aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕθνική Εφήβων γκολφ: Η ανάδειξή μας στο εξωτερικό και οι επόμενοι στόχοι

Εθνική Εφήβων γκολφ: Η ανάδειξή μας στο εξωτερικό και οι επόμενοι στόχοι

Η Εθνική Εφήβων της Κύπρου στο γκολφ με τους Νικόλα Πιτυρή (αρχηγό), Αναστάσιο Ντότσον, Θεόδωρο Μιχαήλ, Ανδρέα Μπαλτσούκο, Έκτορα Μενελάου και Μιχάλη Προδρόμου συμμετείχε στο Ανοικτό Πρωτάθλημα Εφήβων της Μάλτας που έγινε στον Βασιλικό Όμιλο Γκολφ της χώρας μεταξύ 10-12 Απριλίου.

Της επίσημης αποστολής της οποίας ηγείτο ο Διευθυντής της Επιτροπής Εφήβων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Τέρρυ Χολτ συνόδεψαν επίσης αρκετοί από τους γονείς των παικτών της Εθνικής. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος έφηβοι γκολφέρς από 11 ευρωπαικές χώρες με την γερμανική αποστολή να είναι η μεγαλύτερη με 17 συμμετέχοντες.

Το Ανοικτό Πρωτάθλημα Εφήβων της Μάλτας, το οποίο είναι στο επίσημο καλεντάρι εφήβων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γκολφ, διεξήχθη σε μορφή stroke play 54 τρυπών και διέρκεσε τρεις ημέρες. Το τέλος του πρωταθλήματος βρήκε τον 17χρονο Γερμανό Μάρκο Ρόσσρακερ στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο κορυφαίος Κύπριος έφηβος στην Μάλτα ήταν ο 15χρονος Νικόλας Πιτυρής ο οποίος τερμάτισε στην 24η θέση, ενώ την 2η και 3η θέση από τα υπόλοιπα μέρη της κυπριακής αποστολής πήραν αντίστοιχα οι Θεόδωρος Μιχαήλ και Αναστάσιος Ντότσον.

Σύμφωνα με το Τέρρυ Χόλτ, οι βασικοί στόχοι της κυπριακής ομάδας οι οποίοι ήταν να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες μας να αποκτήσουν εμπειρία σε διεθνή τουρνουά, να βοηθήσει στη προώθηση του νεανικού γκολφ στην Κύπρο, να αναδείξει στο εξωτερικό ότι υπάρχει η εθνική ομάδα εφήβων της Κύπρου και να προωθήσει το επόμενο διεθνές Ανοικτό Πρωτάθλημα Εφήβων «Ν. Σεβέρης», το οποίο είναι το πιο σημαντικό εφηβικό τουρνουά που διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ επιτεύχθηκαν πλήρως. Επιπρόσθετα, ο Τέρρυ Χολτ ανάφερε ότι υπήρχαν πολύ θετικά σχόλια αναφορικά με τις στολές της ομάδας μας και την γενική συμπεριφορά των παικτών μας τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Εκτός από το Ανοικτό Πρωτάθλημα Εφήβων της Μάλτας, η Εθνική Εφήβων της Κύπρου στο γκολφ προγραμματίζει και άλλους αγώνες για την χρονιά αυτή. Τον Ιούνιο θα συναντηθεί με την αντίστοιχη Εθνική Εφήβων της Ελλάδας για το ετήσιο Κύπελλο Φιλίας ενώ τον Αύγουστο προγραμματίζεται ταξίδι μιας εβδομάδας στην Αγγλία για προπόνηση και αγώνες. Στο τέλος του Αυγούστου θα συμμετάσχει στο Διεθνές Εφηβικό Πρωτάθλημα Γκολφ της Ελλάδας ενώ τον Οκτώβρη θα βρίσκεται στο Ισραήλ για το Ανοικτό Πρωτάθλημα Εφήβων.

Στην φωτογραφία η Εθνική Εφήβων Γκολφ της Κύπρου μαζί με τoν Διευθυντή και μέλη της  Επιτροπή Εφήβων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ στον Βασιλικό Όμιλο Γκολφ της Μάλτας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ