aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈτρεξαν και περπάτησαν με τους Ολυμπιονίκες μας

Έτρεξαν και περπάτησαν με τους Ολυμπιονίκες μας

Το γυμνάσιο Έγκωμης «Κυριάκος Νεοκλέους» Αθλητικό Σχολείο σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου και το σωματείο δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή στο χώρο του σχολείου, μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση με σύνθημα «Τρέχω-Περπατώ με τον Κύπριο Ολυμπιονίκη».

Η λαμπρή εκδήλωση έγινε στην παρουσία διακεκριμένων Κύπριων αθλητών που διακρίθηκαν σε Ολυμπιακούς αγώνες και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή. Οι διοργανωτές σε μία σεμνή τελετή τίμησαν του Κύπριους Ολυμπιονίκες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, γιατί με τους αγώνες και τις επιτυχίες τους έχουν πολλάκις έχουν τιμήσει την Κύπρο ανά το παγκόσμιο.

Οι Κύπριοι αθλητές οι οποίοι τιμήθηκαν ήταν οι Σταύρος Τζιωρτζής, Παύλος Κοντίδης, Αντώνης Νικολαίδης, Γιώργος Αχιλλέως, Αντώνης Αντρέου, Άντρη Ελευθερίου, Κυριάκος Ιωάννου, Απόστολος Παρέλλης, Μίλαν Τραίκοβιτς, Δημήτρης Χονδροκούκης, Καρολίνα Πελενδρίτου και Αντώνης Αρέστη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία από τη διευθύντρια του σχολείου Μαρία Συμεωνίδου, χαιρετισμό από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αντιφώνηση από τον Σταύρο Τζιωρτζή εκ μέρους των Ολυμπιονικών ως επίσης και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία και τη μπάντα του σχολείου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αγώνες δρόμου και πεζοπορίας για όλες τις ηλικίες. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικών σχολείων, 2000 μέτρων για παιδιά γυμνασίων και 5000 μέτρων, δρόμου και πεζοπορίας, για άνδρες και γυναίκες. Παρά τις ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες συμμετείχαν συνολικά 200 δρομείς και πεζοπόροι.

Την όλη ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβαν οι μαθητές του Αθλητικού Σχολείου μαζί με τους καθηγητές τους. Όλα τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση διατίθενται στον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για παιδιά με καρκίνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ