aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΓια 22η συνεχή χρονιά διεξάγεται το Cyprus Sunshine Cup

Για 22η συνεχή χρονιά διεξάγεται το Cyprus Sunshine Cup

Μεταξύ 22-25 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου διεξάγεται το Cyprus Sunshine Cup, ένας από τους πιο σημαντικούς mountain bike αγώνες του κόσμου, ο οποίος φιλοξενείται στην Κύπρο για περισσότερα από 20 χρόνια. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες ποδηλάτες, προσελκύοντας πάνω από 200 συμμετέχοντες, από Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Κινείται και φέτος στις περιοχές Λευκάρων, Σκαρίνου, Λυθροδόντα και αρχαίας Αμαθούντας.

Στη διοργάνωση δίνουν το παρών Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Jaroslav Kulhavy, Χρυσός στο Λονδίνο και Αργυρός στο Ρίο. Ο Τσέχος που έρχεται για μια δεκαετία στην Κύπρο, κέρδισε πέρσι τα «Αυξέντεια», πρώτο, μεγαλύτερο και σπουδαιότερο τμήμα του Cyprus Sunshine Cup –κατηγορίας Hors Class όπου βρίσκονται μόλις τρεις αγώνες παγκόσμια, ένα σκαλί πίσω από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Κύπρος αναμένεται να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ξένων επαγγελματιών και ερασιτεχνών ποδηλατών αφού στον αγώνα εισάγονται πολλές καινοτομίες που ευνοούν την προσέλκυση αθλητών, οι οποίοι φτάνουν στην  Κύπρο όχι μόνο με αγωνιστικές φιλοδοξίες, αλλά και για να απολαύσουν το νησί μας.

Πρόκειται για έναν αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, τον οποίο διοργανώσει η Bikin Cyprus Events. Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και θεσμικός υποστηρικτής ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Cyprus Sunshine CupThe Challenge

Την ευκαιρία να αγωνιστούν ανάμεσα στους κορυφαίους ποδηλάτες του κόσμου, θα έχουν περισσότεροι ερασιτέχνες φέτος, αφού εγκαινιάζεται το Cyprus Sunshine Cup – The Challenge. Πρόκειται για αγώνα τριών ημερών, όπου θα λάβουν μέρος ερασιτέχνες ποδηλάτες, αγωνιζόμενοι μόνο στις τρεις πρώτες διαδρομές των «Αυξεντείων». Ο τριήμερος αγώνας θα έχει ξεχωριστή χρονομέτρηση και κατάταξη. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με την Ορεινή Ποδηλασία αφού ένας από τους πιο σημαντικούς mountain bike αγώνες του κόσμου είναι πλέον ανοιχτός για μη επαγγελματίες.

Προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους ερασιτέχνες από το εξωτερικό, οι διοργανωτές έχουν εντάξει στο πρόγραμμα του αγώνα παράλληλες εκδηλώσεις, δρομολογούν λεωφορεία από και προς τα σημεία εκκίνησης/ τερματισμού και ενισχύουν τις παροχές μέσω των σταθμών συντήρησης και ανεφοδιασμού (feed zones).

«Τεράστιας σημασίας αγώνας»

Ο διευθυντής της Bikin Cyprus Events Μιχάλης Χατζηϊωάννου σημειώνει πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα μας να διεξάγονται τόσο μεγάλες διοργανώσεις. «Το Cyprus Sunshine Cup είναι θεσμός για το Mountain Bike παγκόσμια. Είναι ένας τεράστιας σημασίας αγώνας για την Κύπρο, αφού εκτός από τους πολύ σημαντικούς αθλητές που συμμετέχουν  προβάλλοντας τον τόπο, είναι και πολύ μεγάλη ένεση για τον τουρισμό, από τη στιγμή που μεγάλος αριθμός ερασιτεχνών καταφθάνουν στην Κύπρο, ειδικά σε μία περίοδο που δεν θεωρείται ιδιαίτερα τουριστική» εξηγεί ο κ. Χατζηϊωάννου.

Εγγραφές και πληροφορίες στο [email protected] και στο τηλέφωνο +35797803070.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ