aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕυγενές άθλημα που απευθύνεται και σε μικρά παιδιά το τζούντο

Ευγενές άθλημα που απευθύνεται και σε μικρά παιδιά το τζούντο

Μικρά παιδιά ακόμη και 4 ετών μπορούν να ασχοληθούν με το ευγενές άθλημα του τζούντο, ένα σπορ που καλλιεργεί τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.

Το τζούντο είναι ένα άθλημα, που αν και ανήκει στην ευρεία κατηγορία των πολεμικών τεχνών, δεν διαθέτει καμία ένδειξη βαρβαρότητας και σκληράδας. Αντιθέτως, το συγκεκριμένο σπορ δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στην Ιαπωνία ως παιδαγωγικό μέσο, για εξάσκηση σώματος και μυαλού, με το όνομα του στα ελληνικά μάλιστα να μεταφράζεται ως «ο δρόμος της ευγένειας»!

Ενόψει της νέας σεζόν 2018/2019, η ακαδημία Christodoulides Judo -που εδρεύει στον Άγιο Παύλο στη Λευκωσία- ξεκίνησε τις εγγραφές, απευθυνόμενη σε παιδιά και νεαρούς, αγόρια και κορίτσια, 4 ετών και άνω. Οι προπονήσεις διεξάγονται καθημερινά, με τους γονείς να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις ημέρες προπόνησης των παιδιών τους.

Το τζούντο είναι ένα ασφαλέστατο σπορ, που διεξάγεται σε άρτιες συνθήκες προπόνησης, σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό και τις διαδικασίες ασφαλείας και από καταρτισμένους προπονητές. Πρόκειται για πολεμική τέχνη που ασκεί το σώμα και το πνεύμα του αθλητή, εξ ου και είναι κατάλληλο και για μικρά παιδιά.

Αυτό επειδή βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες, όπως σεβασμό, πειθαρχία, τεχνική, ισορροπία, έλεγχο και άλλα. Επιπλέον, διδάσκει στα παιδιά να είναι υπομονετικά, να σέβονται τους αντιπάλους, να πειθαρχούν και να ελέγχουν τους εαυτούς τους. Τα μαθαίνει να βάζουν στόχους και να τα πετυχαίνουν.

Με το άθλημα του τζούντο να γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, είναι πολλές οι ευκαιρίες και για πρωταθλητισμό, μέσω των πολλών διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές στο Christodoulides Judo Academy, στο τηλέφωνο 99-990431.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ