aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΦεστιβάλ Νέων: Αυλαία στο Γκιόρ με Μυλωνά

Φεστιβάλ Νέων: Αυλαία στο Γκιόρ με Μυλωνά

Με τον τελικό του τριπλούν που διεξήχθη χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της κυπριακής αποστολής, που έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Γκιόρ της Ουγγαρίας. Ανήμερα της έκτης και τελευταίας ημέρας των αγώνων, τα κυπριακά χρώματα εκπροσωπήθηκαν σε ακόμη έναν τελικό του στίβου, μετά από αυτούς της σφύρας και του επί κοντώ.

Θυμίζουμε πως οι αθλητές μας προκρίθηκαν επίσης αυτόματα στους τελικούς του ύψους, των 1500μ. και 3000 μέτρων. Παρά την πολύ ενθαρρυντική του εμφάνιση στον προκριματικό του τριπλούν, παίρνοντας την πρόκριση με νέα προσωπική επίδοση (13.97μ.), ο Παναγιώτης Μυλωνάς δεν είχε ανάλογη παρουσία στον τελικό. Ο Κύπριος άλτης είχε τρεις άκυρες προσπάθειες, στα ισάριθμα άλματά του, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας και η τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων, που σε σχέση με την αντίστοιχη της έναρξης, τη λες και… λιτή. Με χώρο διεξαγωγής το fun zone, που βρίσκεται πλησίον του Χωριού των αθλητών 1 (εκεί όπου διέμενε η κυπριακή αποστολή), αντί κάποιου σταδίου, η τελετή πρόσφερε μεταξύ άλλων και διασκέδαση στους παρευρισκόμενους (αθλητές, προπονητές και μέλη αποστολών).

Δεν παρευρέθησαν δηλαδή θεατές και εθελοντές, όπως συνέβη στην τελετή έναρξης. Κατά τη διάρκειά της, η οποία ξεπέρασε χρονικά τις τρεις ώρες, παρελάσαν οι σημαίες των 50 Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης και έγινε η -εθιμοτυπική- παράδοση της επίσημης σημαίας των αγώνων στην πόλη που θα φιλοξενήσει το επόμενο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, που θα είναι το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Σήμερα αρχίζει το μακρύ (λόγω ωρών) ταξίδι της επιστροφής για την κυπριακή αποστολή. Από το Γκιόρ με προορισμό τη Βουδαπέστη, ακολούθως, από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για Βαρσοβία και απ’ εκεί για Κύπρο. Η αναμενόμενη ώρα άφιξης της αποστολής είναι αύριο στις 2:55 το πρωί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ