια το μήνα περίπου) να τις παραχωρήσει σε αθλητές που τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Νωρίτερα θυμίζουμε, ο Κύπριος πρωταθλητής εξέφρασε την έκπληξη του για τη μη συμπερίληψή του στους αθλητές που χορηγούνται για την ολυμπιακή τους προετοιμασία, και έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό του και για ότι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ