aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕξαιρετικά αποτελέσματα για το κυπριακό τζούντο στο Ζάγκρεμπ!

Εξαιρετικά αποτελέσματα για το κυπριακό τζούντο στο Ζάγκρεμπ!

Σημαντικές επιτυχίες κατέγραψε το κυπριακό τζούντο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τζούντο U18 που διεξήχθη το διήμερο 9-10 Μαρτίου 2019 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας! Ο Παναγιώτης Σιακός με προπονητή τον Μαρίνο Πίπονα συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία -73 κιλά.

Μετάλλιο πήρε και ο Κύπρος Ανδρέου, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ρεπεσάζ στα -60 κιλά. Πολύ καλές εμφανίσεις είχαν και οι υπόλοιποι Κύπριοι αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Αγωνιζόμενος για πρώτη φορά φέτος στην κατηγορία βάρους μέχρι 73 κιλών, όπου συμμετείχαν 87 κορυφαίοι στην Ευρώπη τζουντόκα, ο Παναγιώτης Σιακός έδωσε συνέχεια τις θετικές του εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα. Με έξι διαδοχικές νίκες, έφτασε στον τελικό. Το αργυρό μετάλλιο και οι 60 βαθμοί που κατακτήθηκαν για την παγκόσμια κατάταξη θεωρούνται εξαιρετική επιτυχία και αποδεικνύουν ότι ο νεαρός αθλητής του Μαρίνου Πίπονα έχει σημαντικό μέλλον μπροστά του.

Άλλοι πέντε τζουντόκα εκπροσώπησαν την Κύπρο στη διοργάνωση. Σημαντική επιτυχία ήταν το χάλκινο μετάλλιο του Κύπρου Ανδρέου στα -60 κιλά. Ο νεαρός πρωταθλητής πέτυχε τρεις νίκες φτάνοντας στα προημιτελικά, ενώ ακολούθως έφτασε στο μετάλλιο μέσω της διαδικασίας του ρεπεσάζ. Τα αδέλφια Ηλίας και Άλεξ Γκλαντίσεφ στα -81κ. και -90κ. αντίστοιχα είχαν καλή παρουσία, όπως και ο νεαρότερος της αποστολής, ο Πέτρος Χριστοδουλίδης (υιός του Olympian στην «Αθήνα 2004» Χρίστου Χριστοδουλίδη) στα -50κ. και η Ζανέτ Μιχαηλίδου στα +70 κιλά. Η τελευταία, μάλιστα, κατέγραψε και μία νίκη απέναντι στην Βαλέρια Κρούσχοβα από τη Λευκορωσία, η οποία της έδωσε και την ευκαιρία να αγωνιστεί στα ρεπεσάζ.

Ο κ. Μαρίνος Πίπονας, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός αποστολής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο στο Ζάγκρεμπ, δήλωσε: «Όλοι οι αθλητές μας είχαν εξαιρετική παρουσία στη διοργάνωση και έδειξαν και πάλι ότι δεν υστερούμε απέναντι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το πολύ σπουδαίο αργυρό μετάλλιο του Παναγιώτη και οι εμφανίσεις των άλλων παιδιών, δίνουν μεγάλη ώθηση στην προσπάθεια που γίνεται στο άθλημα στην Κύπρο. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μας κ. Σώτο Τρικωμίτη για τη στήριξη που παρέχει στα παιδιά μας, το σωματείο μας Kition Judo, αλλά και όλους τους συνεργάτες και υποστηρικτές μας».

Η επόμενη διοργάνωση στην οποία θα λάβουν μέρος οι νεαροί Κύπριοι αθλητές είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 στη Ρουμανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ