aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑGrassroots: Επιτυχής εφαρμογή του Silent Coaching

Grassroots: Επιτυχής εφαρμογή του Silent Coaching

Επιτυχώς υλοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου η καμπάνια «Silent Coaching» που εισήγαγε η ΚΟΠ στα 57 παιδικά πρωταθλήματα Grassroots, αλλά και στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα U13, U14, U15 και U16.

Με σύνθημα «Σήμερα Μιλώ Μόνο Εγώ» χιλιάδες παιδιά έπαιξαν μπάλα απερίσπαστα από φωνές προπονητών και γονέων, σε μια πρωτοποριακή κίνηση της ΚΟΠ που στόχο είχε την ενθάρρυνση των παιδιών στο να παίρνουν πρωτοβουλίες αλλά και την απόλαυση του αγαπημένου τους παιχνιδιού, χωρίς το άγχος και την πίεση που τους βάζουν οι συνεχόμενες φωνές και οδηγίες.

Τα σχόλια τόσο από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές όσο και από προπονητές ήταν θετικά αφού η «Σιωπηλή Προπονητική Καθοδήγηση» επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές να είναι πιο απελευθερωμένοι και να αναδείξουν καλύτερα το ταλέντο τους αλλά και στους προπονητές να διακρίνουν καλύτερα τις αδυναμίες των παικτών τους και να τα δουλέψουν στις προπονήσεις που μεσολαβούν, μέχρι τον επόμενο αγώνα.

Πολλοί ευχήθηκαν όπως το μέτρο αυτό εφαρμοστεί σε περισσότερες αγωνιστικές. Θεωρείται ότι μέσα από το «Silent Coaching» οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα διασκεδάσουν περισσότερο το αγαπημένο. Την ίδια στιγμή, οι προπονητές ενθαρρύνονται να παίρνουν σημειώσεις και να δουλεύουν στην  προπόνηση τα λάθη που εντοπίζουν στους αγώνες.

«Ήταν κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ και πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Το είδαν όλοι θετικά και οι γονείς και οι προπονητές και πρέπει να γίνει θεσμός. ανέφερε ο Μάριος Χριστοδούλου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ ενώ ο Δήμος Γούμενος πρόσθεσε πως «έχω πολύ θετική άποψη. Το σημαντικό είναι να αντιλαμβάνονται οι προπονητές πότε πρέπει να μιλούν και πότε όχι».

Ο Γιώργος Πολυβίου δήλωσε πως «ήταν μια αξιέπαινη προσπάθεια που πρέπει να επαναληφθεί για να γίνει βίωμα σε όλους πως στις μικρές ηλικίες πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά ελεύθερα».

Τα 57 Παιδικά Πρωταθλήματα Grassroots, που διοργανώνονται από την ΚΟΠ με τη χορηγία του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση ακαδημιών στην Κύπρο,  καθώς σε αυτή μετέχουν περίπου 500 ομάδες και 6.000 παιδιά, 5-13 χρόνων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ