aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΦεστιβάλ Νέων: Δέκατος για δέκα εκατοστά ο Κουσής

Φεστιβάλ Νέων: Δέκατος για δέκα εκατοστά ο Κουσής

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΟΔΥΣΣΕΩΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Μετά τη Σοφία Χατζησάββα, που κατετάγη δέκατη στη σφυροβολία, ακόμη ένας αθλητής του στίβου σημείωσε μία πολύ καλή επίδοση στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, που διεξάγεται στο Γκιόρ της Ουγγαρίας. Ο λόγος για τον Πέτρο Κουσή, που για δέκα εκατοστά του δευτερολέπτου, τερμάτισε δέκατος αντί έννατος.

Η καλύτερη εμφάνιση της Αμαλίας: Πολύ κοντά στο να καταρρίψει το Παγκύπριο (και ατομικό της) ρεκόρ στην ηλικία της, έφθασε η Αμαλία Τσιτσεκλή το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουλίου, στα προκριματικά των 400μ. ελεύθερο. Η Κύπρια κολυμβήτρια τερμάτισε τρίτη στη σειρά της, με χρόνο 4:36.17, ενώ το Παγκύπριο ρεκόρ είναι 4:35.79. Ήταν η δεύτερη καλύτερη της εμφάνιση για φέτος (η πρώτη ήταν όταν έκανε το ρεκόρ), κάτι που τη χαροποίησε ιδιαίτερα.

Δεν ακολούθησε τον Λούκα ο Κύπρος: Στο τζούντο, μετά την ιδιαίτερα τιμητική θέση στην οποία ολοκλήρωσε τους αγώνες ο Λουκάς Λουκά στην κατηγορία των -55 κιλών (9ος), δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια στην κατηγορία των 60 κιλών για την Κύπρο. Ο Κύπρος Κούρρης, στον πρώτο του αγώνα έχασε από τον Αυστριακό Σάμουελ Γκάσνερ. Του δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσει το αργυρό μέσω του ρεπεσάζ, μίας και ο Γκάσνερ προκρίθηκε στον τελικό, ωστόσο στον αγώνα που ακολούθησε με τον Μαξίμ Ακούσκα από τη Λευκορωσία, ηττήθηκε και αποκλείστηκε από την συνέχεια.

Μακριά… η Γκλόρια: Η Γκλόρια – Γαβριέλα Φιλασίδη έμεινε μακριά από τις καλές της εμφανίσεις στα όργανα και έτσι δεν πήρε πρόκριση σε κάποιο εκ των τελικών στην Ενόργανη Γυμναστική. Ξεκίνησε καλά στο άλμα, παίρνοντας βαθμολογία 12.200, για να ακολουθήσουν ένα 8.850 στο δίζυγο, ένα 9.950 στη δοκό και να ολοκληρώσει στο έδαφος με 9.500. Στο σύνθετο ατομικό πήρε βαθμολογία 40.500.

Σπουδαία επίδοση από Κουσή: Έχοντας πάρει απευθείας την πρόκριση στον τελικό των 1500 μέτρων, ο Πέτρος Κουσής έκανε την Τετάρτη 26 Ιουλίου την πρώτη του εμφάνιση στους αγώνες και ήταν εξαιρετική. Ο δρομέας των μεσαίων αποστάσεων εκκίνησε πολύ καλά τη κούρσα, που ήταν αρκετά αργή και κρατήθηκε εντός δεκάδας από την αρχή. Στο τελικό σπριντ για το τερματισμό ήταν ένατος, ωστόσο ακριβώς πριν τη γραμμή του τερματισμού, ο Βέλγος Κλοντ Βάντερμεσεν κατάφερε να τον περάσει για χιλιοστά. Ο χρόνος του Πέτρου ήταν 4:13.44 ενώ του Βάντερμεσεν 4:13.34.

Ο Ανδρέας Καζαμίας πέρασε με την τρίτη του προσπάθεια τα 4.10μ. στα άλμα επί κοντώ, ύψος από το οποίο ξεκίνησε ο τελικός του αγωνίσματος. Στη συνέχεια, παρότι πλησίασε αρκετά να πιάσει την προσωπική του επίδοση, είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4.30 μέτρα, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια. Ολοκλήρωσε τους αγώνες ως 12ος στη γενική κατάταξη.

Δύο τελικοί στον στίβο την Πέμπτη: Κυπριακή δράση σε τρία μέτωπα την Πέμπτη 27 Ιουλίου, με αθλητές να αγωνίζονται σε κολύμβηση, ποδηλασία και στίβο. Ο Σοφοκλής Μουγής, «ρίχνεται» στην πισίνα για τρίτη φορά στους αγώνες, στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο. Ο αγώνας του αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί (ώρα Κύπρου).

Στην ποδηλασία, λίγο μετά τις 12:00 η Δήμητρα Κουκουμά ξεκινάει τον αγώνα αντοχής, των 44 χιλιομέτρων. Το απόγευμα θα ακολουθήσει ο αντίστοιχος αγώνας των αγοριών, με τον Σάββα Ζένιου να εκκινεί λίγο μετά τις 17:00, για τα 77 χιλιόμετρα. Στον στίβο, υπάρχει δράση πρωί και απόγευμα, με τον Παναγιώτη Μυλωνά να αγωνίζεται στα προκριματικά του άλματος εις τριπλούν, στις 11:10. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο τελικοί, σε ύψος και 3000 μέτρα, με τους Παναγιώτη Ιωαννίδη και Πέτρο Κουσή να αγωνίζονται στις 17:05 και 18:25, αντίστοιχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ