aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΦεστιβάλ Νέων: «Ολυμπιακή» τελετή έναρξης στο Γκιόρ (pics)

Φεστιβάλ Νέων: «Ολυμπιακή» τελετή έναρξης στο Γκιόρ (pics)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΟΔΥΣΣΕΩΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Με την Ολυμπιακή σημαία να έχει δεσπόζουσα θέση στην τελετή έναρξης, αλλά και με όσα περίπου θα δεις σε αντίστοιχη τελετή μίας Ολυμπιάδας – παρότι οι αγώνες είναι Ευρωπαϊκοί, δόθηκε αργά το βράδι της Κυριακής 23 Ιουλίου, η επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων, που διεξάγεται στο Γκιόρ της Ουγγαρίας

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ποδοσφαιρικό γήπεδο ETO PARK (χωρητικότητας 15,600), που είναι η έδρα της τοπικής ομάδας του Γκιόρ, Gyori ETO FC (Β’ κατηγορία). Το γήπεδο γέμισε σχεδόν όλο, αφού πλην των 2500 νεαρών αθλητών και αθλητριών, παρόντες ήταν και οι προπονητές τους, μέλη αποστολών, εθελοντές αλλά και θεατές. Για 16 χιλιάδες θεατές μας ενημέρωσαν οι διοργανωτές. Υπερπαραγωγή. Με αυτή τη λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει κοντολογίς κανείς την τελετή έναρξης, με ένα χορευτικό που είχε διάρκεια 40 λεπτών περίπου, με 300 χορευτές και ακροβάτες να διασκεδάζουν και να βάζουν στο κλίμα των αγώνων τους θεατές.

Αρκετά εφέ, μπόλικη μουσική και διασκέδαση συντέλεσαν το σκηνικό μέχρι να έρθει η ώρα της παρέλασης των 50 χωρών, αφού είχαν προηγηθεί πρώτα η ανύψωση της Ολυμπιακής σημαίας, και οι Ολυμπιακοί όρκοι μεταξύ άλλων. Μέχρι και ειδικά βραχιόλια τα όποια άναβαν με διαφορετικούς χρωματισμούς αναλόγως της περίστασης, φρόντισαν να μοιράσουν σε όλους οι διοργανωτές.

Σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης για την Κύπρο επιλέχθηκε η Γκλόρια – Γαβριέλλα Φιλασίδη. Ήταν η πρώτη τέτοια εμπειρία για την 14χρονη αθλήτρια της ενόργανης και έδειξε κατενθουσιασμένη σε όλη τη διάρκεια της τελετής, ενώ με περηφάνια παρέλασε πρώτη με την Κυπριακή σημαία. Πρώτη χώρα που παρέλασε ήταν η Ελλάδα και τελευταία η Ουγγαρία, που ως οικοδέσποινα έχει και τους περισσότερους αθλητές (200+).

Ακολούθησε το άναμμα της Φλόγας, προτού ξεκινήσει το… πάρτι στο πάρκο, με τον γνωστό DJ Steve Aoki, μεταξύ άλλων, να διασκεδάζει το κοινό.  Αξίζει να σημειωθεί οι διοργανωτές φρόντισαν μέχρι και φαγητό και νερό να προσφέρουν στις αποστολές, ενώ γενικώς το όλο event ήταν άψογο και με αρκετή διασκέδαση για αθλητές και προπονητές.

Φώτο – Credits: Σταύρος Γεωργίου και Vytautas Dranginis.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ