aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕβδομάδα Αθλητισμού: «Τα παιδιά αθλούνται και χαίρονται!»

Εβδομάδα Αθλητισμού: «Τα παιδιά αθλούνται και χαίρονται!»

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δομετίου «Τα παιδιά αθλούνται και χαίρονται!», στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, με Εθνικό Συντονιστικό Φορέα τον ΚΟΑ. Η εκδήλωση έγινε στην Δημοτική Αίθουσα Αθλοπαιδιών Αγίου Δομετίου, στις 9:00 – 12:00.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Ακαδημίες αθλητισμού των τοπικών σωματείων ΕΝΑΔ και Μαυρομμάτης που δραστηριοποιούνται στα αθλήματα της Χειροσφαίρισης και Καλαθόσφαιρας αντίστοιχα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Κύκλος Α’, από το Γ’ Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου. Την επιμέλεια και το συντονισμό για την εκδήλωση, ανέλαβε η Πολιτιστική και Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αγίου Δομετίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Αθλητικής Ανάπτυξης.

H Πολιτιστική και Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου, Μαργαρίτα Βρακά Ελευθεριάδου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο σκοπό της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος, προτείνοντας σε όλους να απολαύσουν τα αθλήματα που θα παρουσιαστούν στη συνέχεια.

koa-3

Ο Δήμαρχος Δρ. Κώστας Πέτρου καλωσόρισε στην εκδήλωση, τον Γενικό Γραμματέα της Ολυμπιακής  Επιτροπής, κ. Χαράλαπμο Λόττα  την εκπρόσωπο του ΚΟΑ κυρία Ιωάννα Παρασκευοπούλου, τους Δημοτικούς Σύμβουλους, τους εκπρόσωπους των Ομοσπονδιών και των Σωματείων, τους γονείς και τους αθλητές, οι οποίοι παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Ευχαρίστησε τον ΚΟΑ ,μέσω της Εθνικής Συντονίστριας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού κυρίας Ιωάννας Παρασκευοπούλου η οποία παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Επίσης ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΚΟΑ κυρία Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα για την εθνική αθλητική αυτή πρωτοβουλία που βάζει την Κύπρο επάξια μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια στον τομέα του αθλητισμού. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον στόχο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού που είναι η αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.

koa-4

Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων «μέσα από τη σημερινή εκδήλωση εύχομαι να γνωρίσουν οι παρευρισκόμενοι τα αθλήματα, να τα αγαπήσουν και να αποφασίσουν να τα εντάξουν στη ζωή τους ακολουθώντας στον αθλητισμό ως τρόπο ζωής. Επικροτούμε τους συμμετέχοντες και τους συγχαίρουμε που σε μια εποχή όπου η κοινωνία  έχει πολλούς  πολίτες  καθηλωμένους μπροστά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στην τηλεόραση, εσείς σήμερα κάνετε τη  διαφορά, επιλέγοντας την άθληση ως μια ενασχόληση που συμβάλει στην σωματική και ψυχική ευεξία σας».

Ευελπιστούμε ότι η σημερινή εκδήλωση θα δώσει τα ανάλογα κίνητρα για ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, Ομοσπονδίες και Ακαδημίες Αθλητισμού,  τους προπονητές και τους αθλητές των ακαδημιών. των τοπικών Σωματείων καθώς και την Πρόεδρο  της Σχολικής Εφορείας κυρία Νίτσα Λάρδου για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης αλλά και για την παραχώρηση της  κλειστής Αίθουσας ‘Λάμπουσα» του Α΄ Δημοτικού Σχολείου   για τη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων.

koa-5

Η επιτροπή Αθλητικής ανάπτυξης του Δήμου αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία του ΚΟΑ και μαζί με την Πολιτιστική και Κοινωνική Υπηρεσία  εργάστηκαν συντονισμένα για τη σημερινή αθλητική συνάντηση,  με  κύριο γνώμονα την ενεργοποίηση κυρίως των δημοτών κάθε ηλικίας να γνωρίσουν  και να συμμετάσχουν στα αθλήματα που τους ενδιαφέρουν.

Εύχομαι να απολαύσετε τη σημερινή εκδήλωση, εδώ σε αυτό τον ωραίο εσωτερικό χώρο της αίθουσας αλλά και στον εξωτερικό χώρο των γηπέδων που πλημμύρισε με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών και των νέων. Κλείνοντας την ομιλία ο Δήμαρχος ανέφερε «η ευγενής άμιλλα   και  το ευ αγωνίζεσθε ας είναι το όραμα των αθλητών  και η ενασχόληση  με διάφορα αθλήματα και τη σωματική άσκηση ας είναι  τρόπος ζωής όλων των ανθρώπων κάθε ηλικίας για μια καλύτερη ζωή».

Η εκπρόσωπος του ΚΟΑ κυρία Ιωάννα Παρασκευοπούλου χαιρέτησε επίσης την εκδήλωση, συγχαίροντας το Δήμο Αγίου Δομετίου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης μια πρωτότυπης εκδήλωσης, φέρνοντας τα παιδιά και γενικά τους δημότες σε ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο για να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στα αθλήματα που τους ενδιαφέρουν.  Έκανε επίσης μια σύντομη αναφορά στις παγκύπριες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ